SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dubbelt så många lokala digitaliseringsworkshops i höst

Om du har tänkt på att delta är det här din chans!
Kickstart Digitalisering började som ett projekt från Teknikföretagen, IF Metall och RISE med syfte att erbjuda kostnadsfria workshops för att höja den digitala kompetensen inom svensk industri. Så småningom kom Tillväxtverket att stötta projektet och det har därefter spridits över hela Sverige. Men projektet löper nu mot sitt slut, och trots 400 industriföretag som redan deltagit så har intresset för höstens kickstarts ökat stort.

– Det ligger något i luften just nu, det bubblar av initiativ och nystartsanda nu inför höstterminen och skolstart. Vi har rivstartat hösten med 20 inbokade kickstarttillfällen från Malmö i söder till Gällivare i norr, dubbelt så många som tidigare terminer och vi har flera bubblare till på gång, säger Karolina Pamp, projektledare på Kickstart Digitalisering.

Det kraftigt ökade intresset för att påbörja eller fortsätta sin digitaliseringsresa kan ha fler anledningar. För det första har utvärderingar visat mycket positiva resultat. Över 96 procent av deltagande företag har satt igång ett eller flera digitaliseringsprojekt, vars syften ofta är att frigöra personal till nya uppgifter eller att helt digitalisera bort mer repetitiva delar av verksamheten. Ytterligare en anledning till att många tar chansen är att de som tidigare varit intresserade men inte kommit till skott passar på nu när Kickstart Digitalisering närmar sig sitt slut.

– En bidragande faktor till att projektet varit så pass framgångsrikt är att många upplever att det finns delar av verksamheten som kan effektiviseras med digitala hjälpmedel, men att det kan vara svårt att veta hur och var man ska börja. När projektet nu närmar sig sitt slut är det nog många som tar chansen. Sedan vet vi att ordet sprider sig mellan företagare – deltagarna är i regel väldigt nöjda och upplever en stor nytta med kursen, då lockar det fler att komma, säger Karolina Pamp.

Ytterligare en anledning till att intresset ökar kan vara ett flera industriföretag börjar se en avmattning i konjunkturen. Att då satsa på digitalisering kan vara ett sätt för små och medelstora företag att bibehålla produktionsnivån.

– Om du har tänkt på att delta är det här din chans! Deltagande är gratis och höstens workshops är de sista inom projektet. Ta kontakt med mig om du har frågor eller vill anmäla dig, säger Karolina Pamp.

Karolina Pamp
projektledare på Kickstart Digitalisering
karolina.pamp-sandgren@teknikforetagen.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Stationära backchuckar från norelemEnviros pyrolysolja fram­gångsrikt återvunnen
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd