Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

NY VD FÖR STENA RECYCLING AB

2016-08-31
Kristofer Sundsgård tar över som VD för Stena Recycling den 1 september och Staffan Persson, nuvarande VD, går vidare i rollen som Affärsområdeschef Recycling inom Stena Metallkoncernen.
Läs mer

Saab förvärvar Phaeros Group

2016-08-31
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab förvärvar Phaeros Group BVBA. Phaeros erbjuder ledningssystem för hamnar på den globala marknaden. Förvärvet är i linje med Saabs strategi för tillväxt inom sektorn för hantering av sjöfart.
Läs mer

BTs 70-åriga historia lever vidare

2016-08-31
BTs 70-åriga historia av kvalitet och innovation lever vidare i framtiden
Läs mer

Europrofil AB rekryterar produktchef

2016-08-31
Europrofil AB, marknadsledande på stållösningar till den skandinaviska byggmarknaden, har rekryterat Johan Henriksson som Produktchef.
Läs mer

Elstyrd slangklämsventil för 90 shore A

2016-08-31
Sirais nya slangklämsventiler i 2- och 3-vägs utförande är utrustade med en elektrisk steg-motor i kombination med ett kretskort.
Läs mer

Nytt antal röster i AB Volvo

2016-08-31
Antalet röster i AB Volvo har förändrats till följd av omvandlingar av sammanlagt 1 612 290 A-aktier till sammanlagt 1 612 290 B-aktier. Omvandlingarna har skett med stöd av den möjlighet för A-aktieägare att begära omvandling av A-aktier till B-aktier som infördes i bolagsordningen vid årsstämman 2011 .
Läs mer

Framtidens absorbenter och spillskydd

2016-08-31
Framtidens absorbenter och spillskydd – DENIOS höstkatalog finns ute nu!
Läs mer

ebm-papst EC-motor i pumpsystem

2016-08-31
ebm-papst EC-motor i pumpsystem som reducerar kväveoxidutsläppen från dieselmotorer
Läs mer

Nätverksdiagnostik TH-Link

2016-08-31
PROFINET nätverksdiagnostik från SOFTING är oberoende av PLC och kontrollrum.
Läs mer

Enkelt, noggrannt, komplett och avancerat

2016-08-31
Matrox Design Assistant är en utvecklingsmiljö där machine vision-applikationer skapas genom att man bygger ett flödesschema istället för att skriva traditionell programkod.
Läs mer

JUMO digiLine öppnar dörren till Industri 4.0

2016-08-30
Intelligent och bus-kapatibelt anslutningssystem för digitala sensorer som används i vätskeanalys.
Läs mer

Brubakken har förvärvat Gigantic Maskin i Mora

2016-08-30
Brubakken koncernen växer genom nytt företagsförvärv.
Läs mer

Optimera lagret med hissautomater

2016-08-30
Weland Lagersystems hissautomater sparar stora golvytor och optimerar lagret.
Läs mer

Almi Invest investerar

2016-08-30
Almi Invest investerar 3,5 miljoner i 3D-printingbolaget AIM Sweden
Läs mer

Peab förvärvar


2016-08-30

Volvo Cars lanserar


2016-08-30