SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

WEG introducerar växellådan WG50

För optimal kraftöverföring i industriella applikationer
WEG, en världsomspännande tillverkare av växellådor, generatorer, transformatorer och motorutrustning, har lanserat sin senaste innovation, WG50 Växeln. Den banbrytande industriella växellådan är särskilt utformad för att optimera kraftöverföringen i ett brett spektrum av industriella applikationer och sätter en ny standard för prestanda och tillförlitlighet.

G50-växellådan har cylindriska kugghjul med snedskurna tänder, vilket säkerställer en smidig och effektiv drift och ger optimal prestanda och tillförlitlighet. WG50-växellådorna finns även med parallella eller vinkelräta axlar och finns i utväxlingar från 6,30 till 450 och kapaciteter från 22 000 till 178 000 Newtonmeter (Nm). Större storlekar kommer att bli tillgängliga senare.

Med sina precisionsslipade kuggflanker utmärker sig WG50-växellådan genom hög precision och smidig kuggning. De utgående axlarna, som är tillverkade av legerat stål och värmebehandlade, uppvisar dessutom exceptionell styrka och motståndskraft mot slitage. De exakta toleranserna i växellådans alla säten och axeländar säkerställer smidig kompatibilitet och effektiv kraftöverföring.

WG50-växellådan är flexibel och modulärt uppbyggd och kan enkelt monteras i olika arbetslägen, vilket möjliggör smidig integrering i befintliga system. Den är skräddarsydd för ett brett spektrum av industrier, inklusive gruvdrift, stålproduktion, gödselproduktion, massa- och papperstillverkning samt socker- och etanolproduktion.

"WG50 har avancerade växlar och axlar som sätter en ny standard för kraftöverföring", säger Marek Lukaszczyk, marknadschef för Europa och Mellanöstern på WEG. "Dessutom är växlarna tillverkade av legerat premiumstål och genomgår rigorösa sätthärdnings- och anlöpningsbehandlingar för ökad hållbarhet. Växellådans konstruktion består av högkvalitativt nodulärt gjutjärn, vilket ger överlägsen styrka och livslängd."

Växellådan är konstruerad för att tåla yttre förhållanden, t.ex. ett antal starter per timme, stötar och vibrationer, med mera. Dessutom kan växellådans enkla underhåll säkerställa tillförlitlig prestanda under standardförhållanden.

Med användarvänlighet i åtanke underlättar WG50-växellådan underhållet. Den delade konstruktionen i höjd med axelcentrum ger enkel åtkomst till alla komponenter, vilket förenklar underhållsarbetet. Växellådan är också utrustad med en övre inspektionslucka som gör det enkelt att inspektera växellådan utan att ta bort den installerade utrustningen.

Med självjusterande rullager som är utvalda för att klara specificerade belastningar säkerställer WG50-växellådan optimal prestanda och förlängd livslängd. För effektiv smörjning och kylning använder växellådan nedsänkt smörjning för kugghjul och lager, med möjlighet till en oljepump för trycksmörjning vid behov.

Själva höljet fungerar som en oljebehållare för enkelt underhåll. För att förbättra värmeregleringen leder växellådans yttre yta effektivt bort värme. Ytterligare kylningsalternativ, t.ex. en spole, fläkt eller extern värmeväxlare, kan användas vid behov.

För mer information om WG50-växellådan och dess specifikationer, besök WEG’s hemsida.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-05
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
2024-06-04
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag