Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Mångsidig mättekniker med hjälp av Scanlaser

2014-10-21
Våren 2014 drog 33-årige Tommy Segerkvist igång Segerkvist Mätteknik i Kilafors. Med en bakgrund som teknikintresserad grävmaskinist har han successivt tagit steget in i mätbranschen.
Läs mer

Scanlasers grävsystem - När precisionen har betydelse

2014-10-21
Hur funkar det med grävsystem? Vilka fördelar får du som användare egentligen? Vi träffade Stefan Blomquist och tog oss ett snack med honom.
Läs mer

Marknadens mest kompakta batteridrivna kap-/gersåg!

2014-10-21
Milwaukee utökar sitt batteridrivna sortiment genom lanseringen av marknadens mest kompakta kap-/gersåg. Den nya sågen är en sann problemlösare som erbjuder en portabel lösning oavsett arbetsuppgift. Den erbjuder även upp till 100 kapningar på endast en uppladdning (50x100 mm)!
Läs mer

Ny VD för AB Sydsten

2014-10-21
Peter Camnert, som närmast kommer från Skanska Maskin tillträder sin nya roll som VD för AB Sydsten den 1 januari 2015.
Läs mer

Volvo enda svenska företag på nordisk rankning

2014-10-21
Volvo enda svenska företag som tar sig in på nordisk rankning av Corporate Reputation
Läs mer

Ny VD för Alstom Transport i Sverige

2014-10-21
Alstom Transport har utsett Per Öster till VD för den svenska verksamheten. Han rapporterar till Henrik Anderberg, Nordenchef och styrelseordförande på Alstom Transport i Sverige.
Läs mer

Ny verktygsakut i Bredaryd

2014-10-21
Efter femton år i branschen ville Patrik Karlsson skapa något eget. I januari förverkligade han drömmen genom starten av Ltech AB verktygssvetsning.
Läs mer

Indexator Rototilt Systems etablerar sig i Frankrike

2014-10-21
Nu tar svenska Indexator Rototilt Systems nästa steg i sin Europa-satsning och etablerar sig i Frankrike. Företaget lanserar nu hela sitt produktprogram med tiltrotatorer, styrsystem och redskap för grävmaskiner, på den växande franska marknaden.
Läs mer

SITAs säkerhetsvecka

2014-10-21
SITAs säkerhetsvecka - Sverigeturné för olycksfria arbetsplatser
Läs mer

SKF Solution Factory öppnar i Birmingham, Alabama

2014-10-21
SKF öppnar en ny SKF Solution Factory i Birmingham, Alabama. SKF Solution Factory samlar och ger kunder tillgång till SKFs industri- och applikationskunskap på ett enda ställe. Anläggningen är koncernens tredje SKF Solution Factory i USA och den sjätte i Nordamerika.
Läs mer

Swerea IVF certifierar hållbar produktion

2014-10-21
Genom Swerea IVF har Segers Fabriker AB certifierat sin produktion enligt STeP. I och med detta blir de först ut i Sverige med certifieringen. Oeko-Tex® STeP står för ”Sustainable Textile Production” och innebär hållbar produktion avseende miljöpåverkan, kvalitet och arbetsplatsförhållanden.
Läs mer

ABB och Vestas i samarbete

2014-10-20
ABB och Vestas i samarbete för elförsörjning till landsbygden i Afrika
Läs mer

Dräger PAC 5500

2014-10-20
Bärbar gasvarnare med lång livstid
Läs mer

Ny portabel Daggpunktsmätare för tryckluft DP500

2014-10-20
Kimo Instrument AB lanserar DP500 som är en ny portabel daggpunktsmätare för fuktmätning i tryckluftssystem.
Läs mer