Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

100 snabbladdare från ABB

2014-12-19
CLEVER utökar den europeiska infrastrukturen för elbilar med 100 snabbladdare från ABB
Läs mer

APak AB tillsätter ny VD

2014-12-19
Göteborgsbaserade aPak AB tillhandahåller förpacknings- och logistikprodukter och tjänster för ett brett spektrum av kunder, både i Sverige och utomlands. Företaget är familjeägt och Evelina Lindgren kommer att vara den tredje generationen som håller i rodret för det expanderande företag.
Läs mer

Volvos första

2014-12-19
Volvos första laddhybrid i linjetrafik på ”innovationslinjen” i Hamburg
Läs mer

Världsunik teknik

2014-12-19
Världsunik teknik kopplar samman cykelhjälmar med bilar: Volvo Cars och POC presenterar praktisk cykelteknik som räddar liv på International CES 2015
Läs mer

Bravida förvärvar

2014-12-19
Bravida förvärvar det största vvs-företaget i Jämtland
Läs mer

God Jul önskar SIGBI System AB

2014-12-19
God Jul önskar SIGBI System AB alla gamla och nya kunder!
Läs mer

Mauto AB lanserar ny hemsida

2014-12-19
Mauto AB lanserar idag sin nya hemsida där ni hittar mer information om de affärsområdena som vi jobbar med.
Läs mer

Scania fortsätter satsa i Oskarshamn

2014-12-19
Vid Scanias hyttillverkning i Oskarshamn tas nu ett nytt grundmåleri i drift. Med det nya måleriet ökar den tekniska kapaciteten inom Scanias europeiska produktionsstruktur från 60 000 till 80 000 lastbilshytter per år. Cirka 400 miljoner kronor har investerats i en resurssnål och effektiv tillverkningsprocess.
Läs mer

Skanska säljer kontorsprojekt

2014-12-19
Skanska säljer kontorsprojekt i Wroclaw, Polen, för cirka 1 miljard kronor
Läs mer

Atlas Copco erhåller kreditbetyg från Fitch Ratings

2014-12-19
Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, har slutit avtal med Fitch Ratings avseende kreditvärderingstjänster. Fitch Ratings kommer från och med idag att ange kreditbetyg för Atlas Copco och dess existerande samt framtida emissioner i de internationella kapitalmarknaderna.
Läs mer

Skanska säljer

2014-12-19
Skanska säljer ÅF-Huset i Göteborg för 495 miljoner kronor
Läs mer

SKODA spränger miljongränsen

2014-12-19
2015 firar SKODA 120 år som bilmärke. Ett jubileum som tjuvstartas redan på denna sidan årsskiftet. För första gången någonsin säljer SKODA en miljon bilar under ett år. - Det här är en milstolpe i vår historia och något som vi är mycket stolta över, säger SKODA-chefen Winfried Vahland.
Läs mer

3d-printing inom industrin

2014-12-19
Forskningsprojekt bidrar till ökad användning av 3d-printing inom industrin
Läs mer

Schneider Electric lanserar nytt brandskydd

2014-12-19
I december, årets brandtätaste månad, lanserar Schneider Electric, ett avancerat brandskydd särskilt anpassat för mindre byggnader.
Läs mer