SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fallskyddsutbildning för industriklättrare

SafeReach lanserar Sveriges första Fallskyddsutbildning för industriklättrare
Enligt arbetsmiljöverket ska de som använder fallskydd få utbildning i hur man använder, provar och kopplar sin utrustning innan användning. Industriklättrare arbetar dagligen med rep, selar och förankringspunkter. Många personer drar därför slutsatsen att industriklättrare även kan vad de behöver veta om fallskydd. Fallskydd handlar ju också om rep, selar och förankringspunkter. Såhär långt håller industriklättrarna på SafeReach med.

Men det finns också betydande skillnader som inte får tillräckligt stort fokus i utbildningarna för industriklättrare, menar Christina på SafeReach.

Vanligtvis under utbildningarna för industriklättrare berörs fallskydd på ett minimalt sätt. Men industriklättrare tillbringar en relativt stor andel av sina arbetsdagar på tak och andra höjder i industrin då de förbereder för sitt reparbete.

Därför tycker Christina på SafeReach att industriklättrare förtjänar en fullvärdig introduktion till fallskydd. Hon tycke att industriklättrare ska ha god förståelse för de lagar och förordningar de måste förhålla sig till när de rör sig på tak i Sverige, och hur de bäst tillvaratar sin säkerhet när de förbereder sitt klättringsarbete.

Idag finns många fast-installerat fallskyddssystem på tak och andra höjder i industrin, t.ex. horisontella vajersystem. Hur dessa installationer ska användas gås igenom på fallskyddsutbildningar, men berörs inte alls under utbildningarna för industriklättrare. Det är inte självklart hur installationerna fungerar, t.ex. att delar av systemen är designade att kollapsa som en del av falldämpningen vid ett fall.

Vi har upplevt att många nya industriklättrare känner osäkerhet inför bestämmelserna kring när och var fallskydd ska användas och hur fast-installerade fallskyddssystem fungerar. Våra reparbetare använder de fasta systemen väldigt ofta, så de behöver ha god förståelse för reglerna och hur systemen fungerar, säger Christina.

På SafeReach får alla industriklättrare en internutbildning i fallskydd. Kursen brukar vara mycket uppskattade, så nu lanserar SafeReach utbildningen som en extern online-kurs. Den vänder sig till andra industriklättrare som vill bättra på sina kunskaper inom fallskydd.

Det är framför allt teoretiska kunskaper om fallskydd som saknas. Genom att erbjuda utbildningen online hoppas vi nå ut med kunskaperna till fler industriklättrare, säger Christina.

Mer information om fallskyddsutbildning för industriklättrare och andra yrkesgrupper finns på SafeReach’s hemsida.
Kontaktinformation
Postadress
Box 1846
11674 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559063-1601
Grundat: 2016
Anställda: 4
Välkommen till SafeReach AB!

Vi på SafeReach är specialister inom Rope Access-klättring (reparbete) och fallskydd för industrin. Våra kunder anlitar oss för att utföra olika hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå på andra sätt.

Klättrarna på SafeReach har kompetens inom sanering, underhållning, montage, rostskydd, betongreparation och inspektion. Vi har även säkerhetsledare för industristopp och utför bergssäkring och broinspektioner i enlighet med Trafikverkets utbildningar och föreskrifter.

Inom fallskydd håller våra vana reparbetare utbildningar inom fallskydd, installerar både fasta och tillfälliga fallskyddssystem och vi besiktigar fallskyddsutrustning.

Det som gör oss på SafeReach unika är vårt fokus på tydliga arbetsrutiner och säkerhet genom hela arbetet. Vi har gedigen erfarenhet av att jobba för stora och komplexa organisationer, så vi sköter administration och planering kring arbetet på ett smidigt sätt. Vi har egna anställda och förmåga att ta in fler klättrare på kort varsel. Vår ambition är att vara den mest välorganiserade och säkraste samarbetspartnern inom reparbete och fallskydd för industriföretag.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Christina Olander
070-5335291

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web