SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet

Goodyear presenterar C100, ett specialframtaget konceptdäck utformat för Citroëns nya konceptfordon Citroën 19_19 Concept.
Citroën 19_19 Concept är ett självkörande och uppkopplat elfordon som markerar varumärkets 100-årsjubileum. Konceptet är utvecklat med fokus på exklusivitet, komfort och integritet. Konceptdäcket Goodyear C100 är framtaget med extra stor dimension och estetik som matchar den spektakulära designen hos 19_19 Concept. Däcket är tänkt att ge den komfort och smarta prestanda som det unika fordonet kräver.

”Goodyears C100-konceptdäck är särskilt konstruerat för Citroën 19_19 Concept-bil”, säger Mike Rytokoski, Chief Marketing Officer, Consumer Europe på Goodyear. ”Det har en teknologi som ger maximal komfort och effektivitet för elbilar och de intelligenta egenskaper som krävs för ett självkörande fordon.”

C100-konceptet innehåller flera innovativa egenskaper:

⦁”Tall and Narrow” struktur: Jämfört med genomsnittliga däck som har diametern 60 cm har C100 närmare en meter i diameter. Den större diametern ger ökad effektivitet, komfort och prestanda, från lägre rullmotstånd – för att förbättra Citroën 19_19 Concept-fordonets energieffektivitet och räckvidd – till förbättrad körning och prestanda på våta vägar.
⦁Specialgjord slitbanekonstruktion: C100 har en specialgjord slitbaneutformning inspirerad av naturen som ger fördelar inom både komfort och väghållning. Med nästan 100 fler klackar i slitbanebandet än ett genomsnittligt däck ger C100 en mycket tystare körning. Det är en avgörande faktor för att säkerställa komforten i elbilar. Dessutom är gummiblandningen i C100:s slitbana inspirerad av egenskaperna hos en natursvamp. Med egenskapen att styvna i torra förhållanden och mjukna i våta, förbättrar den anpassningsbara slitbanan väghållning, grepp och bromsning under båda förhållandena.
⦁Intelligens och anslutning: C100-konceptet är konstruerat för att använda avancerad sensorteknologi. Den kan känna av vägyte- och väderförhållanden och kommunicera med Citroën 19_19 Concept-fordonets självstyrande kontrollsystem för att förbättra körprestanda. Det innehåller också avancerad aktiv förslitningsteknologi för att utvärdera däckets tillstånd och möjliggöra proaktivt däckunderhåll.

Även om C100 är en ren konceptutformning levererar Goodyear redan vissa av de ingående teknologierna, exempelvis en ”Tall and Narrow” struktur. Andra teknologier, som de intelligenta däckfunktionerna, är under utveckling.

”Citroën är en mobilitetspionjär som under hela sin historia har utvecklat ikoniska bilar och banbrytande nya teknologier. Inför deras 100-årsjubileum är det en stor ära för Goodyear att få samarbeta med Citroën och skriva ännu ett kapitel i framtidens mobilitet”, avslutar Rytokoski.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN