Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Derome ett av Sveriges Superföretag 2014

2014-10-24
Derome Byggvaror är Västsveriges största privata bygghandlare med en försäljning på över 1 miljard i Halland, Storgöteborg och Sjuhärad. Under 2014 har bolaget expanderat kraftigt från tio bygghandlare till sjutton. Dessutom är man marknadsledande med sin takstolstillverkning i Sverige.
Läs mer

Ny produkt i hyresparken!

2014-10-24
Inomec har köpt in en ny modell av vinsch, Delta Mini Winch.
Läs mer

Thermotech blir systerbolag till Indexator

2014-10-24
Thermotech Scandinavia AB ägs till 2/3 av Hans och Pia Jonsson med bolaget Cinox AB. I samband med en förändrad ägarstruktur inom Indexator Group AB träder Hans och Pia Jonsson nu in som huvudägare i Indexator Rotator Systems AB, som därmed blir ett systerbolag till Thermotech Scandinavia AB.
Läs mer

Ändringar i Volvos koncernledning

2014-10-24
Som en konsekvens av att dagens tre försäljnings- och marknadsregioner på lastbilssidan förs samman till en enda global försäljningsorganisation, samt ambitionen att få en mindre och mer effektiv ledning minskas antalet medlemmar av Volvos koncernledning från 16 till 10.
Läs mer

ÅF samarbetar med Atlas Copco

2014-10-24
ÅF samarbetar med Atlas Copco för att hitta de bästa unga ingenjörerna
Läs mer

Beprövat brandskydd för serverrack

2014-10-24
Rittal har uppdaterat och optimerat produktfamiljen DET-AC. Detta sofistikerade system känner av de allra minsta rökpartiklar och hanterar både larm och brandsläckning i serverrack.
Läs mer

Tempero,temperaturgivare

2014-10-24
Tempero, nu ett av marknadens bredaste sortiment av temperaturgivare
Läs mer

NY MÄRKMASKIN: EOS1

2014-10-24
EOS1 systemet använder sig av samma färgband som Partex märkmaskin MK10.
Läs mer

ELKO förstärker med ny VD

2014-10-23
Jakob Ros blir ny VD för ELKO AB som erbjuder elinstallationsmateriel med fokus på kvalitet och design.
Läs mer

Skräddarsydda vakuumgripdon från Coval

2014-10-23
Coval släpper nu sitt nya modulära vakuumgripdon MVG. Moduluppbyggnaden erbjuder skräddarsydda vakuumgripdonslösningar för hantering av material med olika storlek, vikt och form.
Läs mer

Edgecam användare ökar sin konkurrenskraft

2014-10-23
Edgecam Workflow sätter en ny standard och metodik inom CAM.
Läs mer

Världens första soldrivna kantpressar!

2014-10-23
Tekno-Detaljer AB utmanar övriga verkstadsföretag.
Läs mer

Peab bygger ny skola i Skara

2014-10-23
Peab har fått uppdraget att planera, projektera och bygga en ny 7-9 skola i Skara kommun. Beställare är Skara kommun och kontraktssumman uppgår till ca 220 Mkr.
Läs mer

Säkrare vinkelslipar

2014-10-23
Säkrare vinkelslipar med nytt intelligent bromssystem
Läs mer