SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverk

På scenen under Cisco Live
På eventet Cisco Live har Cisco visat upp en mängd nya lösningar och tjänster med den gemensamma nämnaren att de underlättar administration, drift och underhåll av nätverk, med en enhetlig teknisk plattform.

Det enda man kan förutse i dagens affärsmiljö är att ingenting går att förutse. För att bygga motståndskraft mot oväntade händelser, och förmåga att anpassa sig efter snabbt förändrade förutsättningar, är det nödvändigt att skapa enkla och sammanhållna lösningar som knyter samman teknologier, platser, medarbetare och enheter. Det är en utmaning både eftersom att dagens IT-miljöer är mer komplexa än någonsin, samtidigt som användarnas krav och förväntningar ökar, och kan få stark negativ påverkan på säkerhet och skalbarhet.

De nya tjänsterna Cisco visar upp har som gemensamt mål att minska komplexitet oh skapa en mer enhetlig ram för nätverkshantering.

”Våra kunder väljer att driva sin affär med Ciscos teknologi eftersom vi befinner oss i skärningspunkten mellan nätverk, säkerhet och molnet. Vi ser nätverket som hörnstenen för det moderna företaget och måste erbjuda agilitet genom enkelhet. Vad vi adresserar är våra kunders viktigaste utmaning, att hantera komplexitet med smarta, datadrivna plattformar som driver det digitala näringslivet framåt”, säger Todd Nightingale, global chef för Cisco Enterprise Networking & Cloud.

Allt fler affärskritiska system och applikationer drivs i molnet och fokus på de nya tjänsterna är att skapa ett ramverk som låter molnbaserad arkitektur och egna datacenter administreras som en helhet.

Cloud Management för Cisco Catalyst gör det möjligt att övervaka utvalda Catalyst Switchar och hantera nya Catalyst Wireless-enheter via Merakis dashboard.

Cisco Nexus Cloud, som lanseras under hösten 2022, är en tjänstebaserad molnbaserad plattform som erbjuder det enklaste sättet att distribuera, administrera och driva molnnätverk. Plattformen drivs på Cisco Intersight.

Att kunna se och åtgärda driftsstörningar i ett tidigt skede – om möjligt innan de ens äger rum – är en affärskritisk förmåga. Ciscos analysplatform för prediktiva nätverk ThousandEyes får inom kort ny funktionalitet genom ThousandEyes WAN Insights, som kombinerar prediktiv felsökning med beslutsstöd för åtgärder och förebyggande arbete.

Den tjänstebaserade säkerhetsplattformen Cisco+ Secure Connect Now, som först presenterades i samband med RSA-konferensen i början av juni, är en snabbt utrullad och lättadministrerad lösning för att skydda användare enheter och applikationer oavsett om de befinner sig på kontoret, i hemmet eller på resande fot.

Ciscos satsning på nästa generations säkerhetslösningar fortsätter, med nya tjänster och nya partnersamarbeten.

”Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med er för att göra världen till en säkrare plats. Det är inte bara bra för våra kunder, utan för mänskligheten”, sade Jeetu Patel, global chef för Ciscos säkerhets- och samarbetstjänster, på scenen under Cisco Live.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN