SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

1zu1 beskriver EOS P 500 som marknadens mest produktiva system

EOS kund 1zu1 har snart slutfört de omfattande testerna av det innovativa polymersystemet EOS P 500 och beskriver det som den mest tillförlitliga tillverkningsplattform som finns att tillgå i dag.
EOS är en ledande leverantör av lösningar för ansvarsfull industriell tillverkning med 3D-printing. Nu har EOS i samarbete med sin kund 1zu1 i österrikiska Dornbirn genomfört en omfattande testning av sitt polymersystem EOS P 500 för att bedöma hur lämpligt det är för serietillverkning. EOS och 1zu1 har dragit samma slutsats: EOS P 500 erbjuder den bästa övergripande effektiviteten med avseende på drifttid, prestanda och kvalitet av alla lösningar för industriell 3D-tillverkning som finns på marknaden i dag. Därför har 1zu1 nu köpt två EOS P 500 polymersystem för att kunna processa sina kundordrar ännu snabbare.

Hannes Hämmerle, CEO för 1zu1 Prototypen: ”Vårt företag står för snabb industriell produktion med högsta kvalitet och precision. EOS P 500 uppfyller alla krav på homogen och reproducerbar komponentkvalitet samtidigt som produktionstiden hålls kort." Han fortsätter: ”Delar som tillverkas med det här systemet har en måttnoggrannhet som ligger mycket nära sprutformade delars, och dessutom står sig produktiviteten utmärkt. Med EOS P 500 kan vi tillverka ett modellbyggjobb med 2 400 delar på 16 till 17 timmar, vilket motsvarar ungefär 25 sekunder per del. Samtidigt kan vi processa byggjobb över natten som är klara att packa upp nästa morgon, vilket också ger mycket korta leveranstider."

David K. Leigh, CTO hos EOS, tillägger: ”EOS P 500 har en modulär design som ger hög genomströmning tack vare automatiserade gränssnitt, och snart kommer även optimerade tillbehör. Det är egenskaper som ger företag en intelligent och stabil teknologi för flexibel, tillförlitlig och kostnadseffektiv tillverkning.” Han fortsätter: ”Systemet har dessutom 6-kanalsuppvärmning, vilket ger bättre värmereglering av byggplattan. Vi har sett en påtaglig minskning av distortion och missformning av kritiska komponenter. Nu produceras delar med bättre måttnoggrannhet oberoende av var i produkten de finns.

Optimerad drifttid för ökad produktivitet
EOS P 500 har dubbelt så hög bygghastighet som det snabbaste lasersintringssystem som finns i polymersektorn i dag (EOS P 396). Många faktorer bidrar till detta, bland annat två kraftfulla 70 W-lasrar för precisionstillförsel av energi till pulvret vid materialsmältning. Den innovativa bestrykaren kan styras exakt och applicerar ett nytt lager polymerpulver på byggplattformen med mycket hög hastighet (upp till 600 mm/s).

Ett annat viktigt bidrag till den högkvalitativa byggprocessen kommer från trefasfilterenheten som filtrerar materialutgasning och partiklar från byggområdet i EOS P 500. Till skillnad från tidigare EOS-system värmer EOS P 500 materialet till optimal processningstemperatur för applicering, vilket förkortar tiden för bestrykning och exponering.

Även arbetsstegen före och efter själva byggprocessen går mycket fortare: Förvärmning och kylning av den utbytbara ramen (med den 3D-printade delen) efter produktion kan ske utanför EOS P 500. Användaren kan starta en ny produktionsprocess bara femton minuter efter att ett byggjobb har slutförts. Systemet behöver rengöras mindre ofta och det räcker med service en gång om året. Därför är drifttiden för EOS P 500 upp till 75 procent högre än för de tidigare EOS-systemen och modeller från konkurrenterna.

Digital produktionsstyrning
EOS P 500 kan integreras sömlöst i befintliga MES/ERP-system och har samtidigt ett urval lösningar för övervakning och systemintegration. Det ger möjlighet till kvalitetssäkring i industriell skala genom omfattande utvärdering med både sensorer och kamerabaserade mätdata (optiska data och temperaturdata). Användarna får viktig systeminformation om exempelvis restinnehåll av syre och temperatur i byggutrymmet. EOSCONNECT MachinePark ger heltäckande och användarvänlig övervakning av företagets egen maskinpool. Alla EOS-system visas på en intuitiv instrumentpanel så att kunderna kan samla maskin- och produktionsdata, hämta data i realtid och integrera dem i befintlig it-infrastruktur.

Andrea Svanberg
Presskontakt, EOS
andrea.svanberg@storymedia.se
+46 705 49 15 13

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN