SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

7 tips för att skydda ditt företag mot cyberhot

Cybersäkerhet blir allt viktigare i samhället. Cyberkriminella hittar ständigt nya metoder för att komma åt uppgifter eller information, därmed är det oerhört viktigt att du regelbundet förbättrar på cybersäkerheten hos ditt företag.
Det spelar egentligen ingen roll hur stort eller litet företag du har, eller hur mycket känslig information du hanterar, att ta dessa hot på allvar är ett måste oavsett vad.

Med nedanstående tips får du en bra grundläggande säkerhet för ditt företag, men för bästa möjliga resultat bör du diskutera dina behov med en säkerhetsfirma som specialiserar sig på dessa tjänster.

7 saker du kan göra för att skydda ditt företag
Använd en VPN. En VPN ger ett grundläggande skydd, detta eftersom att all kommunikation mellan enheten och omvärlden krypteras. Detta bidrar med både säkerhet och anonymitet, samt att det blir betydligt svårare för hackare att snappa upp de paket som skickas till och från din dator. En extra bonus är att en VPN ger tillgång till flera servrar runt om i världen, vilket öppnar upp nya dörrar vad gäller innehåll och material (det som egentligen är begränsat till ett visst land eller region).

Träna dina anställda (och dig själv). Ge dig själv och dina anställda den utbildning som behövs. På det sättet kan ni undvika att falla för några av de vanligaste metoderna, exempelvis phishing. Det här är en investering som är värd varenda krona, samt kräver inte särskilt mycket tid eller möda. Passar perfekt som utbildningsmaterial för en rolig konferens eller liknande.

Begränsa åtkomst till känslig information. Alla dina anställda behöver inte ha tillgång till alla uppgifter och information, det är som upplagt för katastrof. De flesta program har möjlighet att begränsa vilka som har tillgång till vad, något du bör utnyttja. Se till att endast de som verkligen måste ha tillgång har det. Tänk noggrant igenom vilka som behöver åtkomst och inte.

Använd brandväggar och antivirusprogram. Det här är grundläggande, men ack så viktigt. Brandvägg är nästan alltid inbyggd i operativsystemet, men antivirusprogram måste du för mestadels köpa separat. Se till att du utforskar marknaden för att hitta ett alternativ som passar för dig. Här gäller det att inte snåla, även om många av de billigare alternativen är utmärkta. Läs recensioner, betyg och innehållsförteckning för att få en uppfattning om vilket som är bäst för dig.

Gör bakgrundskoll på dina anställda. Om du hanterar känslig information bör du alltid göra en bakgrundskoll på dina anställda. Detta kan exempelvis vara att begära ett utdrag från belastningsregistret, eller att be om fullständig information om tidigare anställningar. Du bör även be om referenser som du kan kontakta för att få mer information, exempelvis tidigare arbetsgivare.

Ha en försäkring mot cyberintrång. Om du trots dina försiktighetsåtgärder råkar ut för ett cyberintrång kan det vara en bra idé att ha en försäkring, annars kan det stå dig väldigt dyrt. De flesta försäkringsbolag erbjuder någon form av säkerhet för cyberintrång, se till att du diskuterar detta med ditt försäkringsbolag.

Skapa en plan ifall det värsta händer. Ifall det värsta händer måste du ha en plan för vad du ska göra. Det är betydligt bättre att skapa en plan innan detta händer istället för efter, annars kommer du att förlora värdefull tid, vilket kan leda till värre resultat. Exempelvis om du råkar ut för ett cyberintrång kan det vara en bra idé att veta vad du ska göra för att stoppa det, alternativt vem du ska höra av dig till för att få stopp på det eller för att få fast hackarna.

Utöver detta finns det massvis med andra saker du kan göra. Om du hanterar väldigt känsliga uppgifter bör du kontakta någon form av säkerhetsbyrå som kan hjälpa dig med att hitta rätt typ av system och metoder för att skydda företaget på bästa sätt. Alternativet är att du anställer någon som är proffs på detta.

Slutord
Cyberintrång är ett allvarligt problem, inte minst för företag som hanterar känsliga uppgifter och information. Därmed är det viktigt att du tar de nödvändiga stegen för att skydda företaget. Med dessa sju tips får du ett bra grundläggande skydd som gör det betydligt svårare för hackare att komma åt känslig information och uppgifter i ditt företag, därmed bör du se till att du implementerar samtliga metoder omedelbart.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884