Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Tillståndskontroll online

2014-07-10
Nordic Brass Gusum fortsätter införa tillståndskontroll online
Läs mer

Hydroscand öppnar slangservicebutik i Pajala

2014-07-04
I september kommer Hydroscand att öppna en slangservicebutik i Pajala, i norra Norrbotten, vilken blir den 48:e butiken i Sverige.
Läs mer

NTEX Logistics väljer SANYs reachstacker

2014-07-04
NTEX Logistics väljer SANYs reachstacker från GTS - första maskinen på svensk mark levereras i september.
Läs mer

NCC bygger Södra Cells nya flisfabrik

2014-07-04
NCC Construction har fått i uppdrag att bygga Södra Cells nya flisfabrik i Mörrum, Blekinge. Ordervärdet är cirka 150 MSEK och arbetet startar i september 2014.
Läs mer

Trevlig sommar!

2014-07-04
Industritorget.se önskar en TREVLIG SOMMAR!
Läs mer

NCC bygger arena

2014-07-04
NCC bygger arena för idrott och event i Ystad
Läs mer

Skanska bygger hyreshus

2014-07-04
Skanska bygger hyreshus åt HEBA i Norra Djurgårdsstaden
Läs mer

Världspremiär

2014-07-04
Världspremiär för helt nya Volkswagen Passat
Läs mer

Vind i seglen för Industrilås

2014-07-04
Det är full fart för Nässjöföretaget Industrilås. Sedan man släppte smarta, egenutvecklade ventilationsprodukter som kombinerar funktionen hos både gångjärn och lås, har det lossnat rejält och exporten till såväl Europa och USA ligger på en hög nivå.
Läs mer

SVERKER – en långlivad svensk industrisuccé

2014-07-04
En sällan omskriven faktor i näringslivets dynamik är tillväxt som skapas i komplementindustrier till storföretagen.
Läs mer

Boxon på Trä & Teknik i September

2014-07-03
Boxon ställer i år ut på Trä & Teknik - den nordiska träbranschens mässa - som hålls den 2-5 september i Göteborg på Svenska Mässan. Besök oss i monter B0718.
Läs mer

AntiCorr Sverige byter ägare

2014-07-03
Grundarna till Anticorr, Bo och Maud Ehlin, säljer efter 31 år sitt verkstadsföretag AntiCorr Sverige AB i Sävsjö.
Läs mer

Klimatfrågor och stålproduktion

2014-07-03
Klimatfrågor och stålproduktion kräver minst 100 års perspektiv
Läs mer

NCC bygger 220 lägenheter

2014-07-03
NCC bygger 220 lägenheter åt Uppsalahem
Läs mer