SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Flexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mate

På årets digitala Hannovermässa 2021 presenterade ifm det digitala operatörassistanssystemet "ifm mate" för stöd för manuella arbetsstationer i produktionsmiljöer.
Baserat på ett 2D / 3D-kamerasystem för handigenkänning eliminerar systemet behovet av besvärliga handledstillbehör som är gemensamma för andra system.

ifm mate-assistanssystemet stöder arbetare med manuella processer i produktion eller vid förpackningsarbetsstationer. Utrustad med en optisk 2D / 3D-kamera identifierar den operatörens händer och upptäcker till exempel om operatörens händer har nått in inuti en låda. Igenkännandet av handen, som är baserad på kraftfull djup inlärningsteknik, är nyckelkomponenten i systemet.

Huruvida arbetare är höger- eller vänsterhänta är irrelevant för igenkännandet, lika så handens position.

Assistanssystemet består av en dator med en pekskärm, programvaran och en fotoelektrisk sensor som tar både en 2D-videobild och en 3D-bild. Tack vare handigenkänningen i 2D-kamerabilden behöver ifm mate inga ytterligare tillbehör som VR-glasögon eller handledsspårare. Detta ökar komforten för operatör kraftigt jämfört med andra styrsystem, vilket resulterar i mycket höga acceptansnivåer bland arbetarna.

Arbetsflöden kan flexibelt anpassas i mjukvaran. Det är till exempel möjligt att förinställa en stegsekvens eller låta operatören utföra stegen i valfri ordning. Detta har bland annat en positiv effekt på arbetsflödets ergonomi. Systemet kontrollerar sedan om arbetsflödet körs korrekt och visar eventuella avvikelser på skärmen. En kombinerad optisk och akustisk signalanordning tillhandahålls som ett alternativ för att indikera fel direkt i operatörens synfält.

Att konfigurera ifm mate är enkelt och intuitivt - inget IT- eller specialiststöd behövs.

En typisk applikation är till exempel en manuell förpackningsarbetsstation, där en sensor ska placeras i en kartong tillsammans med en kabel och en bruksanvisning. Att säkerställa kvaliteten på sådana manuella arbetsflöden har hittills varit en utmaning jämfört med digitaliserade processer. Med det nya assistanssystemet uppnås kvalitetssäkringen mycket enkelt. Dyra reklamationer kan förhindras effektivt.

ifm mate erbjuder också fördelar när det gäller personaldistribution: Systemet kan stödja produktionsanställda med videoinstruktioner. Detta möjliggör flexibel utplacering av personal vid olika arbetsstationer.

På Hannovermässan släpptes ifm mate i sin grundkonfiguration inklusive en PC, programvara och ett kamerasystem. I framtiden kommer ytterligare moduler t.ex. för att stödja anslutning till ett ERP-system eller integration i produktionsanläggningar eller maskiner.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kundkontakt
ifm electronic ab
Drakegatan 6
412 50 Göteborg
www.ifm.com/se
031-750 23 00
info.se@ifm.com

Presskontakt
Maria Holmlund
031-750 23 24
maria.holmlund@ifm.com
Kontaktinformation
Postadress
Drake­gatan 10
41250 Göteborg
Besöksadress
Drake­gatan 10
41250 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556170-2993
Grundat: 1972
Anställda: 38
Välkommen till ifm electronic ab!

ifm electronic har i snart 50 år utvecklat, producerat och marknadsfört givare, kommunikationssystem och styrutrustning för industriell automatisering. ifm:s produkter finns inom all industri över hela världen och företaget är ett av de ledande inom automationsteknologi. Bolaget ingår i en koncern med moderbolag i Tyskland. I Sverige har ifm 38 anställda och omsätter cirka 190 miljoner kronor.

Vi är en ekonomiskt stabil och pålitlig leverantör. Vi innehar AAA-rating (Trippel A) och erbjuder 5-års garanti på våra katalogprodukter.

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 9001:2008

Kontakter

Maria Holmlund
Kontaktperson
031-750 23 24
Johanna Kärnä
Customer Center
031-750 23 35
Lotta Strandberg
Customer Center
031-750 23 33
Teresia Ågren
Marknadsassistent
031-750 23 25

Filmer

ifm står för optimering och lösning av tekniska processer

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd