Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Nu är Lindes Servicemarknadschef på plats

2014-11-27
Karl Serneberg har nu börjat sin anställning som servicemarknadschef på Linde Material Handling i Örebro. Karl kommer närmast från Volvo Construction Equipment där han jobbat i 14 år.
Läs mer

Ovako lanserar WR-Steel®

2014-11-27
Ovako lanserar WR-Steel® för hög slitstyrka och utökade konstruktionsmöjligheter
Läs mer

Stora miljövinster när Stena Aluminium investerar

2014-11-27
Stena Aluminium kan med en ny unik metod kyla aluminiumslagg och återvinna upp till 2000 ton mer aluminium ur restprodukten. Med tekniken kan bolaget även ta bort en mängd tunga transporter och minska deponimängderna.
Läs mer

Ändring i Volvos koncernledning

2014-11-27
Henry Sténson har utsetts till chef för den nyinrättade koncernfunktionen Corporate Communication & Sustainability Affairs.
Läs mer

Kampanj på våra befintliga vakuumbord

2014-11-27
Har du länge gått och funderat på ett vakuumbord till din maskin?? Då skall du passa på för just nu kör vi kampanj på våra befintliga vakuumbord.
Läs mer

OEM International förvärvar Kübler Svenska AB

2014-11-27
OEM International har idag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Kübler Svenska AB. Tillträde är planerat till 1 december 2014. Verksamheten har sitt säte i Stockholm och marknadsför komponenter för kontroll av vätskenivå eller flöden i maskiner och processer. Bolaget omsätter ca 13 MSEK på årsbasis.
Läs mer

Skanska bygger ut Carlanderska sjukhuset

2014-11-27
Skanska har fått i uppdrag att bygga ut Carlanderska sjukhuset i Göteborg. Kund är Stiftelsen Carlanderska Sjukhuset AB och uppdraget innefattar tillbyggnad av 7 000 kvadratmeter vårdlokaler i anslutning till befintlig byggnad, uppförande av ny teknikbyggnad norr om sjukhuset samt ombyggnadsarbeten. Avtalet är värt cirka 220 miljoner kronor.
Läs mer

Skanska säljer kontorsprojekt i Bukarest

2014-11-27
Skanska säljer kontorsprojekt i Bukarest, Rumänien, för cirka 400 miljoner kronor
Läs mer

NCC och Luleå kommun bygger Östra länken

2014-11-26
NCC har fått i uppdrag att tillsammans med Luleå kommun bygga ett nytt vatten- och avloppssystem i östra Luleå. Projektet påbörjades i juni med framtagandet av budget och kalkyler och i augusti tecknades avtal för etapp 4B. I januari 2015 påbörjas sista delen av etapp 4A. Det totala avtalsvärde beräknas till cirka 260 MSEK.
Läs mer

ABB-teknologi förbättrar produktiviteten i maskinapplikationer

2014-11-26
Nya utmaningar i maskinstyrning kräver avancerade PLC:er
Läs mer

Fånga din omgivning i 3D

2014-11-26
Fånga din omgivning i 3D - med 3D-scanners från 3D Systems
Läs mer

Lättare och säkrare högtryckstvättning med Kärcher HD 5/11P Plus

2014-11-26
Kompakt design, utdragbart handtag och låg vikt är några av nyheterna med Kärchers HD 5/11P Plus. Kärcher HD 5/11P Plus används till professionell rengöring av byggarbetsplatser, uteplatser, fordon, golv och väggar samt fasader och lanseras i början på 2015.
Läs mer

Volvo och WWF utökar samarbete

2014-11-26
Volvo och WWF utökar samarbete för minskade koldioxidutsläpp
Läs mer

Auto Trophy 2014

2014-11-26
Auto Trophy 2014 går till S-klass, C-klass och AMG GT
Läs mer