SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Blixtsnabb återläsning av data neutraliserar ransomware

Kopiering av data som sker i bakgrunden, till kopior som inte kan ändras. Och blixtsnabb återläsning av data. Det är ingredienserna i Infinidats skydd mot utpressningsattacker. Nyckeln till framgång är att säkra säkerhetskopiorna.
Infinidat, en ledande tillverkare av lagringsprodukter, presenterar förbättrade funktioner för skydd mot utpressningsattacker (ransomware) och andra skadliga program. Det görs i form av den nya funktionen CyberRecovery i företagets produkt InfiniGuard. Skyddade kopior av data och närapå omedelbar återläsning av data gör att cyberbrottslingar kammar noll.

Enligt Cybersecurity Ventures utförs en utpressningsattack var fjortonde sekund, så det råder inga tvivel om att det behövs skydd. Attacker leder inte sällan till stora ekonomiska problem och försämrat renommé för drabbade företag, och ibland till konkurs.

– Behovet av den typ av lösning som CyberRecovery ger kommer så länge ransomware-attackerna ökar vara stort. Det är en styrka för hela vårt erbjudande att vi inte bara kan leverera en av marknadens snabbaste lagringslösningar, men också lagringslösningar som möjliggör omedelbar återställning av data som har attackerats. Det gör att de data som ligger i våra miljöer alltid kan garantera högsta tillförlitlighet och tillgänglighet, säger Fredrik Arveskär, Nordenchef på Infinidat.

Säkra kopiorna
Förutom standardmässiga säkerhetslösningar, som antivirus, brandväggar, med mera, krävs säkra kopior av data för att hantera utpressningsattacker. Om en attack lyckas och ett företags data krypteras, måste det gå att läsa tillbaka kopior av data som inte komprometterats. Det krävs, enkelt uttryckt, tre saker för att den strategin ska fungera:

Kontinuerlig kopiering av data, förslagsvis av säkerhetskopior, som inte påverkar prestanda, tillgänglighet och skalbarhet negativt. En lyckad strategi är att ögonblicksbilder, så kallade ”snapshots”, av samtliga säkerhetskopierade data skapas fortlöpande.
Att kopiering görs till kopior som verkligen inte kan påverkas av externa aktörer. Sådana kopior kallas ”immutable”.
Snabb återläsning av de säkra kopiorna.

Infinidats lösning för att skapa säkra kopior av data är utformad efter en princip som kallas WORM (write once read many). Eftersom data bara kan skrivas en gång kan den inte krypteras, raderas eller ändras.

Snabb återstart
Återläsning av data med InfiniGuard CyberRecovery kan vara policystyrd. Det innebär att återläsningen kan ske på ett sätt som gör att normal verksamhet kan återupptas så snabbt som möjligt, med data som garanterat var korrekta vid en tidpunkt en kort tid innan en attack. Förutom en återläsningshastighet som beskrivs som ”närapå ögonblicklig”, finns det även möjligheter att skapa isolerade testmiljöer för att kontrollera data som läses tillbaka till en produktionsmiljö.

– Med förbättringarna av vår plattform InfiniGuard kan våra kunder upprätta en ny försvarslinje för sina säkerhetskopierade data, säger Phil Bullinger, vd på Infinidat.

Eric Burgener som är analysansvarig för infrastruktur på IDC sammanfattar de krav som ställs på skydd mot utpressningsattacker:

– Utpressningsattacker kostar företag 20 miljarder dollar per år. Det räcker inte med vanliga lösningar för säkerhetskopiering. Det behövs policystyrda lösningar som körs i bakgrunden utan att påverka driften, ögonblickskopior som inte kan förändras och snabb återläsning av data, säger han.

Media Contact
Sapna Capoor, Director of Global Communications
Mobil: +44 7789684159
scapoor@infinidat.com

Nordenchef
Fredrik Arveskär, Regional Director Nordic & BNL, Infinidat
Mobil: +46 704 200 282
farveskar@infinidat.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web