SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Algeco publicerar sin globala hållbarhetsrapport

Nu släpper Algeco sin globala hållbarhetsrapport
Den visar i detalj hur koncernen satsar på hållbarhet i såväl strategi som beslutsfattande.

– Jag är övertygad om att vi genom att vidta åtgärder och utvecklar vår hållbarhetsstrategi bidrar till nytta för våra intressenter, säger Mark Higson, koncernchef för Modulaire Group, som Algeco ingår i.

Algeco och dess moderbolag, Modulaire Group, är en ledande leverantör av modulära tjänster och produkter. Företaget erbjuder flexibla, kostnadseffektiva, högkvalitativa och aktuella lösningar som hjälper kunder på en mängd olika slutmarknader.

Men företaget satsar också stort på miljö och hållbarhet. I den senaste hållbarhetsrapporten avhandlas hela koncernens ESG-strategi (environment, social och governance) samt nyckeltal för att mäta framsteg.
– Hållbarhet är inbäddat i vårt syfte och grundläggande för allt vi gör på Algeco, säger Inder Poonaji, Director of ESG and sustainability, Modulaire Group, och fortsätter:
– Rapporten hjälper våra investerare, partner, anställda och kunder att förstå hur vi får vår verksamhet att utvecklas på ett inkluderande och miljömedvetet sätt.

I rapporten finns en detaljerad åtgärdsplan fram till år 2028, innehållande bland annat energi-, vatten- och avfallsreducering. Det framgår också att koncernen ska uppnå netto noll-avtryck före år 2050.
– Vi ser hållbarhet som både ett ansvar och en möjlighet för vår verksamhet. Jag är övertygad om att vi genom att vidta åtgärder och utvecklar vår hållbarhetsstrategi bidrar till nytta för våra intressenter, säger Mark Higson.

Algeco och Modulaire Group har fler än 4 400 anställda i 24 länder. Företagets sociala ansvar i rapporten är inriktat på att förbättra anställningsmetoder för att säkerställa en säker och inkluderande miljö för alla anställda. Och när det kommer till åtaganden för att ytterligare stärka företagets syn på styrning innebär de ett starkt efterlevnadsfokus kring etiska regler, anti-korruption och jämlikhet genom hela leveranskedjan.

Att hållbarhetsrapporten presenteras globalt i ett offentligt dokument indikerar den transparens som koncernen har i sin strategi. Du kan ta del av Modular Solutions for a Fast Moving World genom att klicka här.

För mer information, kontakta
Kristian Grimsbo
Marketing & ESG Director, Algeco Nordics
+46702390472
kristian.grimsbo@algeco.com


Kontaktinformation
Postadress
Flygfälts­gatan 7
42337 Torslanda
Besöksadress
Ullevi­vägen 17
19740 Bro
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
559169-2255
Grundat: 1984
Anställda: 30
Välkommen till Algeco (fd Uniteam)

Vi säljer, hyr ut, utvecklar, producerar och marknadsför ledande kundunika container- och modullösningar till företag, myndigheter, organisationer och privatpersoner på den svenska marknaden.

Vi erbjuder:

Rådgivning
Konstruktion
Produktion
Logistik/transport (bil/tåg/båt/flyg)
Dokumentation
Finansiering
Uppföljning och service


Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Richard Brundin
Försäljningschef
+ 46 709 965 405
Anette Olofsson
+46 31 92 36 08
Emanuel Bäckstrand
08-22 99 90
Thomas Hansson
031-92 36 00
Mattias Karlsson
+46 79 585 74 80
Lars Polteg
+46 702 857 106
Jonas Wilander
031-797 55 93

Filmer

Untiteam - Containerleverantör till proffs

Untiteam - Containerleverantör till proffs
Uniteam bygger en modullokal

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Xellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på Elmia
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd