SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny försäljningschef till Optidev

I en bransch som snabbt rört sig från periferin till rampljuset ska han nu göra det enklare för både kunder och säljare.
Glenn W. Gleditsch-Reiersen axlar rollen som försäljningschef på Optidev med siktet inställt på ökad tydlighet.

När Glenn W. Gleditsch-Reiersen nu träder in som försäljningschef kommer han fokusera på att ge säljarna support och inte minst skapa klarhet. Ett strukturellt arbete som ska effektivisera och göra livet lättare på såväl kundsidan som den egna.

– Med strukturer kan vi förenkla sådant som annars är rejält komplicerat. Och om vi gör det enklare för en kund att förstå våra modeller utan att behöva någon större teknisk kunskap, så gör vi det även enklare för våra egna säljare att göra ett bra jobb, säger Glenn.

Han lyfter att en av hans utmaningar nu är att hantera tillväxten i en bransch som på mycket kort tid gått från periferin till mitt i rampljuset. Från att ha varit en smal nisch behöver nu de flesta företag en mobilitetsstrategi, och för Optidev innebär det att man behöver kunna möta en bredare kundkrets.

Ett arbete som inom företaget kräver både en stor och tydlig riktning samt ett öga för individen.

– För mig är det viktigt att man alltid ser människan. Eftersom alla är olika måste man verkligen se personerna för att kunna hjälpa dem att lyckas på sina egna premisser, säger Glenn.

Det är efter en rad interimchefer för säljorganisationen som Optidev nu har tillsatt den permanenta försäljningschefen. Internrekryterade Glenn Reiersen har varit Optidevs Norgeansvarige sedan fem år tillbaka och har arbetat med allt från IT till kvalitet och sälj.

Innan Optidev jobbade han som IT-chef och vd på ett DHL-bolag i tio år. Där kom han i kontakt med Optidev som var en stor leverantör till DHL. Att själv ha varit på kundsidan menar Glenn har gett honom ett ännu klarare perspektiv när det gäller hur säljarbetet bör och kan struktureras upp:

– Det kan vara lite frustrerande ibland. Jag tycker att vi har världens bästa produkt men vi har inte varit tillräckligt tydliga och lättförståeliga för att resten av världen också ska tycka det. Det är som att ha en jättebra stereo med dåliga högtalare. Och det tänker jag fixa.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Xellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på Elmia
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd