Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Ny rälsklipp för järnvägsentreprenad

2015-02-27
Nytt verktyg från Trevi Benne går som tåget när det gäller att kapa rälsen.
Läs mer

Drivex försäljning åter till Drivex

2015-02-27
Från och med april 2015 återgår Drivex till sitt ursprung hemma i ”Byn” då tillverkaren Drivex Mekaniska AB i Edsbyn köper tillbaka hela produktprogrammet med alla rättigheter.
Läs mer

Stena Recycling ökar återvinningen

2015-02-27
Stena Recycling ökar återvinningen med storsatsning på nya saxar
Läs mer

Bravida förvärvar VVS-Teknik i Mölndal

2015-02-27
Bravida förvärvar VVS-Teknik Rör i Väst AB med säte i Mölndal söder om Göteborg. Företaget har 45 anställda och omsätter drygt 85 miljoner kronor. VVS-Teknik bedriver installations- och serviceverksamhet inom vs.
Läs mer

Rittal breddar Ri4Power för lågspänningsställverk

2015-02-27
För industriella tillämpningar och större byggnader behövs lågspänningsställverk. Rittal erbjuder Ri4Power upp till 5500 A. Nu kommer företaget med ett nytt 185 mm skensystem som förenklar monteringen av komponenterna.
Läs mer

SPM Instrument certifierat

2015-02-27
SPM Instrument certifierat av DNV GL som Approved Service Supplier
Läs mer

Nya chefer på Konecranes AB

2015-02-27
Patrik Skoog ny regionchef på Konecranes AB och Thomas Cronzell ny ekonomichef på Konecranes AB
Läs mer

Företaget med flest patentansökningar i Schweiz

2015-02-26
Under 2014 gjorde ABB, för andra året i rad, fler patentansökningar i Europa än något annat företag i Schweiz
Läs mer

Phoenix Contacts nya PWO 16-POT

2015-02-26
Phoenix Contacts nya PWO 16-POT är en genomföringsplint med push-in anslutning för starkströmsapplikationer.
Läs mer

Volvo Bussar levererar 28 hybridledbussar

2015-02-26
28 hybridledbussar från Volvo Bussa har satts i trafik i Budapest. Det är den största leveransen hittills av Volvo 7900 Ledbuss Hybrid. Beställare är ungerska bussoperatören T&J Busz.
Läs mer

Automationsexperterna väljer Modicon

2015-02-26
PLC:n Modicon M580 från Schneider Electric tog hem förstaplatsen när den amerikanska tidningen Control Engineerings läsare - ingenjörer och automationsexperter - skulle utse årets vinnare i tävlingen Engineers’ Choice Awards. Modicon M580 tog hem titeln "PAC of the year 2015".
Läs mer

Alfa Laval tar kraftorder i Mellanöstern

2015-02-26
Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av kompakta värmeväxlare till ett kraftverk i Mellanöstern. Ordern, bokad inom segmentet Energy & Process, har ett värde av cirka 55 miljoner kronor och leverans beräknas ske i år.
Läs mer

Kärcher och ISS Group ingår i globalt samarbete

2015-02-26
Kärcher och ISS Group ingår i globalt samarbete: Ett femårsavtal har tecknats med världens största serviceleverantör
Läs mer

Aluminiumbearbetning med precision

2015-02-25
Mixtrum i Dalarna specialiserar sig på aluminiumbearbetning av finmekaniska produkter.
Läs mer