SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Finländska industriföretags toppartner

Siktar på den internationella marknaden
Systemet som utvecklats för luftfuktning, dammbindning och kylning inom industritillverkning har uppnått ett bättre utgångsläge på marknaden tack vare sin energieffektiva och kundspecifika design.

Det finländska företaget FreshWind som designar och installerar system för högtryckssprutning för industriföretags specifika behov söker stark tillväxt på den internationella marknaden. Företaget, som sticker ut bland konkurrenterna med sina energieffektiva och anpassade system, har en stark position inom trä- och pappersindustin, avfallsverk och betongfabriker i Finland. Senast har företag som leder kraftverksprojekt uppmärksammat fördelarna med det ovanligt effektiva och exakta systemet.

– Systemet som vi utvecklat för luftfuktning, dammbindning och kylning använder Danfoss pumpar, vars verkningsgrad på 95 procent är i en klass för sig. Vi dimensionerar systemets pumpar och motorer specifikt efter kundens behov så att energiförbrukningen är noggrant optimerad och kan fungera inom flera olika användningsområden. Utöver den minimala elförbrukningen håller den långa livscykeln och det minimala underhållsbehovet driftkostnaderna nere, vilket innebär att systemet betalar sig snabbt tillbaka, förklarar Marjut Paljakka, verkställande direktör, framgångsfaktorerna bakom systemet som nått stor populäritet.

Driftsäkerhet och skräddarsydda lösningar
FreshWind designar och tillverkar systemen själv i Mellersta Finland, vilket gör det möjligt att anpassa företagets system för högtryckssprutning för flera olika användningsbehov och utrymmen. Det utvidgar möjligheterna att utöka affärsverksamheten även till nya branscher.

– Förutom att luftfuktning, dammbindning och kylning gör sitt i industriella produktionsprocesser förbättrar de luftkvaliteten, brandsäkerheten och till exempel arbetsförhållanden. Ett och samma system tar hand om många olika uppgifter, vilket är ovanligt på marknaden, berättar Paljakka.

– De högklassiga komponenterna och pumparna håller länge, och om de skulle gå sönder ordnar vi en ny reservdel till kunden, oftast redan till nästa dag. Utöver design och tillverkning erbjuder vi även våra kunder underhålls- och reservdelstjänster på snabb varsel, säger Paljakka.

Lokala partners för att påskynda tillväxten
Som en följd av den finländska marknadens begränsade tillväxtpotential och internationella företags påvisade intresse ska FreshWind under de kommande åren utvidga sin verksamhet till Europa. Internationaliseringen kommer att påbörjas i Sverige, och företaget söker nu lokala partners för att förverkliga sina tillväxtmål.

– Vi söker en lokal försäljningsrepresentant samt företag som utför installationer av mindre rör i industrimiljöer för installation och underhåll av våra system, tipsar Paljakka.

Text: MARI KORHONEN

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN