SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ArcelorMittal Construction förvärvar panellinje av Llentab

ArcelorMittal Construction har tecknat ett kontrakt med Llentab, tillverkare av stålhallar, för att förvärva deras linje för panelproduktion i Kungshamn, Sverige.
Linjen, som producerar mineralullspaneler (MiWo) för stålkonstruktioner, kompletterar ArcelorMittal Constructions befintliga produktionslinjer för profilplåt i Sverige. Det är företagets första egna panelproduktion i regionen och kommer att öka företagets konkurrenskraft på den skandinaviska marknaden.

Vid den virtuella signeringen av avtalet I Kungshamn den 10 december, uttryckte Lars Pfeiffer, CEO North East, ArcelorMittal Construction, följande:

“Detta förvärv ger oss förutsättningar att vidareutveckla ArcelorMittal Constructions verksamhet på en mycket dynamisk marknad, genom att utveckla produktionen för MiWo paneler i Kungshamn till dess fulla potential och bli förstahandsvalet som leverantör av paneler i Skandinavien. Jag vill välkomna medarbetarna i Kungshamn till ArcelorMittal Construction och ser fram emot att se verksamheten utvecklas när vi integrerar denna utmärkta anläggning i vår befintliga organisation.

Stefan Eklund, CEO på Llentab Group, uttryckte:

"Vi är mycket positiva till att Llentab and ArcelorMittal Construction har nått en överenskommelse om att de ska förvärva vår linje för panelproduktion. Vi är övertygade om att ArcelorMittal med sin kunskap inom denna typ av produktion kommer att fortsätta att investera och utveckla produktionslinjen för att bli en av de ledande leverantörerna på den skandinaviska marknaden. Att samtidigt ha ArcelorMittal som "granne" i Kungshamn kommer att ge oss en möjlighet och en bra bas för vidare samarbete i framtiden”.

Alla anställda som arbetar på produktionslinjen idag kommer att erbjudas anställning i Kungshamn av ArcelorMittal Construction. På längre sikt avser företaget att skapa fler jobbmöjligheter på orten genom att öka antalet skift på linjen.

ArcelorMittal Construction kommer att fortsätta ha en nära relation med Llentab som huvudleverantör av paneler i ett långsiktigt samarbetsavtal.

Affären förväntas slutföras i slutet av första kvartalet 2021.

ArcelorMittal Construction skapar innovativa byggsystem för ett brett spektrum av byggnader och finns i 15 länder och cirka 2000 anställda.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-10
Ny STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga Devoteam utses till part­ner of the Year i SverigeAmplex förvärvar italienska VibrostopFirar 10 år med Qlik
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo