SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Castrol och Gehring inleder partnerskap

Castrol, ett av världens ledande varumärken inom smörjmedel, och Gehring, en global tillverkare av verktygsmaskiner.
De har tillkännagivit att de stärker sitt samarbete genom ett partnerskap som kombinerar Castrols expertis inom smörjmedel och metallbearbetningsvätskor med Gehrings expertis inom precisionsverktygsmaskiner.

Gehring är allmänt erkänt som en teknisk ledare för hening av förbränningsmotorer inom fordonstillverkning, men är också innovatör inom tillverkning av drivväxlar för elfordon.

För att kunna möta framtidens utmaning om att kontinuerligt minska koldioxidutsläppen och öka motorns effektivitet krävs en stegvis förändring inom tillverkningen av motordelar. Gehring och Castrol kommer att samarbeta för att utforma heningsverktyg, heningsvätskor och nya digitala system för vätskeövervakning. Detta kommer att möjliggöra större noggrannhet i tillverkningen och medföra möjligheter för användning av nya material i framtida motorutformning.

Mathias Buschbeck, Global Industrial Leader på Castrol, säger: ”Detta är en spännande tid för leverantörer i fordonsindustrin. Genom att arbeta tillsammans för att pusha gränserna i våra respektive teknologier öppnar detta partnerskap möjligheter att samutveckla produktutbud, som hjälper fordonstillverkare att besvara nya trender inom transportbranschen.”

Dr Sebastian Schöning, vd på Gehring Group, konstaterar: ”Gehring Group bidrar till minskning av koldioxidutsläpp från moderna motorer med våra innovativa teknologier och vill förbättra varje del av hela produktionssystemet. Detta partnerskap kommer därför att driva oss framåt gällande optimering av vätska och digitala övervakningsmöjligheter. Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete.”

De två företagen utforskar redan hur de kan öka effektiviteten i förbränning och smörjning genom utveckling av nya lösningar för att optimera bearbetning av och ytfinhet i cylinderblock. Ytstrukturen i cylinderblock måste vara perfekt utformad för att absorbera så mycket motorolja som möjligt samtidigt som den bibehåller de friktionsegenskaper som krävs för en idealisk bränsleförbränning. Detta partnerskap kommer att möjliggöra större noggrannhet i tillverkningen och medföra nya möjligheter för användning av nya material i framtida motorutformning.

Om Castrol
Castrol, ett av världens ledande varumärken för smörjmedel, har en stolt tradition av innovation och att uppfylla pionjärernas drömmar. Vår passion för prestanda, i kombination med en filosofi att samarbeta, har gjort det möjligt för Castrol att utveckla smörjmedel och smörjfetter som har stått i centrum för många tekniska bedrifter på land, i luften, på haven och i rymden i mer än 100 år.

Castrol är en del av BP-koncernen och levererar till kunder och konsumenter i fordonsindustrin, marin-, tillverknings- och energisektorerna. Våra varumärkesprodukter är globalt erkända för innovation och hög prestanda genom vårt engagemang för att uppnå högsta kvalitet och banbrytande teknik.

För mer information om Castrol, besök www.castrol.com

Om Gehring
Gehring är ett globalt verksamt verktygsmaskinföretag med över 90 års erfarenhet och expertis inom precisionsverktygsmaskiner. Vårt dagliga incitament är att producera funktionellt optimerade ytor. Idealiska tribologiska ytor som möjliggör hög effektivitet är löftet till våra kunder.

Efter sammanslagningen med copperING, som har omfattande erfarenhet som tillverkare av produktionsteknologi inom elektriska drivsystem, erbjuder koncernen en rad innovativa produktionsteknologier för fordonsväxlar – från vanliga lösningar till hybridteknologi och till och med integrerad elektrifiering.

För mer information om Gehring, besök www.gehring-group.com
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN