SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dagvatten och digitalisering i rampljuset

När Wavin ställer ut på VA Tour
Det har gått fyra år sedan Sveriges största mässa inom markförlagt VA tog plats, men nu är VA Tour Sweden äntligen i gång igen. En av utställarna är Wavin, som i år kommer att fokusera främst på framtidens dagvattenhantering och vikten av att digitalisera VA-branschen.

VA Tour är Sveriges största mässa inom markförlagd VA. Här möts VA-ingenjörer, entreprenörer, leverantörer och många fler för att dela med sig av senaste nytt inom markförlagd VA.

En av leverantörerna som finns på plats är Wavin. I år har den innovativa leverantören valt att lägga stort fokus på dagvatten. Detta då de ser att det är ett stort och aktuellt problem, som på grund av dagens klimatförändringar inte ser ut att bli en mindre utmaning i framtiden.

- I dag finns det både problem i att ta hand om vårt dagvatten och undgå översvämningar, samt att vi har ett stort behov av att använda vattnet. Vi vill informera om hur man gör detta på bästa sätt och påvisa att det faktiskt inte bara är problematiskt, utan att det även finns många möjligheter med korrekt dagvattenhantering, berättar David Ander, VA säljchef på Wavin.

Intelligent sensorsystem motverkar översvämningar
En av lösningarna som Wavin kommer att presentera är deras innovation StormHarvester – ett intelligent nätverk som samlar in data om vattennivåer i magasinen och aktuella prognoser för kommande nederbörd. Detta garanterar att det alltid finns tillräcklig lagringskapacitet tillgänglig vid kraftig nederbörd. David Ander förklarar:

- Med StormHarvester har man möjlighet att lagra dagvattnet i ett magasin och använda det till att spola toaletter, på biltvättar, för bevattning i trädgårdar och så vidare. Systemet är helt digitalt styrt, med hjälp av en vädersatellittjänst. När ett regnväder är på väg så tömmer sig magasinet och gör sig redo för nytt vatten.

Han fortsätter:
- Det är just den här slags digitalisering som saknas i vår bransch och som vi tror kommer att bli otroligt viktig framöver på grund av framtidens klimatsituation. Därför är vi glada att vi kan presentera den här färdiga lösningen för branschen och visa att det går att göra något konkret åt problemet redan idag.

Unik dagvattenbrunn minimerar föroreningar
VA Tour, som i vanliga fall återkommer vartannat år, är en av de viktigaste mässorna för Wavin. Under pandemin har mässan varit inställd, men nu ser man fram emot att få komma ut och träffa branschen igen.

Till montern tar Wavin med sig en XL-brunn, samt den helt unika brunnen TEGRA Dagvattenbrunn Plus. Denna brunn har unika kvaliteter som kombinerar hög driftsäkerhet med enkel installation och låga underhållskostnader. Dessutom har brunnen ett inbyggt filter som gör att skräp och slam stannar kvar i brunnen och inte transporteras vidare ut i våra vattendrag. David Ander avslutar:

- VA Tour är verkligen en givande mässa för oss leverantörer. Vi får känna av marknadens behov, bli uppdaterade om nyheter och träffa både nya och gamla kontakter. Att få visa upp våra lösningar både digitalt och fysiskt i montern kommer att bli jättekul och jag tror att de kommer att tas emot väldigt väl.

För ytterligare information, kontakta:
Jimmie Tideman | Marketing Team Leader, Wavin Sverige | T + 46 70 750 34 03 | E-mail: jimmie.tideman@wavin.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884