Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Pilotanläggning för våtspinning av textilfibrer

2015-09-02
Pilotanläggning för våtspinning av textilfibrer på Swerea IVF i Mölndal
Läs mer

Fructus Data introducerar Geomagic Design

2015-09-02
Fullvärdig solidmodellerare med assemblyfunktion – till låg kostnad (från 15900.- / kampanjpris) Idealisk för mindre företag, och sporadiska användare Idealisk som komplement till tyngre/dyrare CAD och CAM program
Läs mer

En permanent översikt av bromsdriftsförhållanden

2015-09-02
En permanent översikt av bromsdriftsförhållanden Innovativa övervakningslösningar för säkerhetsbromsar
Läs mer

Götessons Industri AB växer

2015-09-02
Götessons Industri AB (”Götessons”), med säte i Ulricehamn, är ett marknadsledande inredningsföretag med inriktning på kontor, hotell & konferensmiljö.
Läs mer

Skanska bygger om Slussen

2015-09-02
Skanska bygger om Slussen i Stockholm för cirka 2 miljarder kronor
Läs mer

50 procent färre arbetsplatsolyckor på NCC

2015-09-02
Arbetsplatsolyckorna har minskat med närmare 50 procent på NCC sedan 2011. Många initiativ har bidragit till den positiva utvecklingen, bland annat förebyggande åtgärder som Tysta boken och Time out. Idag diskuteras vikten av säkerhet på Awareness Day på alla NCC:s arbetsplatser.
Läs mer

Nytt försäljningsrekord för Porsche i Sverige

2015-09-02
2014 blev det fjärde rekordåret i rad för Porsche i Sverige med 819 registrerade bilar. Efter sammanställningen av registreringarna i augusti kan dock den tyska premiumbilstillverkaren redan nu konstatera att 2015 blir ytterligare ett rekordår.
Läs mer

”Det är enkelt att göra affärer med Damstahl”

2015-09-02
”Det är enkelt att göra affärer med Damstahl” – tycker 96 procent av kunderna
Läs mer

Smarta absorbenter för fatlock

2015-09-02
Många gånger sker av- och omtappning av oljor och kemikalier på fatlock. För att undvika spill och kladd finns en praktisk måttanpassad absorbent med urtag för montering av fatpump.
Läs mer

Berco har tillverkat 3000 transportskåp till Volkswagen

2015-09-02
Från starten år 2001 har Berco tillverkat och sålt över 3000 transportskåp till Volkswagen Crafter transportbil. Vi började i en blygsam takt, men de senaste åren har vi märkt av en ökning från år till år. Nu tillverkar vi flera transportskåp per dag i Bercos lokaler i Skellefteå.
Läs mer

AEG LANSERAR

2015-09-01
AEG LANSERAR KOLBORSTFRI BORR-/SKRUVDRAGARE & SLAGBORRMASKIN I 18V SERIEN
Läs mer

Volvo möter hösten med välfyllda orderböcker

2015-09-01
Med välfyllda orderböcker går Volvo Car Sverige hösten till mötes. Detta efter ett hittills fantastiskt 2015 som ohotad marknadsledare och med ökande försäljning. I dag presenterar Bil Sweden augusti månads registreringssiffror. Volvo Car Sverige tar högst tillfälligt ett kliv tillbaka.
Läs mer

Volvo EC160E och EC180E förbättrar effektivitet och uthållighet

2015-09-01
Volvo Construction Equipments nya bandburna grävmaskiner i E-serien har en kraftfull motor som uppfyller Steg IV, och en hållbar utformning som ger utmärkt bränsleekonomi och en robust prestanda i svåra applikationer.
Läs mer

Siemens levererar 18 nya gasturbiner till Thailand

2015-09-01
Siemens Industrial Turbomachinery AB med bas i Finspång har skrivit kontrakt på 18 gasturbiner av typen SGT-800 för leverans till Thailand.
Läs mer