SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Enkel rörbearbetning

Med ByTube 130 lanserar Bystronic ett helt nytt laserskärningssystem.
Med ByTube 130 lanserar Bystronic ett helt nytt laserskärningssystem. Systemet gör att tillverkningsföretag snabbt och smidigt kan komma igång med rörbearbetning – ett affärsområde med goda framtidsutsikter.


Hittills har många metallverkstäder och tillverkare av originalutrustning varit begränsade till bearbetning av plan plåt. På så sätt har de gått miste om försäljningsmöjligheter. Med det nya laserskärningssystemet ByTube 130 kan dessa företag nu öppna upp för nya kundgrupper. Bearbetade rör har nämligen många användningsområden och efterfrågas bland annat av företag inom fordons- och byggindustrin, liksom av möbeltillverkare och maskin- och apparattillverkare. Det gäller att utnyttja denna marknadspotential.

ByTube 130 är den optimala lösningen för plåtbearbetare som vill bredda sitt utbud. Det automatiserade systemet reducerar manuella ingrepp till ett minimum och gör det mycket enkelt att börja med rörbearbetning. Samtidigt täcker maskinen de flesta behov. Eftersom 85 procent av marknadspotentialen ligger inom området små rör är ByTube 130 anpassad just för bearbetning av rör med en diameter på 10 till 130 millimeter. Maskinen har en laddningskapacitet på upp till
17 kilo per meter. Med 2D-skärhuvudet kan 90 procent av alla kundönskemål tillgodoses, eftersom vertikala snitt utgör den största marknadsandelen.

Fiberlaser står för snabbhet och flexibilitet

Med ett brett bearbetningsområde får kundföretagen den flexibilitet som behövs för alla olika typer av uppdrag. Dessutom har ByTube 130 kapaciteten att ersätta dyra bearbetningssteg som annars medför ökade kostnader. Allt fler tillverkningsföretag upptäcker laserskärning som ett alternativ till de separata processerna sågning och borrning. Fiberlaser gör både och –betydligt snabbare. Tack vare de rena skärkanterna behövs det heller ingen gradning. Detta reducerar inte bara personalkostnaderna, utan den ökade produktionshastigheten ger även en lägre kostnad per detalj, vilket är ett stort plus i konkurrensen om det bästa priset.

Fiberlaseraggregatet från ByTube 130 har en utmärkt energieffektivitet och finns i effekterna 2 eller 3 kilowatt. Fiberlaserteknik som redan är etablerad vid skärning av plan plåt börjar nu även användas för tunna och tjockare materialtjocklekar vid rörbearbetning. Ytterligare ett argument för fiberlaser är den konstant jämna skärkvaliteten. Och till skillnad från en CO2-laser har den tack vare sin våglängd inga problem med kraftigt reflekterande icke-järnmetaller som koppar och mässing.

För kundföretagen innebär det tre viktiga fördelar: Stort materialutbud, effektivitet och skärprecision. Den som bearbetar helt olika material, håller ett tight tidsschema och levererar hög kvalitet ligger steget före i jakten på uppdrag.

Programvaran gör nybörjare till proffs

Visualisera detaljer och modeller, skapa skärplaner, övervaka tillverkningsprocesser: Idag är kraftfull programvara en nödvändig förutsättning för effektiv plåttillverkning. I det nya användargränssnittet ByVision Tube har Bystronic samlat alla funktioner för laserskärning av rör på en och samma pekskärm. Nybörjare behöver ingen omfattande erfarenhet för att börja med produktion i ByTube 130. Installationen för skärningsarbeten går snabbt och gränssnittet är lättförståeligt.

ByVision Tube bygger på den beprövade Bystronic-programvaran ByVision, som används till alla andra skärnings- och bockningssystem från Bystronic. På så sätt finner sig även befintliga kunder snabbt till rätta. Den intuitiva programvaran hjälper nya användare vid import och skapande av skärplaner, vilket gör manövreringen av skärningsförloppet på ByTube 130 extra bekvämt. Oavsett om det är små serier eller stora uppdrag – tack vare ByVision Tube kan kundföretag snabbt och effektivt ta sig från arbetsstart till leverans av färdiga detaljer.

Innovativa tillval

För att garantera en enkel användning och för att inte förvirra nybörjaren med onödiga funktioner har utvecklarna medvetet tagit fram en enkel basutrustning till ByTube 130. Användarkomfort och tillverkningskvalitet kan konfigureras individuellt med hjälp av tillval. Den automatiska svetsfogsidentifieringen gör att det inte behövs en manuell justering av råmaterialet. Med hjälp av laserskanning registrerar och kompenserar funktionen självständigt de geometriska avvikelserna hos rör och garanterar därmed precision i skärningsprocessen, oberoende av råmaterialets kvalitet.

Som enda leverantör i världen levererar Bystronic laserskärningssystemet ByTube 130 vid önskemål även i utförandet «speglad» konfiguration. Detta gör det möjligt för kunden att välja optimal layout för sitt individuella produktionsflöde. «Speglingen» kan tyckas enkel, men den ger viktiga fördelar bland annat eftersom lastnings- och avlastningsområdena inte längre är i vägen för något. Detta reducerar inte bara logistikarbetet, utan sparar också plats och kraft. Tack vare snabbare genomloppstider ökar dessutom produktiviteten markant.

Användarvänligheten, det breda användningsområdet och de smarta tillvalen talar sitt tydliga språk – Bystronic förstår kundföretagens behov. Den nya ByTube 130 kombinerar intelligent maskindesign och ledande skärteknik.

Om Bystronic
Bystronic är en av världens ledande leverantörer av kvalitetslösningar för plåtbearbetning. Vi fokuserar särskilt på automatisering av alla material- och dataflöden inom skärnings- och bockningsprocesserna. I vårt utbud finns såväl laserskärnings- och kantpressningssystem som tillhörande automations- och programvarulösningar. Sortimentet kompletteras med ett brett utbud av olika tjänster.
Företaget har sitt säte i schweiziska Niederönz. Vi har ytterligare utvecklings- och produktionsanläggningar i Tyskland (Gotha), Italien (Cazzago San Martino och San Giuliano Milanese) och Kina (Tianjin och Shenzhen). Dessutom verkar Bystronic med egen försäljnings- och serviceorganisation i över 30 länder och finns representerade genom återförsäljare i ytterligare länder.
Bystronic är en tillförlitlig partner för kraftfulla innovationer, lokalt tillgänglig kompetens och enastående service. Sedan 1994 tillhör Bystronic det schweiziska industriholdingbolaget Conzzeta. 2018 hade Bystronic drygt 2 800 medarbetare och omsatte cirka 877 miljoner euro.



Bystronic Media Center

Jean-Pierre Neuhaus
Head of Corporate Communications
Industriestrasse 21
CH-3362 Niederönz
Telefon +41 62 956 35 77
Mobil +41 79 206 09 74
Fax +41 62 956 37 30
E-post jean-pierre.neuhaus@bystronic.com
Internet www.bystronic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN