SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Engcon och Takeuchi i utökat samarbete

Fabriksförbereder grävmaskiner för tiltrotator
Den Japanbaserade grävmaskinstillverkaren Takeuchi, en av världens ledande tillverkare av grävmaskiner upp till 14 ton, förbättrar nu ledtiderna hos sina återförsäljare genom att introducera ett Engcon Ready-alternativ för grävmaskinen TB295W. Detta är startskottet för ett utökat samarbete mellan Takeuchi och Engcon – med målet att erbjuda fabriksinstallerade och integrerade lösningar.

Engcons tiltrotator, intelligenta styrsystem och automatiska maskinfästen effektiviserar även mindre grävmaskiner och intresset för dessa produkter är större än någonsin. Samtidigt som intresset och efterfrågan på Engcon-produkter ökar så växer även efterfrågan på kortare tid till marknaden. Att minimera tiden hos återförsäljaren och ge kunden tillgång till maskinen så snabbt som möjligt blir allt viktigare i tider som dessa, där varje dag har ett pris.

Det framtagna Engcon Ready-alternativet för TB295W är resultatet av ett samarbete mellan Engcon och Takeuchi för att möjliggöra plug and play-installationer, vilket minimerar installationstiderna för Engcon-produkter. Det i sin tur är en stor fördel för de gemensamma kunderna.

Första maskinen med Engcon Ready-alternativ
Införandet av fabriksalternativet Engcon Ready är det första steget i ett utökat samarbete med Takeuchi med målet att erbjuda fabriksinstallerade och integrerade lösningar.

– TB295W är den första maskinen som har Engcon Ready som fabriksalternativ. Ett bra val då vi på många marknader ser att den oftast utrustas med en Engcon tiltrotator, säger Fredrik Eklind, produktägare på Engcon Control Systems.

Eklind förklarar att fabriksinstallationen av Engcons proportionella styrsystem, ergonomiska handtag och ett låssystem för säkra redskapsbyten, minimerar tiden det tar att göra maskinen redo hos återförsäljaren.

– Det enda som saknas när maskinen når återförsäljarens verkstad är ett Engcon-maskinfäste och en tiltrotator för att konfigurationen ska vara komplett, fortsätter Fredrik Eklind.

En helt integrerad lösning med många fördelar
Förutom fördelarna med snabbare ledtider ger en fabriksinstallerad lösning kunden ytterligare fördelar. Jämfört med den traditionella lösningen – där återförsäljaren installerar – är det fabriksklara Engcon Ready-alternativet en helt integrerad lösning där Engcon-styrsystemets komponenter är integrerade som en del av maskinen.

Engcon Ready-alternativet för TB295W innebär att maskinen levereras med Takeuchi-märkta Engcon-handtag, maskinanpassad kabelgenomföring och en hydraulisk låsningslösning som är anpassad för Engcons helautomatiska maskinfästen som kopplar redskap, hydraulik och elektronik utan att föraren behöver lämna hytten. Allt har dessutom specialutvecklats i samarbete med Takeuchi och installerats på Takeuchi Nagano-fabriken i Japan och ingår i samma fabriksgaranti som resten av maskinen.

Produktionen av TB295W med Engcon Ready-alternativet startade i augusti 2021 och de första enheterna levereras strax därpå till utvalda marknader i Europa. Därefter kommer den att lanseras globalt.

– Samarbetet med Takeuchi ger fördelar till alla inblandade och gör det möjligt för kunderna att uppleva den harmoni som skapas av Takeuchi TB295W och sortimentet av kompatibla Engcon-produkter, styrsystem, tiltrotatorer och automatiska maskinfästen, avslutar Fredrik Eklind.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sten Strömgren
Marknad
sten.stromgren@engcon.se
+46 (0) 70 529 96 32

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN