Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Trevlig sommar!

2015-07-06
Industritorget.se önskar en trevlig sommar
Läs mer

Ny vice vd i Svenskt Näringsliv

2015-07-03
Transportföretagens vd Peter Jeppsson blir ny vice vd i Svenskt Näringsliv med ansvar för arbetsgivarfrågor.
Läs mer

Volvo säljer fabrik

2015-07-03
Volvo har beslutat sälja sin fabrik i Floby. Det gör man till Amtek Group.
Läs mer

Image Systems får order

2015-07-03
Image Systems får order på ca 2,7 Mkr från Setra AB Malå Sågverk
Läs mer

PMI – tjänster sjönk till 54,9 i juni

2015-07-03
PMI – tjänster sjönk till 54,9 i juni: Aktiviteten i svensk tjänstesektor dämpas
Läs mer

Alfa Laval utvecklar eftermarknadsaffären

2015-07-03
Alfa Laval utvecklar eftermarknadsaffären, förvärvar nischbolag med MSEK 50 i omsättning
Läs mer

Textilia förvärvar Göteborgs Tvätt

2015-07-03
Textilia AB köper 100 % av aktierna i Göteborgs Tvätt och Textilleasing AB och förstärker sin ställning som ledande rikstäckande leverantör av textilservice till kunder med höga krav på kvalité och service.
Läs mer

Kinas största SUV- och pickuptillverkare börjar med presshärdning

2015-07-03
I januari 2015 levererade AP&T en komplett produktionslinje för presshärdning till Great Wall Motors – Kinas sjunde största biltillverkare.
Läs mer

Robotkampen i Almedalen

2015-07-03
Enligt vissa forskare kommer över hälften av dagens jobb i Sverige ha tagits över av robotar och datorer inom 20 år.
Läs mer

3D-printing på allas fötter

2015-07-03
Världsartisten Lady Gaga gjorde de 3D-printade stålskorna kända. Men den växande tillverkningsmetoden är självklart så mycket mer än så.
Läs mer

Volvo Cars Excellence Child Seat Concept

2015-07-02
– barnsäkerhet med en lyxig touch Volvo Cars designteam har skapat en ny bild av hur barn i framtiden kan åka säkert i bilar. Nytänkandet är en vidareutveckling av lanseringen i Shanghai där XC90 Excellence och konceptet Lounge Console markerade ett djärvt och lyxigt steg framåt för den svenska biltillverkaren.
Läs mer

De första My Inner Strenx-medlemmarna klara

2015-07-02
SSAB lanserade tidigare i år ett nytt höghållfast konstruktionsstål under produktvarumärket Strenx. Nu har de första kunderna anslutit sig till SSABs varumärkesprogram ”My Inner Strenx”, som ger medlemmarna som använder höghållfast Strenx-stål i sina produkter ett brett utbud av teknisk support och innovativa designmetoder.
Läs mer

Christian Berner AB levererar

2015-07-02
Christian Berner AB levererar packmaskin, palletering och krymphuvsutrustning för cement till Cementa AB
Läs mer

ABB tar robotorder

2015-07-02
ABB tar robotorder värd 52 miljoner dollar för att öka flexibiliteten vid Fords nyaste fabrik i Kina
Läs mer