Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

En ny dimension automatiserade lösningar

2015-03-27
Linde Material Handling lanserar första "driven by Balyo" robot truckar. En ny dimension automatiserade lösningar
Läs mer

Ny generation stödbensstaplare från Linde Material Handling

2015-03-27
Flexibel lagertruck med komfort och kraft
Läs mer

Värnamo Industriexpo firar 10-årsjubileum

2015-03-27
14 teknik- och maskinföretag öppnar upp dörrarna för besökare till Värnamo Industriexpo under två dagar i maj. Syftet är att bygga goda relationer och skapa överblick över regionens samlade kunskaper och styrkor som är till nytta för både företagen och kunderna.
Läs mer

ebm-papst ökar produktionskapaciteten

2015-03-27
ebm-papst förstärker bland annat verksamheten vid sin anläggning i St. Georgen som ligger i Schwarzwald i södra Tyskland. Företaget investerar 10 miljoner € i samband med utbyggnaden.
Läs mer

Industriell Router med Switch och DMZ

2015-03-27
Industriell router med integrerad Switch
Läs mer

Peab får uppdrag av norska Statnett

2015-03-27
Peab har fått uppdraget att utföra grund- och byggarbeten på tre transformatorstationer i Nord-Trøndelag och Nordland i Norge. Beställare är Statnett och kontraktssumman uppgår till ca 112 Mkr.
Läs mer

Nya D3O® knäskydd

2015-03-27
Nya D3O® knäskydd från Snickers Workwear med överlägsen dämpning och skydd
Läs mer

Mäter ultraljudsgivaren fel?

2015-03-27
Har du problem med mätfel hos dina ultraljudsgivare? Det kan bero på att ljudet studsar från andra ytor än den du vill mäta mot, eftersom ljudvågorna sprids relativt brett jämfört med till exempel laserstrålen från en fotocell.
Läs mer

Sören ser sin nya Komatsu skördare skapas

2015-03-26
Sören Nilsson får en av de första i den nya serien skördare som lämnar Komatsu Forests fabrik. Han har varit på plats i Umeå för att kolla hur arbetet går.
Läs mer

Areco och Tonito mot nya höjder

2015-03-26
Areco fortsätter att växa genom nytt förvärv av plåtgrossisten Tonito
Läs mer

69 miljarder och på väg uppåt

2015-03-26
69 miljarder och på väg uppåt – positiv trend för elinstallationsmarknaden
Läs mer

Precomp Solutions får order från fordonskund

2015-03-26
Precomp Solutions utökar samarbetet med en nyckelkund inom den tunga fordonsindustrin genom order på två nya precisionsdetaljer.
Läs mer

Ständig rörelse ger tillväxt och förutsättningar för den bästa servicen

2015-03-26
Lesjöfors fortsätter att växa och nådde under 2014 en fakturering på cirka 1,7 miljarder kronor. Det placerar Lesjöfors bland de större fjäderföretagen i världen. Koncernchef Kjell-Arne Lindbäck berättar om koncernens framgångsfaktorer.
Läs mer

Designpris för nya absolutgivaren AHx36

2015-03-26
Med en vridbar kabelutgång blir det mycket enklare att montera pulsgivare i trånga utrymmen. SICKs absolutgivare AHx36 är den första givaren på marknaden som har detta. Därför har den förärats med designpriset Red Dot Award.
Läs mer