SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

EOS ska leda vägen mot global ansvarsfull tillverkning med industriell 3D-printing

3D-printingföretaget EOS har som mål att bidra till en mer hållbar framtid.
Företaget har blivit utsett att representera 3D-printingbranschen inom det globala hållbarhetsinitiativet 50 Sustainability and Climate Leaders. 3D-printingteknologin från EOS är ansvarsfull redan i sig själv och är även drivkraften bakom EOS övergripande mål att främja hållbarhet.

EOS är en ledande leverantör av ansvarsfulla tillverkningslösningar som bygger på industriell 3D-printingteknologi, och hela deras verksamhet präglas av en vilja att tillgodose kundernas behov utan att tumma på omsorgen om vår planet. Som en del av engagemanget i hållbarhet inför EOS nu en övergripande hållbarhetsstrategi för att bana väg för utveckling av nya tillverkningsmetoder som säkrar framtidens planetvänliga produktion.

EOS-teknologin har haft en inneboende ansvarsfullhet redan från början. Marie Langer, CEO för EOS säger: ”Hållbarhetstänk finns i vårt företags DNA. Vi har den innovativa kraft och övertygelse som gör skillnad.” Hon fortsätter: ”Allt detta har åstadkommits genom gemensamma insatser, och vi välkomnar våra partners och kunder att följa oss på resan och stödja vårt mål att göra ansvarsfull tillverkning till den nya normen.”

För EOS betyder det att använda företagets expertis och långa erfarenhet inom banbrytande teknologi för att föra världen vidare mot ansvarsfull tillverkning och göra det lättare för företagets kunder att nå sina egna hållbarhetsmål. EOS ger sina medarbetare handlingsutrymme att jobba för att uppnå ökad energieffektivitet, mindre avfall och ett medvetet resursutnyttjande i varje steg av tillverkningsprocessen.

Ett bevis på att EOS är på rätt spår är att företaget har utsetts att representera 3D-printingbranschen inom det globala hållbarhetsinitiativet 50 Sustainability and Climate Leaders. Initiativet innefattar internationella företag som visar önskan, ledarskap och vilja att vidta effektiva åtgärder mot klimatförändringen.

Björn Hannappel, Head of Sustainability för hela EOS GROUP, tillägger:
”Vår jord är den mest värdefulla resurs vi har, och ändå är det en utmaning att bevara balansen mellan levnadsstandard och respekt för naturresurserna. Ansvarsfull tillverkning är vår strategi för att bidra till en mer hållbar framtid. Vårt mål är hållbara ekonomiska resultat samtidigt som vår verksamhet har en positiv inverkan på samhället och miljön.”

Viktiga fördelar
3D-printade produkter har ett inneboende mervärde när det gäller ansvarsfull tillverkning: lätta konstruktioner, funktionell integration och produktdesigner som löser komplexa tillverkningsutmaningar samtidigt som avfallsmängden minimeras. På materialsidan jobbar EOS för biobaserade och biologiskt nedbrytbara material, med nollavfall som vision.

Tillsammans med kunderna utvecklar EOS allt fler skräddarsydda applikationer som bygger på 3D-printing och som minskar både materialåtgång, överproduktion och avfall. Dessutom visar studier som genomförts med utvalda kunder och forskningsinstitut att additiv tillverkning har potential att minska koldioxidutsläppen jämfört med konventionell produktion för lämpade applikationer. Samtidigt förbättrar EOS kontinuerligt sina egna system och processer för att minska energianvändningen och göra driften effektivare.

En av de viktiga fördelarna med industriell 3D-printing är att den ger möjlighet till lokal on demand-produktion. Under pandemin har det gjort stort skillnad genom att additiv tillverkning har tillåtit decentraliserad produktion av bland annat medicintekniska produkter som efterfrågats akut och har kunnat fylla luckor i avbrutna leveranskedjor. Utanför pandemisammanhang ger decentraliserad produktion som baseras på additiv tillverkning och integreras i digitaliserade leveranskedjor ökad resiliens och möjlighet till anpassning till externa påverkande faktorer och avbrott.
EOS ser även att ett växande antal kunder investerar i industriell 3D-printing för att underlätta digital on demand-produktion av reservdelar, vilket minskar behovet av både lagerhållning och transport globalt.

Marie Langer tillägger: ”På EOS tror vi att produktion generellt behöver bli mer digital, decentraliserad och flexibel för att gå att anpassa till kund- och marknadsbehov som ständigt förändras, och där är additiv tillverkning en perfekt lösning.”

En kombination av banbrytande innovation och hållbara metoder kommer att forma framtiden inom ansvarsfull tillverkning. Marie Langer avslutar: ”Ansvarsfull tillverkning är en resa – även vi som organisation förändras när vi inför det för att bli en mer måldriven och mångsidig organisation.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN