Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

DOVE IQ TURN – ISCARs Innovativa klampinspänning för grovsvarvning

2014-11-21
ISCAR har utvecklat ett nytt system för grovsvarvning. Systemet består av en laxspårsinsfästning, som kombinerats med en klampinspänning, vilket ger en mycket stadig och stabil fastspänning av skäret och vilket eliminerar behovet av en topp-klamp.
Läs mer

ISCAR CHATTERFREE – Solida hårdmetallpinnfräsar för trochoidal och finbearbetning

2014-11-21
ISCAR´s CHATTERFREE-sortiment utökas nu med nya solida hårdmetallpinnfräsar för trochoidal och finbearbetning.
Läs mer

ABB behåller sin marknadsledande position

2014-11-21
ABB behåller sin marknadsledande position inom distribuerande kontrollsystem
Läs mer

Gör som Bravikens sågverk

2014-11-21
Gör som Bravikens sågverk - öka driftsäkerheten med ultraljudsgivare från PIL
Läs mer

Marknadens kortaste 18V slagskruvdragare

2014-11-21
DTD148 drivs med en kolborstfri motor, är extremt kompakt med hög prestanda, har ett max vridmoment på 175Nm och en vikt på endast 1,5kg.
Läs mer

Beprövade stålsaxar i ny design

2014-11-21
Nytt utförande på den effektiva verktygsserien från Trevi Benne.
Läs mer

Lesjöfors förstärker koncernledningen

2014-11-21
Lars Blidberg tar klivet upp i Lesjöfors koncernledning för att förstärka ledningsgruppens tekniska kompetens. Hans ansvar blir bland annat kompetens- och produktionsteknikutveckling mellan bolagen. Organisationsförändringen träder i kraft omedelbart.
Läs mer

Ny VD i Holland & Belgien

2014-11-21
Anita van den Heuvel-Hollemans har utnämnts till ny Vd i Ostnorkoncernens verksamheter i Holland och Belgien.
Läs mer

Högst slagenergi i sin klass!

2014-11-21
MILWAUKEE LANSERAR NY 3KG KOMBIHAMMARE
Läs mer

Nästa generations multifunktionsantenn

2014-11-21
Smarteq startar utveckling av nästa generations multifunktionsantenn för bussindustrin efter anslag från Vinnova
Läs mer

Belaz vinner Swedish Steel Prize 2014

2014-11-21
Årets vinnare av den internationella utmärkelsen Swedish Steel Prize är vitryska Belaz, som har utvecklat världens största gruvdumper. Företaget vinner priset för sin helt nya konstruktion av axelupphängning till en gruvdumper, där egenskaperna hos höghållfast stål har utnyttjats på ett nytt och innovativt sätt.
Läs mer

Nya tryckoberoende ventiler DN15-32

2014-11-20
Säg adjö till manuell balansering, PCTV, PCMTV och PCTVS är framtidens ventiler som ger exakt hydraulisk balans och ökad komfort i alla vattenbaserade värmeväxlare som kräver flödes- och temperaturreglering.
Läs mer

Allt om Toyotas bränslecellsbil Mirai

2014-11-20
Om knappt en månad börjar bränslecellsbilen Toyota Mirai att säljas i Japan, för att i september nästa år lanseras i USA och utvalda länder i Europa. Nu har Toyota avslöjat både detaljerna och priset, samt släppt ett stort antal bilder på den nya bilen som utgör en tydlig milstolpe inom fordonsindustrin.
Läs mer

Premiär för världens lyxigaste Mercedes

2014-11-20
Mercedes-Maybach är Daimler-koncernens nya varumärke för det tyska företagets allra lyxigaste bilar. Först ut är Mercedes-Maybach S 600 - med en 20 cm längre hjulbas än den långa versionen av S-Klass är detta en bil med oslagbara utrymmen för statschefer och andra som vill färdas ståndsmässigt i högsta komfort. Den totala längden är 5,45 m och bilen ståtar med de lägsta ljudnivåer som uppmätts i en serietillverkad bil.
Läs mer