SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Volkswagen T-Cross får fem stjärnor i Euro NCAP

Euro NCAP har tilldelat nya T-Cross högsta möjliga betyg, fem stjärnor.
Den senaste medlemmen i Volkswagen-familjen gjorde utmärkt ifrån sig i alla kategorier av de krävande säkerhetstesterna.

Det övergripande femstjärniga betyget innebär att T-Cross uppfyller de strängaste säkerhetsstandarderna och att bilen därmed kan betraktas som ett särskilt säkert val. Samtidigt visar Volkswagen att högsta säkerhet inte är en fråga om bilklasser.

Volkswagens minsta SUV får mycket bra resultat i alla fyra enskilda Euro NCAP-kategorier. I kategorin "Skydd av vuxna" når bilen upp till 97 procent av det maximala betyget. Endast få bilar når upp till detta höga betyg, vilket visar att en mindre SUV kan mäta sig med större modeller. Det mycket höga betyget 86 procent för ”Skydd av barn” understryker hur säker T-Cross är för familjer.

I kategorin ”Förarassistanssystem” betygsattes T-Cross till 80 procent, vilket är klart bättre än den tidigare standarden för den här bilklassen. Det höga betyget på 81 % i kategorin ”Oskyddade trafikanter”, uppnåddes genom en framgångsrik kombination av den standardmonterade nödbromsfunktionen relaterad till fotgängare och cyklister samt av bilens höga passiva säkerhet för oskyddade trafikanter.

Många assistanssystem som standard

T-Cross är utrustad med en hel svit av säkerhetsdetaljer som tidigare var reserverade för betydligt större bilar. Förutom sitt effektiva kollisionsskydd och exemplariska passagerarskydd, är bilen utrustad med en ovanligt stor uppsättning assistanssystem som alla är konstruerade för att minska risken för en kollision och öka komforten för föraren.

Hit hör som svensk standard närområdesövervakningen Front Assist med Pedestrian Monitoring (fotgängarigenkänning) och City Emergency Brake (autobroms), spårhållningsassistenten Lane Assist, filbytesassistenten Blind Spot Sensor med Rear Traffic Alert, Hill Start Assist för enklare start i backe, proaktiva passagerarskyddsystem och trötthetsvarnare.

Bland tillvalen finns parkeringssensorer fram och bak, parkeringsassistenten Park Assist och radarbaserade adaptiva farthållaren ACC (standard i GT-versionerna).

Viktigt riktmärke för fordonssäkerhet i EuropaDen oberoende europeiska konsumentskyddsorganisationen Euro NCAP (European New Car Assessment Program) har varit ett strikt riktmärke för säkerhetsnivån för nya fordon i Europa de senaste 20 åren. Antalet stjärnor i testerna ses som den viktigaste standarden för bilsäkerhet.

Testprogrammets kriterier har blivit allt strängare och innehåller till exempel olika kollisionsscenarier (inklusive frontalkrock med aluminiumbarriär vid 64 km/h och 40 procent överlappning, krock i sidan på bilen vid 50 km/h, stolpkrock vid 32 km/h) och strängare krav när det gäller standardutrustade förarassistanssystem.

Mer information
Alla detaljer om testförfarandet är offentligt tillgängliga på www.euroncap.com

Resultaten för T-Cross, inklusive film, finns här:
www.euroncap.com/sv/results/vw/t-cross/35883

https://youtu.be/1124HsYcWUk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN