SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

2D-kodläsare får automatiseringen att rulla

Autarky Automation är en av de ledande brittiska utvecklarna och tillverkarna av automatiserings- och transportbandssystem. För att uppfylla de höga kraven på ett automatiskt däcksystem valde Autarky de senaste 2D-kodläsarna från Leuze.
Kunderna Autarky och Tire-Line.
En stor del av vad Autarky Automation marknadsför är inom området modulär transportbandsteknik. Här erbjuder Autarky ett brett utbud av standardiserade komponenter och tillbehör. Företaget bidrar därmed till att minimera projektplaneringstider och monteringskostnader. Ett bra exempel på detta är projektet för TireLine: Sedan 1984 har detta företag försett branschen med hjul- och däckenheter - från skottkärror till högpresterande sportbilar.

Uppgiften: transportbandssystem för däckfyllniing.
Däcklinjen på Tire-Line fungerade under en lång tid med en enkel däckuppblåsningsanordning för vanliga metallfälgshjul. Däcken för avancerade legeringshjul blåstes upp manuellt. På grund av ökande orderingång köpte man en Hofmann-däckfyllningsmaskin som kunde hantera hela sortimentet av hjul- och däckenheter.

Hela processen med att lagra och hämta enheter i maskinen skulle nu automatiseras. Autarky vann anbudet med att producera ett lämpligt transportbandssystem och förlitade sig i detta projekt på Leuze.

Utmaningen: däcken är runda.
På varje hjul- och däckmontering på Tire-Line finns en självhäftande streckkodsetikett. Det hade varit för komplicerat för Tire-Line att fästa etiketten på exakt samma plats på varje enhet. Autarky tvingades därför att utveckla en lösning som pålitligt kunde läsa streckkoden. Och skulle kunna göra detta oavsett placering och på vilken plats som helst över hela transportbandets bredd.

"Ett runt objekt som alltid ser lika ut oberoende av dess position är en riktig utmaning för en kodläsare."

"Korrekt identifiering av däckenheterna var emellertid av avgörande betydelse för linjens framgång: identifiering av streckkodsinformationen som behövs för att berätta för Hofmann-maskinen vilken enhet som närmar sig och därmed vilket lufttryck som är nödvändigt. Det är därför det var så viktigt att välja den bästa möjliga kodläsaren för denna uppgift", förklarar Brad North, VD på Autarky. För att lösa detta problem vände sig Autarky till Sensor-folket på Leuze.
Lösningen: DCR 200i från Leuze.

“Efter att ha diskuterat tillämpningen med Leuze-experterna, valde vi DCR 200i 2D-kodläsare", förklarar North. Leuze, en ledande tillverkare av streckkodsläsare med mer än 50 års erfarenhet, utvecklade denna modell speciellt för en snabb och allmänt riktad läsning av 1D- och 2D-koder.

“Vi monterade tre enheter på ett rem-arrangemang med optimal vinkel och höjd så att streckkoden kunde läsas på valfri position på enheten och transportbandet."

"I kombination med det befintliga PROFINET-kommunikationsnätverket upptäcker DCR 200i 2D-kodläsare från Leuze data på streckkoden. Detta överförs sedan till Hofmann-maskinen." Autarky hade redan använt hundratals standard streckkodsläsare och fotoelektriska sensorer från Leuze. "Vårt mångåriga samarbete med Leuze och den goda servicen gjorde beslutet enkelt för oss", säger Brad North.

DCR 200i-kodläsaren: snabb och pålitlig.
Den kamerabaserade kodläsaren DCR 200i används för att upptäcka och identifiera streckkoder, staplade koder och datamatriskoder. Den kännetecknas framför allt av dess mycket snabba läsprestanda. DCR 200i uppnår hastigheter upp till 6 m/s. Den läser tillförlitligt 1D- och 2D-koder i alla riktningar. Det spelar ingen roll om de är tryckta eller direkt markerade, statiska eller rörliga, inverterade eller speglade. Detta säkerställs av den snabba bildtagaren, den integrerade högpresterande LED-belysningen samt den höga upplösningen i kombination med ett mycket högt fältdjup.

Tack vare rostfritt stålhus med skyddsgrad IP69K/IP67 så kan DCR 200i rengöras utan problem och till och med användas i hårda miljöer.

Tillämpningen: enkel, intuitiv och flexibel.
Den kompakta designen, fästkonceptet och den enkla hanteringen gör att DCR 200i enkelt och snabbt kan integreras i ett brett spektrum av olika tillämpningar. Detta gäller såväl mekanisk installation som driftsättning och konfiguration.

Kodläsarna i DCR 200i-serien drivs och konfigureras med hjälp av det grafiska användargränssnittet i Leuzes integrerade webConfig-verktyg via ett Ethernet-gränssnitt. Ett externt program krävs inte. DCR 200i kan tas i drift av användaren på bara tre minuter med hjälp av konfigurationsguiden. Dessutom är utbildningsfunktionen också en möjlighet. Denna körs med de två knapparna på kontrollpanelen på DCR 200i i kombination med en smartphone-app som utvecklats av Leuze för konfiguration.

Resultatet: större genomströmning, högre noggrannhet.
"I dag passerar en hjul- och däckenhet genom uppblåsningsmaskinen var sjunde sekund. Utöver den rena hastigheten har Tire-Line också fördelar av ökad noggrannhet vid luftpåfyllningen samt repeterbarhet. Eftersom det automatiska systemet har eliminerat alla möjligheter till mänskliga fel."
Slutsatsen som dras av Autarkys VD Brad North är helt och hållet positiv:

"På Tire-Line arbetar nu Leuzes 2D-kodläsare dagligen från morgon till kväll och hjälper företaget att uppnå betydligt högre genomströmningshastighet."

Den automatiska transporttillämpningen på Tire-Line på video: https://www.youtube.com/watch?v=ktwEvZqprKM

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd