SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

85 klimatsmarta idéer inskickade till Energy Solution Challenge

Stor succé för Uminova Innovations klimattävling Energy Solution Challenge.
85 bidrag på bara några veckor, och yngsta bidragslämnaren är bara 13 år. Vinnaren får 200 000 kr för att utveckla sin idé. 19 december offentliggörs vem det blir.

– Jag är helt tagen och överväldigad av den respons vi har fått på vår tävling Energy Solution Challenge. Att vi fått in så många idéer och förslag på hur en bättre värld kan skapas med klimatsmarta lösningar är helt enormt, säger Johan Hedengran, affärsutvecklare på Uminova Innovation och ansvarig för tävlingen.

85 bidrag har kommit in från idérika människor där den yngsta är 13 år och den äldsta pensionär. Bredden är stor bland bidragen. Några handlar om hur bostäder och hem kan bli smartare och spara energi, andra ger förslag på energilösningar för industrier och fabriker, eller hur offentlig sektor kan ställas om.

– Roligt är också att så många tagit fram lösningar för att uppmuntra och hjälpa människor att förändra sina beteenden och vanor i vardagslivet, säger Johan Hedengran.

Av de 85 bidragen kommer tio att väljas ut för att bedömas av en finaljury där bland annat Umeå Energi och Skellefteå Kraft ingår. Vem som blir vinnare, och alltså får 200 000 kronor, kommer att meddelas offentligt på torsdag 19 december, kl 12.00, i Uminova Innovations kök.

– Men jag vill betona att alla 85 som skickat in bidrag är vinnare på ett sätt, eftersom många av idéerna kommer att fångas upp av oss i vår inkubator där vi har ett stort fokus på att lyfta fram hållbara lösningar som kan utvecklas till bärkraftiga företag, säger Johan Hedengran.

För ett utvalt antal av bidragsgivarna innebär det att de kan få möta en affärsutvecklare vid Uminova Innovation för att få vägledning om hur idén kan tas vidare.

– På så sätt kan de bli till en del av den omställning som hela samhället behöver göra för att vi ska kunna bygga en mer hållbar värld, säger Johan Hedengran.

Energy Solution Challenge görs i samarbete med med projektet Klimatsmarta Innovationsmiljöer (Energimyndigheten, Arctic Business, Umeå Energi, Skellefteå Kraft och Skellefteå Science City) samt North Sweden Cleantech.

Johan hedengran
Affärsutvecklare
Cleantech och Energy Solution Challenge
johan.hedengran@uminovainnovation.se
070-208 38 88

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN