SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Designguide för mikroelektronik

Mandalon Technologies AB Designguide
Mandalon Technologies AB har tillsammans med doktorander tagit fram en mycket välkomnande designguide som handlar om grundprincipen konstruktion av chip. Guiden är 20 sidor lång och går igenom hur man undviker de mest vanliga fallgroparna.

Bakgrund till forskningen


Mandalon Technologies AB är ett företag som tillhandahåller chipförpackningstjänster för prototyper och små serier med höga krav. I samarbete med Institutionen för elektroteknik ISY vid Linköpings universitet har en mängd olika komplexa chipprototyper hanterats genom åren. Tanken på att samla erfarenheter och att forma någon form av designguide har funnits i en del personers medvetande under en tid. När minST kom in i bilden möjliggjordes detta. Med minST som en av finansieringsdelarna har Mandalon och ISY kunnat etablera en process och ta fram denna designguide. Chipsen som designats på ISY är högpresterande. Förpackningen kan ha en oönskad inverkan på prestandan om den inte beaktas under chipdesignen. Genom att använda denna designguide kan man både öka systemprestanda.

Vilka slutsatser kom forskningen fram till?


Den mest uppenbara slutsatsen under processen att ta fram denna designguide var att det finns ett behov av systemtänkande tidigt i designfasen. Själva chippet måste integreras framgångsrikt på PCB:n för att fungera effektivt och denna PCB-integration måste tas i beaktande under chipdesignen.

Mandalon är experter på mikroelektronik


Arbete inom mikroelektronik är inget man utför utan att ha kunskap och erfarenhet kring ämnet, därför är det bäst att ta hjälp från någon som är expert inom området. Mandalon har specialiserat sig inom mikroelektronik sedan 2005 har all den kunskap och alla de certifieringar som krävs även för dem mest utmanande mikroelektronik.
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
Caroline ny Nordenchef för CapgeminiGenerativ AI används av nätbusar BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka