SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Byxan som förändrar förutsättningarna

Bara för att din kropp förändras när du är med barn ska du inte behöva sluta jobba.
Därför förändrar Blåkläder nu förutsättningarna för alla gravida inom bygg- och hantverksbranschen genom att lansera vår nya gravidbyxa.

Att vara gravid inom bygg- och hantverksbranschen har inte alltid varit helt lätt, åtminstone när det har kommit till hur man ska klä sig när magen börjar växa. Men i och med Blåkläders gravidbyxa förändras allt.

Företaget Blåkläder genomsyras av en kultur där vi alltid ser möjlighet till förbättring. Hos oss slutar vi aldrig utmana oss själva och branschen i stort – vilket gravidbyxan är ett väldigt slående exempel på. Vi vågar och vill förändra förutsättningarna för alla gravida inom bygg- och hantverksbranschen till det bättre. Detta anser vi vara ett välbehövligt och rentav nödvändigt ställningstagande, dels för arbetskläder i stort och dels för alla branscher som våra kunder är verksamma i.

– För oss är gravidbyxorna mer än en produkt, det är också ett viktigt ställningstagande för framtidens kvinnor som vill in i branschen. När de ska välja yrke ska inte kläder eller graviditet vara ett hinder, säger Peter Mönhage, Sverigechef på Blåkläder.

När Blåkläder i början av 2019 gick ut med att man med hjälp av gravida kvinnor över hela världen skulle ta fram gravidbyxan så överträffade intresset och engagemanget alla högt ställda förväntningar.

Så många som 2500 gravida hantverkskvinnor ansökte om att bli testpilot av Blåkläders nya gravidbyxa. Intresset bevisar inte bara behovet av en just sådan här byxa på marknaden, det visar också på att kvinnorna i branschen är en engagerad målgrupp som är viktig för framtiden.

– En hantverksbyxa för gravida ska passa en kropp i förändring, vilket är ett gediget arbete när man vägrar tumma på passform och kvalitet. Vi vill ta fram en byxa som verkligen är skräddarsydd för målgruppen och därför är feedbacken vi fått från testpiloterna ovärderlig, säger Rose-Marie Näsström, produktutvecklare på Blåkläder.

Från start kommer gravidbyxan i två modeller, varselbyxa och servicebyxa. Byxorna har en neutral design och är helt i stretch. Gravidbyxan kommer i fem storlekar, XS-XL, och varje storlek har en förlängningsfunktion för att även passa kvinnor med längre ben.

Peter Mönhage
Sverigechef
peter.monhage@blaklader.com
0727121410

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884