SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Att anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!

Konsultbolaget Tillit Engineering har tagit fram ett nytt affärskoncept för konsultbranschen – Förtroendeavtal. En metod som ger lägre arvoden, längre avtal och bättre kvalitet.

Målet är att snabbt ta marknadsandelar och samtidigt utveckla hela branschen.

– Den tekniska konsultbranschen har sedan 1980-talet lidit av svår växtvärk. Yrket är idag förknippat med kortare uppdrag, höga arvoden och affärer som inte gynnar kunderna i det långa loppet, säger Omar Khalaf, VD, Tillit Engineering.

Bygger på vetenskapliga resultat
Inspirationen till Förtroendeavtalet har Omar Khalaf fått från 20 år som konsult och ledare i olika positioner. Han har även sett en outnyttjad potential i resultaten från den statliga Tillitsdelegationen.

– Det är nu vetenskapligt bevisat att tillitsbaserad ledning ger säkrare uppdrag och leverans med bättre måluppfyllnad, jämfört med metoder som bygger på incitament och kontroll, säger Omar Khalaf

Tillit Engineering startades därför som ett verktyg för att kommersialisera kunskapen och reformera den hårt pressade konsultbranschen.

– För om vi tillsammans med våra kunder skapar ett stort förtroendekapital har vi en otrolig kraft från både konsulter och uppdragsgivare att skapa lösningar som är hållbara, effektiva och med potential att förändra världen, säger Omar Khalaf.

Inspirerar och utmanar hela branschen
Tillit Engineering har även interna förtroendeavtal med sina konsulter. Omar Khalaf är glad att vara bland de första på marknaden med den här typen av avtal som utvecklar branschen med både kunderna och medarbetarna i fokus.

– Just nu är det ett revolutionerande arbetssätt med vetenskapligt verifierade metoder för ledarskap, som inga andra konsultfirmor kan matcha, säger Omar Khalaf.

Han har dock noterat att flera metoder i Förtroendeavtalet börjat användas av stora bolag inom andra branscher. Och tror att det redan inom några år kommer vara hårdare konkurrens om att arbeta med förtroendefokus.

– Men där andra bara har en vilja har vi redan lyckats utveckla ett arbetssätt som leder till att medarbetare, kunder och andra intressenter har nästan hundra procent utbyte av det man gör. Det här är nästa steg i konsulternas evolution, säger Omar Khalaf.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
NYHET! - ApparatskåpStor minskning av CO₂-utsläpp Trend Micro lanserar nya AI-drivna funktionerXellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på Nordbygg
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd