Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Saab och DigitalGlobe bildar joint venture-bolaget Vricon

2015-05-26
Saab och DigitalGlobe bildar joint venture-bolaget Vricon för att återge världen i 3D
Läs mer

Djupdykning om datacenter ger råd för ekonomin

2015-05-26
Rittal har gjort en djupdykning och har sammanställt en bok för alla som är intresserade av den värld som utgörs av datacenter.
Läs mer

Ny och större minilastare från Giant

2015-05-26
Med sin nya modell klättrar Giant minilastare uppåt i klassen. På årets MaskinExpo, den 28-30 maj, blir det premiär för den hittills största modellen i det redan breda produktprogrammet. Nykomlingen har en egenvikt på 5 600 kg. Giant minilastare visas på MaskinExpo av Brdr. Holst Sørensen A/S.
Läs mer

Ryobi Revolution - Ny cirkelsåg i ONE+ serien

2015-05-26
Ryobi lanserar en ny kraftfull batteridriven cirkelsåg som en del av ONE+ serien, med prestanda att jämföra med nätdrivna sågar.
Läs mer

Träffa Certex på MaskinExpo

2015-05-26
Nu smäller det snart! Bara några få dagar kvar till MaskinExpo på Stoxa (Stockholm Outdoor Exhibition Area). Certex kommer så klart att vara på plats – som vanligt!
Läs mer

Ruukki lanserar solcellspaneler för fasadmontering

2015-05-26
Ruukki utökar sitt utbud av solenergiprodukter med en fasadmonterad solpanel. Ruukki on-wall solar omvandlar solljus till elektricitet och kan monteras på såväl nya byggnader som på renoveringsobjekt.
Läs mer

SSAB introducerar ett nytt dimensionsprogram för grovplåt

2015-05-26
SSAB har breddat sitt dimensionsprogram och den maximala vikten på sina grovplåtar. Det finns nu plåtar med en vikt på upp till 18 ton, vilket gör att bearbetningen för fler applikationer blir mer kostnadseffektiv. Alla stålsorter finns tillgängliga i de nya formaten, i enlighet med respektive dimensionsprogram.
Läs mer

Ny produkt: Buntbandsvagga

2015-05-26
Detta fäste är en tålig och stark buntbandsvagga för skruvmontage, avsedd att komplettera Partex utbud av rostfria buntband.
Läs mer

Möt SMC och Göhlins på Affärsracet 27-28 maj

2015-05-26
Affärsracet är den största näringslivsmässan i sitt slag. Oavsett vilken bransch och marknad ditt företag verkar på, erbjuder Affärsracet nya affärsmöjligheter längs hela värdekedjan.
Läs mer

Världspremiär för ny vagn med tipp för lastväxlarflak

2015-05-26
Direkt från fabriken till årets MaskinExpo. Den resan gör en helt ny typ av vagn från Stronga.
Läs mer

Så här tar du reda på om du fått rätt material

2015-05-26
Trots noggrant specificerade krav vid beställningen av materialet blir många ändå tveksamma när leveransen kommer. Konsekvenserna av att använda ett material du inte är 100 % säker på kan bli både stora och kostsamma. Går det i efterhand att kontrollera materialet?
Läs mer

Komatsu Forest satsar stort på förarutbildning

2015-05-26
I dagarna börjar Joacim Henningsson och Roger Sandemo sina nya tjänster som maskin- och metodinstruktörer på Komatsu Forest. Tillsammans med Per Lysebäck, som arbetat som maskin- och metodinstruktör på företaget i ett år, utgör de ett starkt och erfaret team med fokus på att utbilda maskinägare och förare i hur de kan få ut mest av sin maskin.
Läs mer

Snabbare länk för affärskritiska nät

2015-05-26
SATELLAR XT 5RC är ett digitalt radiomodem för nätverk med seriell eller IP-trafik, det är framtaget för att ge en tillförlitlig dataanslutning i tillämpningar som kräver stabilitet, hög tillgänglighet och lång räckvidd.
Läs mer

Ny klinga kapar flera olika material

2015-05-26
Norton Clipper lanserar en ny diamantklinga som kan kapa flera olika material – från gummi till armerad betong.
Läs mer