Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

KVD öppnar i Södertälje

2015-01-30
En kraftig ökning av privatpersoner som vill ha hjälp med att sälja sin bil gör att Nordens största förmedlare av begagnade bilar, KVD, nu öppnar i Södertälje. Genom etableringen ökar KVD tillgängligheten i och runt Södertälje, men också för dem som bor strax söder om Stockholm.
Läs mer

Lesjöfors etablerar sig i USA genom förvärv

2015-01-30
Lesjöfors har förvärvat fjäderverksamheten från Sandvik Materials Technology, en av de ledande fjäderproducenterna i USA. Företaget är specialiserat på drivfjädrar och omsätter cirka 100 miljoner kronor. Affären öppnar upp en ny marknad samt ger möjlighet för support till befintliga kunder.
Läs mer

em4 - Ny PLC-serie från Crouzet

2015-01-30
Crouzet kompletterar nu sortimentet med sitt helt nyutvecklade nano-PLC em4. em4 ger möjlighet att styra och övervaka mer avancerade utrustningar än Millenium 3.
Läs mer

Konga Mekaniska Verkstad AB förvärvar

2015-01-30
Konga Mekaniska Verkstad AB har förvärvat 100 % av Industri AB Hjalmar Johansson i Anderstorp.
Läs mer

Schneider Electric bland världens tio mest hållbara företag

2015-01-30
Schneider Electric hamnade på plats nummer nio på 2015 års prestigefulla lista ”The Global 100” som rankar världens hundra mest hållbara företag. Det är ett pinnhål upp från förra årets tiondeplats.
Läs mer

Peab bygger 100 lägenheter

2015-01-30
Peab bygger 100 lägenheter i Kolla Parkstad i Kungsbacka
Läs mer

ebm-papst investerar 14 miljoner €

2015-01-30
ebm-papst investerar 14 miljoner € i ny fabriksbyggnad vid sin anläggning i Landshut
Läs mer

Kompletta kontaktdon

2015-01-30
Kompletta kontaktdon på ett artikelnummer från Harting. Han-Kit består av kåpa, chassiekåpa, stiftinsats, hylsinsats och förskruvning.
Läs mer

Tranfoten AB utökar sin verksamhet

2015-01-30
Tranfoten AB utökar sin verksamhet inom maskinbearbetning!
Läs mer

Väderstad blev Årets Ekoföretag

2015-01-30
Väderstad-Verken vann priset som årets Ekoföretag av Ekoweb, för sann innovationskraft i ett precisionsredskap av sällan, om aldrig, skådat slag som öppnat för nya möjligheter och framför allt ökad lönsamhet i eko-odlingen.
Läs mer

Krylbo Elektra inleder samarbete med SPM

2015-01-29
Industriserviceföretaget Krylbo Elektra ser ett ökat behov av tillståndskontroll på långsamtroterande utrustning hos sina kunder och väljer nu att investera i onlinesystemet Intellinova Compact och SPM HD
Läs mer

Olsons anställer ny säljare!

2015-01-29
Vi hälsar vår medarbetare TOBIAS OTTOSSON välkommen i sin nya roll som säljare i södra Sverige.
Läs mer

Saab tecknar samarbetsavtal

2015-01-29
Saab tecknar samarbetsavtal med IBD Deisenroth Engineering om utveckling av överlevnadsskydd för fordon
Läs mer

Duroc tar hem stororder

2015-01-29
Xylem Water Solutions AB i Emmaboda investerar i produktionslösning från Duroc Machine Tool.
Läs mer