SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Deliverect tar in 65 miljoner dollar i ny investeringsrunda

De nya investerarna DST Global Partners och Redpoint Ventures väljer att satsa på det belgiska foodtech-bolaget, vilket innebär att Deliverect totalt säkrat 90 miljoner dollar i investering på tre år.
Foodtech-bolaget Deliverect meddelar idag att de tar in 65 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda från DST Global Partners och Redpoint Ventures, samt från de befintliga investerarna OMERS, Newion och Smartfin. Deliverects grundare investerade också i rundan.

Deliverect är en belgisk scale-up som kopplar samman leveransföretag likt UberEats, Bolt Food, Wolt och Foodora med restauranger via automatiserade POS-lösningar (point of sale). Deliverect grundades i september 2018 och planerar att använda det nya kapitalet för att fortsätta att skala upp och samtidigt förse kunder med pålitlig teknik för att enkelt hantera digitala beställningar.

Deliverect gör det möjligt för alla typer av restauranger att enkelt hantera och skala upp sina onlinebeställningar, oavsett om det gäller familjeägda restauranger eller stora globala kedjor och FMCG-varumärken (fast-moving consumer goods). Plattformen gör att restaurangpersonal inte längre behöver övervaka flera enheter och manuellt skriva in beställningar i befintliga system. Därmed minskar det både personalens arbetsbelastning och sannolikheten att fel uppstår minskar.

Deliverect hanterade fler än 30 miljoner beställningar under det senaste året och har nu i genomsnitt mer än en miljon beställningar per vecka – en ökning med nästan 750 procent jämfört med april 2020. Detta beräknas motsvara mer än 1 miljard dollar i ordervärde och ger kunderna ökade intäkter med i genomsnitt 25 procent samt en minskning av felaktiga ordrar på 80 procent.

– Servicebranschen befinner sig i en historiskt förändring och digitalisering, och för leveranssektorn har det varit avgörande fö branschens överlevnad.. Investeringarna kommer hjälpa oss i vårt åtagande att förse dem med personlig teknik som hjälper dem att växa genom försäljnings- och leveranskanaler online, säger Zhong Xu, medgrundare och VD på Deliverect och fortsätter:

– Jag har varit involverad i restaurangbranschen från en ung ålder, så jag är mycket medveten om de ofta smala marginalerna och det grundläggande behovet av att upprätthålla god kundservice för att hålla sig flytande. Det finns ett stort behov av ett företag som kan hjälpa restauranger att lösa dessa utmaningar, och Deliverect vill bli den globala hubben för beställning och leverans av mat online. Det här är en ny kategori vi ser inom food-tech och vi är stolta över att kunna säga att vi är den ledande lösningen på marknaden.

Sedan Deliverects tidigare investeringsrunda i april 2020 har teamet på 50 personer, fördelat över Gent, London, Madrid, Toronto och New York, mer än fyrdubblats till 200 anställda och expanderat ytterligare till Dubai, Paris, Edinburgh, Mexico City och Köpenhamn. Den senaste finansieringsrundan kommer att användas för att stödja ytterligare forskning och utveckling samt produktutveckling, stärka företagets position i USA och för att fortsätta den internationella expansionen.

– Den explosiva ökningen av matleveranser som beställs online tvingar restauranger att ändra hur de arbetar. Zhong och Deliverect-teamet bygger verktyg och infrastruktur för att hjälpa restauranger att verka i en värld där matleveranser online är en faktor man måste ta i beaktande för att nå framgång. Zhong har en unik empati för restaurangägare, en oöverträffad teknisk förståelse för tekniken bakom matleveranser och en rå ambition och vision som gör oss mycket exalterade, säger Elliot Geidt, VD, Redpoint Ventures.

– Restauranger, konsumentvaruföretag och andra företag vill förenkla för kunder att beställa varor. Men många har inte verktygen eller tekniken för att effektivt kunna erbjuda detta. Deliverect tillhandahåller nyckelprogramvara och integrationer för att göra det möjligt för dessa företag att integrera on-demand-erbjudanden skarvlöst. Vi är glada att samarbeta med Deliverect-teamet när de fortsätter att lansera sin teknik globalt och vidareutveckla sitt produktutbud, säger Tom Stafford, Managing Partner, DST Global Partners.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN