SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdare

- knyter ihop Oslo med Köpenhamn längs E6:an.
Den 9 maj invigdes en ny korridor av supersnabbladdare (High Power Charging) längs E6:an mellan Oslo och Köpenhamn i samarbete med IONITY.

Supersnabbladdarna, med effekt upp till 350 kW, installeras till en början på fyra stationer på sträckan. Den officiella invigningen och bandklippningen skedde på Circle K Strömstad E6 och nya Audi e-tron fanns på plats för att premiärladda.

Under hösten 2017 ingick Circle K och IONITY ett samarbete för att installera och driva ett nätverk av supersnabbladdare för elbilar. IONITY är ett samarbete mellan BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company och Volkswagen Group med Audi & Porsche. Nätverket kommer att täcka huvudvägarna för långdistansresor i Europa och erbjuder laddning för elbilar med CCS-standard. Supersnabbladdarna har en effekt på upp till 350 kW.

I Sverige utrustas till en början cirka 30 Circle K stationer med supersnabbladdare. I snitt kommer det att byggas sex supersnabbladdare per station. Nätverket kommer att ge bilister möjlighet till supersnabbladdning ungefär var tolfte mil. Stationerna som erbjuder supersnabba IONITY-laddare på sträckan mellan Oslo och Köpenhamn är: Circle K Spekeröd, Circle K Strömstad E6, Circle K Varberg Nord, samt Circle K Vintrie i Malmö. Inom kort kommer möjligheten till supersnabbladdning finnas även på Circle K Mantorp, Circle K Örebro Västhaga, Circle K Karlstad V:a Infarten och Circle K Södertälje Verkstadsvägen.

– Vi är väldigt stolta och glada över vårt samarbete med IONITY, där vi tillsammans bygger ett laddningsnätverk med den högsta kapaciteten i Europa. Initiativet visarvårambition att vara en ledande aktör i omställningen till ett fossilfritt Sverige. Vi vill göra det enkelt för våra kunder att delta i de tekniska framsteg som nu, för första gången, möjliggör supersnabb laddning för resande på både kort och lång distans, säger Eva Kimborn Heivert, VD Circle K Sverige.

De första elbilarna som har kapacitet att ta emot 350 kW effekt väntas komma ut på marknaden i slutet av 2019, men för de elbilar som redan idag kan hantera upp emot 100-150 kW innebär de nya supersnabbladdarna ett rejält lyft.

– Circle K har ett omfattande nätverk med stationer på strategiska lägen som kommer att göra det enkelt för kunderna att göra långdistansresor inom Sverige och vidare ut i Europa. Tillsammans vill vi erbjuda snabba, innovativa och bekväma laddningslösningar för våra kunder och det är fantastiskt roligt att den första vägkorridoren av supersnabbladdare nu har invigts, säger Jan Haugen Ihle, Regional Managar, Northern Europe IONITY.

Vid invigningen, där de nya supersnabbladdarna invigdes med en premiärladdning av Audi e-tron deltog även Maria Aronsson, miljöstrateg i Strömstads kommun, och Ronnie Brorsson, kommunstyrelsens ordförande i Strömstad.

– En efterlängtad och nödvändig framtida satsning på snabbladdning är ett måste för att elbilar skall vara ett fordon med kapacitet även för längre körsträckor. Det är extra trevligt att vår kommun är en av de första i Circle K och IONITY:s satsning” säger Ronnie Brorsson, kommunstyrelsens ordförande i Strömstad kommun.

Circle K Strömstad var den första stationen i Sverige att få supersnabbladdare. Förutom fyra supersnabbladdare med 350 kW effekt så finns på stationen även en snabbladdare från Bee Charging Solutions (fd. Clever) som erbjuder 50 kW.

För mer information, kontakta:
Maria Philipson, Kommunikationschef Circle K Sverige
070-4296243, maria.philipson@circlekeurope.com

Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager Circle K Sverige
070-4296329, jenni.alterling@circlekeurope.com

Jan Haugen Ihle, Regional Manager Northern Europe IONITY
+47 90745215, jan.ihle@ionity.eu

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN