SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dell lanserar nya servrar för edge computing

Formfaktorn är mindre och flera komponenter är utbytta
I takt med förändrade behov har efterfrågan på beräkningskraft utanför datacentret blivit allt större. Dell Technologies möter upp marknadens önskemål med flera uppgraderade servrar som är skräddarsydda för edge-användning, förberedda för telekom och utrustade med senaste generationens Intel-processorer.

De nya servrarna i PowerEdge XR-serien har tagits fram för användning utanför det traditionella datacentret – formfaktorn är mindre och flera komponenter är utbytta mot tåliga varianter som trivs i krävande miljöer. De klarar att ta en stöt, kan hantera smuts och damm och temperaturer långt utanför den kontrollerade datorcentermiljön:

PowerEdge XR5610 är en kompakt server framtagen för användning inom telekom, försvar och krävande edge-miljöer. Den är extremt tålig och certifierad i enlighet med både MIL-STD-810H och NEBS Level 3.

PowerEdge XR8000 är optimerad för bästa möjliga totalkostnad och prestanda i O-RAN-tillämpningar, med slädmontering och antingen 1U- eller 2U-formfaktor. Utformningen gör den enkel att skala och lätt att uppgradera.

PowerEdge XR7620 är en arbetshäst med hög kapacitet, särskilt anpassad för att erbjuda oöverträffad beräkningskraft nära fabriksgolvet. Den 2U stora servern har integrerat nätverk och utökad lagring, vilket gör den perfekt anpassad till situationer där data behöver samlas in och snabbt analyseras – utan att behöva ta omvägar via molntjänster eller datacenter.

De tre nya extra tåliga servrarna bygger vidare på samma grundtankar som genomsyrat tidigare modeller i XR-portföljen men erbjuder ytterligare innovation gällande design, energieffektivitet och anpassning till nya användningsområden:

Tåligare: samtliga modeller möter kraven i såväl NEBS Level 3 som GR-3108 Class 1.

Utökade anslutningar gör det enkelt att ansluta fuktighetssensorer, dörrlarm, intrångsdetektion och liknande, som vanligtvis återfinns på utrustning specialbyggd för telekom-miljöer i exempelvis basstationer för mobilnätverk.

Förbättrad temperaturhantering innebär att servrarna kan placeras i miljöer som är både varmare och kallare än traditionella datacenter med bättre energieffektivitet.

Allt underhåll kan skötas via frontpanelen, vilket innebär att man inte längre behöver koppla bort servern från nätverket och montera ur den ur racket för att uppgradera eller åtgärda något.

Samtliga modeller delar samma grundfilosofi som Dell Technologies övriga PowerEdge-servrar. De har stöd för avancerade automationsverktyg som iDRAC, OpenManage Enterprise och Cloud IQ. De kommer med samma avancerade säkerhetslösningar och går att få med samma utökade support som övriga modeller i PowerEdge-portföljen.


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884