SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Engcon satsar på säkerhet och att växa i världen

Sverige och Norden är världsledande på tiltrotatorer – både när det gäller tillverkning och användandet.
– Men man börjar vakna också på andra håll. Vi ser ett ökat intresse för våra produkter både i Europa och USA, säger Aki Järvinen, biträdande säljchef på på Engcon.

Engcon är marknadsledande både globalt och på den svenska hemmamarknaden. I september ställer företaget ut på Entreprenad Live.

Erbjudande om fritt EC-Oil mellan maskinfäste och tiltrotator.

– Vid samtida beställning av Q-Safe redskaps och maskinfäste och tiltrotator med styrsystem DC 2 ingår EC-Oil kostnadsfritt, säger Aki Järvinen.

I de fall ett hydrauliskt verktyg beställs i samband med ovanstående kombination ingår dessutom EC-Oil som kostnadsfri standard i tiltrotatorns redskapsfäste, berättar Aki Järvinen.
– På alla Engcons hydrauliska verktyg som timmergripar och markvibratorer etc. så ingår EC-Oil som kostnadsfri standard på verktyget.

Felaktigt isatta verktyg eller att man tappar verktyget i luften är en av de stora riskerna vid grävarbete. Mycket av Engcons arbete under senare år har därför varit inriktat på att öka säkerheten.

Företaget har introducerat redskapslåssystemet QSC som fungerar både för grävmaskinens redskapsfäste och tiltrotatorns redskapsfäste.
– Det minimerar risken för att man trycker på fel knapp eller aktiverar fel funktion.

Systemet består bland annat av en enkel och logisk kontrollpanel som gör att en förare som byter grävmaskin lätt känner igen sig vilket också minskar riskerna för misstag.

Med QSC måste dessutom skopan eller andra redskap ha markkontakt för att kunna lossas.
– Den kan inte lossas i luften vilket minskar risken för fallande skopor.

Om man installerat QSC tillsammans med Q-Safe och ändå inte lyckas montera skopan rätt så slår flera säkerhetssystem till. Föraren får ljus- och ljudvarningar och begränsningar i hur armen och bommen kan svänga eller lyftas.
– Vi levererar ett av världens säkraste system för manövrering av redskapsfästen. Det gör att föraren alltid vet vad som händer och när det händer, säger Aki Järvinen.

Engcon är en världskoncern med över en miljard i omsättning. Företaget grundades och har sin hemort i Strömsund i Jämtland. Engcon (med namn efter grundaren Stig Engström) sysselsätter 280 personer.

Anki Järvinen, biträdande säljchef
Engcon brukar finnas med på Baumamässan i Tyskland och så också vid årets mässa.
– Det gick bra på Bauma. Det säljs många grävmaskiner i Tyskland och även om den tyska marknaden är lite trög så är potentialen stor. Vi ser framför allt bra tillväxt i Frankrike, Holland och i USA, säger Aki Järvinen.

Entreprenad Live är regionala mässor för entreprenad, mark- och grönytor samt bygg- och anläggningsbranschen

Entreprenad Lives idé är att skapa starka regionala mässor för proffs inom bygg- och anläggningsbranschen med fokus på entreprenad och bestående av utställning, provkörning, seminarier och upplevelser.

Målet med Entreprenad Live är att skapa förutsättningar för bra affärer och nya marknader genom inspirerande möten och relationer. Målet når vi genom starka partnerskap, samverkan med branschen och stor lyhördhet för kundernas behov och önskemål.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN