SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industrins framtid i fokus

Hållbar, människocentrerad och motståndskraftig produktion
Den 27 april startar konferensen Swedish Production Symposium 2022 (SPS2022) – en given plats för att ta del av den senaste forskningen inom produktionsteknik. Konferensen hålls i Skövde och har temat “Industri 5.0 transformation – mot en hållbar, människocentrerad och motståndskraftig produktion”.

Det är Högskolan i Skövde som denna gång står värd för Swedish Production Symposium, en vetenskaplig konferens som organiseras vartannat år av Swedish Production Academy och Product Development Academy. Konferensen äger rum på ASSAR Industrial Innovation Arena, där de över 150 anmälda konferensdeltagarna mellan 27-29 april får ta del av inspirerande presentationer, delta på workshops, lyssna till miniföreläsningar och besöka både Volvo och Aurobay.

– Det känns väldigt roligt att det i år är Högskolan i Skövde som bjuder in till konferensen. Industrin är i ständig förändring och vi på Högskolan känner av det, dels i form av utveckling av nya tekniker, men även genom ökad efterfrågan på kompetensutveckling. SPS2022 skapar tillfälle för forskare att tillsammans med kollegor och representanter från industrin diskutera frågorna på ett nationellt plan, säger Amos Ng, professor i automatiseringsteknik på Högskolan i Skövde och projektledare för SPS2022.

Så kan industrin förändras – konferensens keynote-talare ger sina perspektiv
På talarlistan finns flera renommerade personer vars olika verksamhetsområden tillsammans ger deltagarna ett unikt perspektiv över industrigränserna. Den första talaren är Thomas Lezama, vice president Digital Engineering vid Volvo Group Trucks Technology. Thomas Lezama kommer i sitt föredrag att beskriva vad som krävs, och vilka principer som bör följas, för att företag ska kunna uppnå digital kontinuitet.

Andra talaren är Jenny Elfsberg, som är chef för avdelningen Innovationsledning på Vinnova. Hon kommer att berätta om hur man innoverar i ett komplext system och anpassar sig till en hållbar framtid. Kan vi träna våra muskler att "zooma ut - zooma in" för att inspirera till nya modiga innovationskonstellationer?

Andie Zhang är SPS2022:s tredje huvudtalare. Andie Zhang ansvarar för ABB:s portfölj av kollaborativa robotar. Hon kommer att fokusera på hur vi kan tänja på teknikens gränser för att förändra industrin, men också redogöra för några av dagens trender och hur de påverkar robotik och automatisering.

Sista huvudtalare är Henric Johnson, globalt ansvarig för forskning och innovation på Business Sweden. Henric Johnson kommer att ge konferensdeltagarna en djupare förståelse för vilka trender och insikter företag och universitet i Sverige bör anamma i en värld med global konkurrens.

– Utöver våra keynotes hålls inspirationsföreläsningar från våra huvudsponsorer Produktion2030, KK-stiftelsen, och Stiftelsen för strategisk forskning. Under dagarna sker också ett 80-tal parallella föreläsningar och workshops inom bland annat artificiell intelligens, industriell analys i kontexten av Industri 4.0 och 5.0, samt utveckling av resilienta och hållbara produktionssystem. SPS2022 kommer definitivt att mätta även den mest vetgirige, säger Amos Ng.

Media hälsas välkomna
Media erbjuds möjlighet att ta del av konferensen den 27 & 28 april samt att träffa konferensens projektledare Amos Ng, Anna Syberfeldt, Dag Högberg och Magnus Holm. Möjlighet finns att intervjua keynotes, anmälan krävs, kontakta Jill Elmshorn (mail jill.elmshorn@his.se, telefon: 0500-448064).

Var och när?
När: 27 & 28 april 2021
Tid: Media är välkomna mellan kl. 09-14:30.
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, 541 36 Skövde
Webbplats: https://sps2022.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN