Nyheter

Först ut i Sverige

Skriven 2013-05-21 av Industritorget

PMH först ut i Sverige med ett komplett EX-klassat lyftprogram

Som första leverantör av utrustning för lyft och materialhantering lanserar PMH ett komplett program i EX-klass. PMH erbjuder produkter och lösningar till allt från det enkla lyftet till helt unika kundanpassningar och bistår även med rådgivning kring ATEX-direktiven.
Att inte använda rätt lyftutrustning i explosionsfarliga miljöer är en säkerhetsrisk.

- Vi är först i Sverige med att erbjuda ett komplett lyftprogram i EX-klass vilket vi är väldigt stolta över. Vi märker att det finns ett behov av både rätt lyftutrustning och kompetens inom processen kring ATEX-direktiven. I direktiven finns regler och riktlinjer som kan vara ganska komplexa och kraven på säkerhet är rigorösa. Våra säljare är certifierade av våra största leverantörer inom ATEX och finns tillgängliga som stöd för kunden, säger Niklas Håkansson på PMH.

PMH har satt samman ett lyftprogram som innebär att kunden får tillgång till PMH:s breda produktutbud i EX-klassat. Allt går att anpassa efter kundens specifika behov oavsett vilket gods som hanteras; från det enkla lyftet till helt unika lösningar upp till 100 ton, så att det motsvarar de krav som ställs. PMH har lång erfarenhet och kunskap inom olika industrier och verksamheter.

Medvetenheten om riskerna att inte använda rätt säkerhetsklassad lyftutrustning ökar ute på företagen i Sverige. Vår målsättning är att erbjuda rätt lyftlösning efter behov och miljö från vårt breda lyftprogram som även finns i EX-klassat säger Niklas Håkansson

Fakta ATEX
Lyftutrustning som används i explosiv miljö (gas & damm) måste enligt svensk lag vara säkerhets-klassad. Kraven kommer från ATEX-direktiven som är gemensamma för EU och består av två delar: Användardirektivet handlar om att bedöma var det kan uppstå explosiv atmosfär, så kallade klassade områden. Produktdirektivet ställer krav på den lyftutrustning som finns i de klassade områdena. Den som är ansvarig för företagets verksamhet är också ansvarig för att riskbedömning och klassningsplan upprättas samt att rätt lyftutrustning användes i enlighet med upprättad dokumentation.

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Håkansson, nh@pmh.se, telefon 0411-138 00
På startsidan
  

Expandering av lagerutrymmet

2014-09-02
ÖKAD ORDERINGÅNG LEDER TILL EXPANDERING AV LAGERUTRYMMET
Läs mer

Ovako Smedjebacken inför tillståndskontroll

2014-09-02
Ovako Smedjebacken inför tillståndskontroll med hjälp av Leonova Diamond
Läs mer

Nyföretagandet på väg mot positiva siffror

2014-09-02
Allt fler startar eget i Sverige och antalet län som står på plus när det gäller nyföretagande ökar varje månad. Närmare hälften av länen har en positiv utveckling hittills i år. Det visar statistik som ekonomiföretaget Visma sammanställt från Bolagsverket.
Läs mer

Deutsch (DT) kontakter

2014-09-02
Deutsch (DT) kontakter för specialfordon och kranar
Läs mer

NCC ökar tempot

2014-09-02
NCC ökar tempot i Nacka Tollare med extern aktör
Läs mer

Världens längsta kraftöverföringslänk

2014-09-02
ABB driftsätter världens längsta kraftöverföringslänk i Brasilien
Läs mer

Skanska påbörjar andra etappen

2014-09-02
Nu påbörjar Skanska byggandet av andra etappen på Sandåkern i Umeå. Det blir ett åttavåningshus med 41 bostadsrättslägenheter i storlekar från ett till tre rum och kök.
Läs mer

Skanska i bytesaffär

2014-09-02
Skanska i bytesaffär med Alecta om kontorsprojektet Entré Lindhagen
Läs mer

Sandvik Materials Technology avyttrar

2014-09-02
Sandvik Materials Technology avyttrar distributionsverksamhet i Australien och Nya Zeeland
Läs mer

DEWALT® lanserar

2014-09-02
DEWALT® lanserar batteridriven XR fettspruta
Läs mer

Snabbare polering av spår på skaftverktyg

2014-09-02
WINTER lanserar en ny polerskiva för skaftverktyg som t.ex. borrar och fräsar. Den nya skivan, som har beteckningen FlutePolish, uppges förkorta poleringstiden av spåren.
Läs mer

Sandvik TCAD+

2014-09-01
Sandvik TCAD+: Utomordentlig exakthet med lättanvänd instrumentering
Läs mer

Ny VD på Blåkläder

2014-09-01
Anders Carlsson – ny VD på Blåkläder
Läs mer

Första spadtaget för eXlent Hyllie

2014-09-01
På torsdag 4 september tas första spadtaget för eXlent Hyllie i Malmö. Invigningen genomförs av bland annat Magnus Alfredsson från Malmö stad, som kommer att prata om Hyllie och dess framtid. Journalister är varmt välkomna att delta.
Läs mer

EVO industridon


2014-09-01