Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Liten tråddetalj kan ge stor avlastning i vården

2015-04-17
En enkel krok kan underlätta lyftmoment inom vården vid exempelvis toalettbesök enormt. Intresset är stort för den patenterade produkten ”Garment Lifter” som kan bli en storsäljare även internationellt. Lesjöfors står bakom produktionen av tråddetaljen.
Läs mer

SKF visar de senaste lösningarna för turbomaskiner

2015-04-17
SKF lanserar ett styrsystem E300V2 för magnetlager till turbomaskiner och visar fördelarna med sin aktiva magnetlagerteknik vid Hannovermässan 2015.
Läs mer

engcon EC204

2015-04-17
engcon EC204, ny tiltrotator med grip för grävmaskiner upp till 4 ton
Läs mer

Min Volvo ger grunden för de lojalaste kunderna

2015-04-17
Kundlojalitetsprogrammet Min Volvo vann nyligen guld i tävlingen Guldnyckeln. Med programmet har Volvo Car Sverige valt att gå sin egen väg. Här finns inga bonusar och extra tillbud. Istället ger programmet ger ren nytta och enkelhet för allt som gäller bilägandet. Det utvecklas tillsammans med kunderna.
Läs mer

Scania inleder samarbete med Oshkosh

2015-04-17
Scania och Oshkosh Corporation, en ledande tillverkare av specialfordon och chassier, har inlett ett samarbete. Det innebär att Scania kommer att leverera motorer med låga emissionsnivåer för räddningsfordon tillverkade av Oshkosh. Samarbetet täcker en rad produkter för den globala marknaden.
Läs mer

SKF investerar 190 miljoner

2015-04-17
SKF investerar 190 miljoner kronor i produktionskanaler i Göteborg. Investeringarna kombinerar den senaste maskintekniken med SKFs lösningar för tillståndsövervakning och mobilitet
Läs mer

Vattentäta kopplingsdosor

2015-04-17
HellermannTyton presenterar nu Hensels nya prisbelönta design på kopplingsdosor även med gelfyllning.
Läs mer

Arbetsmiljön i fokus

2015-04-17
Arbetsmiljön i fokus när SSG Säkerhetskonferens firade tio år
Läs mer

Volvo Car Sverige bäst på service

2015-04-17
Volvo Car Sverige och svensk Volvohandel är bäst på att ge service av alla bilmärken i Sverige. Det visar en undersökning som ServiceScore gjort bland 3 500 svenskar.
Läs mer

Trejon Optimal M1650 - en försäljningssuccé

2015-04-17
Sedan produktlanseringen hösten 2013 har den nya kedjeröjaren Trejon Optimal M1650 blivit en stor försäljningssuccé med en kraftigt ökad marknadsandel.
Läs mer

Hultafors lanserar brett sortiment tvingar

2015-04-16
Professionella hantverkare vet vilken skillnad det innebär att verkligen kunna lita på sina verktyg. Det gäller i synnerhet tvingar som ofta ska snabbt på plats och hålla ihop, bära upp eller stabilisera projektet. Och det är precis vad Hultafors nya sortiment av snabbtvingar och skruvtvingar handlar om.
Läs mer

ABB har driftsatt HVDC-station i Moçambique

2015-04-16
Den uppgraderade HVDC-stationen Songo använder innovativ omkopplingsbar transformatorteknik för att stödja landets export av ren vattenkraft till Sydafrika.
Läs mer

Ann-Kristin Adolfsson ny strategidirektör på Saab

2015-04-16
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har utsett Ann-Kristin Adolfsson till ny strategidirektör. Ann-Kristin Adolfsson tillträder den 1 september 2015 och tar då plats i Saabs koncernledning.
Läs mer

Nya Volvo ECR50D minigrävare imponerar!

2015-04-16
Till synes samma maskin – men ändå inte. Daniel Malmqvist hos Persson & Söner Entreprenad & Åkeri bytte en Volvo ECR48C mot nya ECR50D och han uppskattar skillnaderna. – Den stora skillnaden är styrkan i bomcylindern, som gör att maskinen kan lyfta sig själv. Det är väldigt praktiskt i vissa lägen.
Läs mer