SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dells nya förbättrade PowerEdge-servrar

Designade för prestanda med hållbarhet i fokus
Dell Technologies presenterar nu 13 nya PowerEdge-servrar, som ska stärka både prestanda och hållbarhet i datacenter och offentliga moln. De nya servrarna drivs av fjärde generationens Intel Xeon Scalable-processorer och uppdaterad ny programvara från Dell.

En av de viktigaste nya funktionerna hos servrarna är Smart Flow-designen, som förbättrar energi- och kostnadseffektiviteten. Dessutom finns fler APEX-funktioner, som skapar möjligheter för organisationer att använda as-a-Service-strategier och få effektivare IT-drift samtidigt som riskerna minimeras.

– Våra servrar är populära för att de är lätthanterliga samtidigt som de är sofistikerade och effektiva för att köra affärskritiska arbetslaster. Den nya generationen PowerEdge höjer nu ribban när det gäller energieffektivitet, prestanda och tillförlitlighet samtidigt som servrarna förenklar hur organisationer kan implementera en Zero Trust-metodik och få bättre säkerhet genomgående i IT-miljön, säger Jeff Boudreau, ansvarig för Infrastructure Solutions Group på Dell Technologies.

Utveckling i prestanda och energieffektivitet är inte de ända förbättringarna som presenteras i Dells nya servrar. Bland annat har den nya PowerEdge R760 en 2,9 gånger bättre prestanda för AI-beräkningar, något som är möjligt tack vare den nya teknik som används i 4:e generationens Intel Xeon-processorer, såsom Intel Deep Learning Boost och Intel Advanced Matrix Extensions.

Utöver de nya servrarna introduceras även ny programvara och nya tjänster för att göra serverhanteringen enklare, exempelvis Dell CloudIQ, Dell ProDeploy-tjänster och Dell iDRAC9. Dessa nya verktyg och tjänster gör det enklare för organisationer att implementera en Zero Trust för ökad säkerhet i hela IT-miljön.

Designade för hållbarhet
Dells PowerEdge-servrar är designade med hållbarhet i fokus och erbjuder kunder en tredubblad prestandaförbättring jämfört med 14:e generationens PowerEdge-servrar med Intel Xeon Scalable-processorer - vilket också resulterar i besparingar av golvyta. Här är några av de nya funktionerna som ligger bakom dessa resultatförbättringar:

• Dells Smart Flow-design ökar luftflödet och minskar fläkteffekten med upp till 52 procent jämfört med föregående generations servrar. Smart Flow-designen stöder högre serverprestanda och kräver mindre kraft för att kyla system för mer effektiva datacenter.
• Programvaran Dell OpenManage Enterprise Power Manager 3.0 gör att organisationer kan hantera effektivitets- och kylningsmål, övervaka koldioxidutsläpp och sätta effekttak för att begränsa den totala energiförbrukningen.
• Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) – fyra av Dells nästa generations PowerEdge-servrar kommer att vara tillgängliga med EPEAT-silverbeteckningen och 46 system kommer att betecknas som EPEAT-brons.
– Moderna datacenter kräver kontinuerliga prestandaförbättringar för komplexa arbetslaster som AI och maskininlärning. Eftersom de som driver datacenter vill hålla jämna steg med efterfrågan måste de också prioritera miljö- och säkerhetsmål. Med den nya Smart Flow-designen, tillsammans med förbättringar av kraft- och kylhanteringsverktyg, erbjuder Dell organisationer betydande förbättringar av effektiv serverdrift i sin senaste generation av servrar, säger Kuba Stolarski, forskningschef på IDC Enterprise Infrastructure Practice.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN