SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Automatiseringsprodukter från Siemens

Tack vare molnanslutningen i LOGO! 8.3 från Siemens kan systemdata sparas överallt där det önskas.
Nytt på Conrad Sourcing Platform: logikmoduler och IoT-gateway från Siemens för mångsidiga automatiseringslösningar

● Siemens Logo 8.3 med direkt molnanslutning för obegränsat utrymme
● IoT-gateway SIMATIC IOT2050 gör produktionen flexiblare, pålitligare och effektivare
● Användningsexempel: Conrad Connect implementerar ett automatiseringsprojekt för Bornemann Gewindetechnik med logikmoduler och en gateway från Siemens

Både för användning inom tillverkningsindustrin, för industriellt underhåll och maskinteknik: Conrad Sourcing Platform erbjuder B2B-kunderna närmare 240 000 artiklar inom automatiserings- och pneumatiksektorn. Numera tillhör även de nya logikmodulerna i serien Logo! och IoT-gateway SIMATIC IOT2050 från Siemens det omfattande sortimentet av produkter för automatiseringsapplikationer.

”De universellt tillämpbara logikmodulerna är lämpliga för både mindre omkopplings- och styrningsuppgifter i byggtekniksektorn och för användning i kopplingsskåp, maskiner och apparatur.

Med version 8.3 av Logo! finns det nu ännu mer handlingsutrymme för genomförandet av dina projekt”, berättar Manuel Gschwend, Senior Expert Product Management Core på Conrad Electronic.

Siemens LOGO! 8.3: ”Ut från fördelaren, in i den smarta världen och vidare till molnet"
Dataanalys, lagring av meddelanden eller alarm – genom molnanslutningen, som nu finns tillgänglig i LOGO! 8.3, sparas systemdata överallt där det behövs. Tack vare detta paradigmskifte behöver logikmodulerna för datahantering och datainsamling inte längre stanna, utan erbjuder funktionen att komma åt den insamlade informationen direkt under drift. Molnanslutningen gör att Logo! 8.3 nu har ännu fler användningsområden för användarna.

Tack vare den integrerade webbservern kan anslutna användare, genom tilläggsmodulen LOGO!, styra och övervaka CMR via WLAN eller Internet. Dessutom kan webbsidorna, med hjälp av LOGO! Webeditor 1.1, utformas av användarna själva, även utan kunskaper om HTML. Via utbyggnadsmoduler är även GSM- eller GPS-kommunikation samt integration i ett KNX-system möjlig.

Logo! 8:s basenheter är utrustade med åtta digitala ingångar, fyra digitala utgångar och har en installationsbredd på endast 72 mm. Många funktioner, såsom överspänningsrelä, trapphusreglering, hjälpkontaktor och tidsrelä, är integrerade i modulerna och kan kombineras med varandra på olika sätt. Växelprogram kan enkelt skapas och simuleras på datorn. Det integrerade Ethernet-gränssnittet möjliggör nätverk av flera Logo!-enheter upp till en maximal expansion på 88 DE, 80 DA, 40 AE och 24 AA.

Siemens SIMATIC IOT2050: innovativ IoT-gateway
Siemens utvecklade SIMATIC IOT2050 för att ansluta nya och befintliga enheter med molnsystem och Industrial Internet of Things (IIoT). Dess IoT-gateway innehåller allt den behöver för att ansluta till de digitala dimensionerna. Dessutom förkortar SIMATIC IOT2050 tiden för idrifttagande och ökar systemeffektiviteten genom intelligent dataförbehandling.

Typiska användningsområden för SIMATIC IOT2050 är förebyggande underhåll av maskiner och koppling av produktion till ERP-nivå (Enterprise Resource Planning). Här utvärderas relevanta indikatorer, så att tecken på slitage upptäcks i ett tidigt skede. På detta sätt kan kostnadskrävande driftstopp på produktionssystem hållas nere till ett minimum.

SIMATIC IOT2050 erbjuder ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att ansluta produktionsanläggningarna till ”sakernas Internet”. Med den planerade edge-funktionen kan SIMATIC IOT2050 enkelt integreras i industrial edge-system från Siemens. I den avancerade versionen förkortas tiden till idrifttagande tack vare det förinstallerade operativsystemet SIMATIC Industrial OS.

SIMATIC IOT2050 registrerar, bearbetar och sparar all relevant information. På detta sätt hjälper IoT-gatewayen till att göra produktionen mer flexibel, pålitlig och effektiv. Uppgifterna överförs till ett molnbaserat analysverktyg, utvärderas och skickas tillbaka till underhållssystemet. Det kontinuerliga utbytet av data optimerar underhållsintervallen i produktionen.

Conrad Connect: Intelligent automatisering för företag
Den interna IoT-plattformen från Conrad Electronic stöder redan integration av nya IoT-gateways från Siemens. Som en av de ledande IoT-plattformarna i Europa upprätthåller Conrad Connect ett snabbt växande ekosystem med fler än 130 kända tillverkare. Företagen använder Platform-as-a-Service (PaaS) för att erbjuda sina kunder okomplicerade lösningar och för att utveckla nya digitala affärsmodeller inom områden som energihantering, elektromobilitet, tillverkning, detaljhandel och byggnadsförvaltning.

Med hjälp av Conrad Connect och de nya komponenterna från Siemens implementerades nyligen ett digitaliseringsprojekt för Bornemann Gewindetechnik. Familjeföretaget, med bas i Delligsen (Tyskland), producerar industriella specialgängor. Genom Conrad Connect registreras och övervakas det reella produktionstillståndet. I händelse av maskinstopp kan omedelbara åtgärder vidtas innan värdefull produktionstid går förlorad. IOT2050 fungerar här som en gateway till molnet. Enheten tar emot data från olika sensorer, bearbetar dem och vidarebefordrar dem via det nya MQTT-gränssnittet från Conrad Connect direkt till molnet, där de behandlas vidare.

Mer information om Siemens-produkter och andra erbjudanden inom automatisering och pneumatik hos Conrad.

IoT-gateway SIMATIC IOT2050.

Mer information om digitaliseringsprojektet med Bornemann Gewindetechnik.

Presskontakt:
Publitek
Birgit Schoeniger
Publitek GmbH
Bäckerstraße 6
21244 Buchholz

Tel: +44 (0) 1582 390980
E-Mail: birgit.schoeniger@publitek.com
Hemsida: publitek.com

Information:
Conrad Elektronik Norden AB
Kristin Sjödahl
Skeppsgatan 19 6tr
21111 Malmö

Tel.: +46 76 038 94 66
E-Mail: kristin.sjodahl@conrad.se
Hemsida: conrad.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN