SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dags att automatisera hela fabriken

Bäst när den involverar hela produktionskedjan
Många förknippar FANUC med deras gula industrirobotar, men på Elmia Automation fick besökarna ta del av FANUC hela utbud inom factory automation. För automation fungerar som bäst när den involverar hela produktionskedjan.

– Vi har automationslösningar för hela näringskedjan från råmaterial in i fabriken till färdig produkt, inklusive maskiner, styrsystem och IoT-lösningar med produktionsuppföljning. Den helheten ville vi visa besökarna på Elmia Automation, säger vd Cerold Andersson.

Produktionsmaskiner och cobots

I den klart lysande gula montern visas exempel ur maskinparken, som den kompakta CNC-maskinen FANUC ROBODRILL, och kollaborativa robotserien CRX som har utvecklats med ännu fler modeller från 5 upp till 25 kg.

– Det här är innovativa cobots som har den klassiska iPad-programmeringen med drag and drop men som samtidigt kan kopplas till FANUCS traditionella robotkontroll och då fungera som industrirobot, berättar Cerold.

Skalbart system för produktionsuppföljning

Maskiner, robotar och cobots kopplas samman i FANUCS skalbara MT-system för produktionsuppföljning vilket gör det möjligt även för den mindre produktionsanläggningen att dra nytta av fördelarna.

– Många gör misstaget att tänka att factory automation bara handlar om massproduktion, konstaterar Cerold.

Men självklart kan industriell tillverkning oavsett omfattning dra nytta av den PC-baserade mjukvaran som samlar in data och analyserar den med hjälp av olika IoT-lösningar.

– I synnerhet när man har tillverkning som snurrar i flera skift, säger Cerold.

Förebyggande underhåll med hjälp av AI

Ett annat hjälpmedel är FANUCs diagnostiska system ZDT (Zero Down Time) som med hjälp av artificiell intelligens förutsäger problem innan de inträffar och därmed möjliggör förebyggande underhåll och oplanerade stillestånd i produktionen.

Den där nollan, Zero, återkommer i frågan om underhåll av samtliga cobots i CRX-serien. Här garanterar FANUC ”8 years Zero Maintenance”.

– Det gör att vi sticker ut i konkurrensen, säger Cerold.

Andra exempel på hjälpmedel i den automatiserade fabriken är FANUCs eget visionsystem, iRVision, som samtliga robotar kan utrustas med.

Ulrika Elmersson
Mässansvarig
Elmia Produktionsmässor
ulrika.elmersson@elmia.se
036-152002
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN