SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dustcontrol lanserar ett effektivt utsugningssystem för livsmedelsbranschen

Hygienkraven inom livsmedelsindustrin är mycket höga.
Nu lanserar det svenska företaget Dustcontrol ett effektivt utsugningssystem för livsmedelsbranschen: ”Good For Food – When Clean Is Not Enough”. Systemet bidrar till en säker och hygienisk livsmedelsproduktion.

Vi har tagit fram ett komplett system som gör det enkelt för livsmedelsproducenter och filtercyklon nter eterialetr , ed säger Donna. är d av dammpartiklar. avlägand.livsmedel. Utrustningen får inte heller bygatt hantera sin produktion, berättar Donna Wei Stenberg, projektansvarig för Dustcontrols nya livsmedelssystem.

Dustcontrol har nästan femtio års erfarenhet av avancerade sugsystem och stoftavskiljare för alla typer av tillverkande industrier. Nu har Dustcontrol breddat sitt sortiment och tagit fram ett utsugningssystem som bidrar till en säker och hygienisk livsmedelsproduktion. Initiativet till systemet kom från en av företagets kunder, en stor livsmedelstillverkare i Tyskland.

Det är många regler och krav att ta hänsyn till när man levererar till livsmedelsbranschen. Dustcontrols nya utsugningssystem motsvarar både de europeiska och de amerikanska kraven för säker och hygienisk livsmedelsproduktion. Tack vare färgkodningen på borstar och tillbehör minimeras risken för korskontaminering. All utrustning är smidig att hantera och lätt att rengöra.

Utsugningssystemets sugborstar har en unik kombination av funktioner. De är utformade att möta kundernas krav på färgkodning, tillverkade av antistatiskt (ESD) material, kan rengöras hygieniskt (autoklaverbara) och har möjlighet till automatisk detektering. Förutom sugborstarna erbjuder Dustcontrol ett komplett sortiment av städtillbehör och slangar speciellt framtagna för livsmedelsindustrin.

Systemets föravskiljare gör det även möjligt för livsmedelsproducenter att återanvända material som sorterats ut, exempelvis gryn, mjöl, kryddor eller andra torrvaror.

– Vi ser mycket fram emot lanseringen av Dustcontrols nya utsugningssystem: ”Good For Food – When Clean Is Not Enough”, säger Donna Wei Stenberg. Det nya systemet bidrar till att livsmedelsproducenterna kan öka både kvaliteten och effektiviteten i produktionsprocessen, vilket i slutändan leder till högre lönsamhet.



Fakta

Dustcontrols utsugningssystem för livsmedelsbranschen uppfyller följande tekniska normer gällande:



(EC) nr 1935/2004: Material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
(EC) nr 2023/2006: God tillverkningssed när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
(EC) nr 10/2011: Material och produkter av plast som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
FDA (Food and Drug Administration)- (21CFR 174-178): Reglerar material avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
FDA 21CFR117.40: God tillverkningssed gällande utrustning och redskap.
EN 1.4404 / AISI 316L: Rostfritt och syrafast stål.

Mer information
För mer information, kontakta:

Donna Wei Stenberg, projektansvarig på Dustcontrol.
Tel: 08-531 940 52
Mail: donna.stenberg@dustcontrol.se


Dustcontrol bidrar till en ren och hälsosam arbetsmiljö
Dustcontrol AB grundades 1972. Företaget utvecklar avancerade sugsystem och stoftavskiljare för alla typer av tillverkande industrier och byggarbetsplatser. Resultatet är hälsosamma och effektiva arbetsplatser. Produkterna är certi¬fierade och godkända för att användas för farligt stoft och renar luften till 99,995 procent. Dustcontrol har huvudkontor och produktion i Sverige samt dotterbolag i Tyskland, Österrike, Storbritannien, USA och Finland.

www.dustcontrolfood.com
www.dustcontrol.se

Kontaktinformation
Postadress
Box 3088
14503 Norsborg
Besöksadress
Kumla Gårdsväg 14
14503 Norsborg
Region
Botkyrka
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556057-0938
Grundat: 1972
Anställda: Ej angivet
Att få bort stoft från arbetsplatsen är inte bara en arbetsmiljö- och hälsofråga, det är också en affärsfråga. Ju renare arbetsmiljö, desto bättre blir slutresultatet. Vi kallar det för Healthy Business.

Dustcontrol tillverkar mobila industri- och byggdammsugare, fasta suganläggningar samt kringutrustningar och tillbehör. Vi hjälper företag i hela världen att uppnå en renare arbetsmiljö. Vår utvecklingsavdelning och tillverkning finns i Sverige.

Med utrustning från oss suger du upp stoft, rök, spån, oljespill och andra ohälsosamma partiklar redan vid källan. Resultatet är effektivare tillverkning. En hälsosam arbetsmiljö leder till minskad sjukfrånvaro, effektivare produktion, färre driftstopp och bättre produktionskvalitet.

Vi finns i många olika typer av branscher, som alla har behov av en ren arbetsmiljö. Dustcontrol har ett komplett sortiment av produkter och tillbehör som passar både små och stora företag. T. ex. levererar vi avancerade renrumslösningar till läkemedels- och elektronikindustrin, mobila stoftavskiljare i olika storlekar för bygg- och uthyrningsföretag, centrala sugsystem till stora tidningstryckerier och fordonsindustrier.

Alla våra system är unika och anpassade efter de enskilda företagens speciella förutsättningar.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 45001:2018 – ISO 9001:2015

Kontakter

Roger Håkansson
Försäljningschef Sverige/Norge
+46 8 517 09 455
+46 768 005 100
Roger Rosander
Industrisäljare
+46 8 531 940 12

Filmer

Dustcontrol 50 år

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-10
Proton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo