SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cranab lanserar ny gripserie för lastbilar

Nu introducerar Cranab en helt ny serie gripare, anpassad för lastbilskranar.
Serien består av tre storlekar med modellbeteckningarna, CT35, CT40 och CT50 och kompletterar hela Cranabs program av gripare.

– Griparna i vårt nya lastbilsprogram är optimerade efter de behov som finns inom åkerisidan. Vi har testat, provkört och utvärderat dem under verkliga förhållanden under drygt ett års tid och känner oss helt trygga med griparnas egenskaper, prestanda och kvalitet. Därför inleder vi nu serietillverkningen och försäljningen av dem, berättar Micael Olsson, marknadsansvarig för segmentet On-Road hos Cranab.

I konstruktionsarbetet har köregenskaper och griparnas vikt varit en huvudfråga.

– För lastbilar är jakten på kilo i fokus och det har vi tagit fasta på utan att ge avkall på prestanda och hur de är att köra, säger Micael.

– Vi har också jobbat med materialtjockleken och gjort dem smalare än våra andra gripare. Griparna tränger enkelt ned i virkestravarna och har mycket goda inrullningsegenskaper. De är mycket lätta att arbeta med.

Gripare som används på skotare är designade för ständig körning och tuffare tag. En gripare på en lastbilskran körs med en helt annan frekvens.

– Lastbilsgripare används vid lastning och lossning av virkestravar och de är vanligtvis inte nere och gräver i marken som en skotargrip. Behoven mellan gripare är olika och lastbilsgriparna är optimerade inom sitt användningsområde, förklarar Micael.

Griparna passar Cranabs lastbilskranar men även andra märken.

– Vi räknar med att modellerna täcker 90 procent av marknadens behov av gripare för lastbilskranar, berättar Micael.

Den vanligaste gripen i programmet väntas vara CT40 men för att passa alla användares behov finns även den mindre CT35 och den riktigt stora gripen CT50.

– CT50 är unik och är gjord för att maximera varje griptag och hålla högsta tempo. Den tar stora virkeslass åt gången. Den gripstorleken är populär i hela Europa och CT50 kommer att möta behoven för de riktigt krävande arbetena, berättar Micael.

Micael Olsson
Marknadschef
micael.olsson@cranab.se
+46 933-14410
+46 70-593 53 32

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884