SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Geberits första Inliner i testprojektet Valla Torg

Intresset för Geberit Inliner ökar efter att det första systemet har installerats i projektet Valla Torg utanför Stockholm.
VVS-företaget Geberit har installerat sitt första Inliner-system i Sverige. Testprojektet Valla Torg strax utanför Stockholm, blev först ut med att installera det energieffektiva varmvattenröret. Och på Stockholmshem är man nöjda, då det blivit uppemot 25 procent billigare att använda Geberits rör jämfört med konkurrerande rostfria system.

Testprojektet Valla Torg i Årsta utanför Stockholm ska stå modell för hur man kan renovera hållbart och energibesparande. I Stockholmshems drygt 300 lägenheterna från 60-talet, har man satt solceller, tilläggsisolerat, installerat energieffektiva fönster och gjort en rad andra energismarta lösningar. Bland annat valde man att installera Geberit Inliner – en lösning där cirkulationsröret för varmvatten installeras inne i varmvattenledningen, vilket minskar energiförbrukningen. För Geberit var det den första installationen i Sverige.

– På Stockholmshem är man oerhört nöjd med systemet och överraskade över hur lätt och smidigt det gick att installera. Dessutom har det blivit 20-25 procent billigare att använda våra Meplarör med Inliner, jämfört med konkurrerande rostfria Inliner-system. En kostnadsbesparing på närmare en halv miljon kronor för projekt Valla Torg, säger Fredrik Jonasson, projektsäljare på Geberit.

I de flesta flerbostadshus idag har man två vattenledningar - en som leder ut varmvattnet till kranarna och en som leder oanvänt vatten tillbaka i systemet. Med Inliner behövs bara en ledning eftersom Inliner integreras i VVC-röret.

– Idag står varmvattnet för cirka 60 procent av all energianvändning i ett hus. Med Inliner kan man behålla värmen i röret och därmed spara upp till 30 procent energi på varmvattencirkulationen. För ett flerbostadshus innebär det en stor kostnadsbesparing varje år, säger Fredrik Jonasson.

Inliner är inte bara energieffektivt. Det är även lätt att jobba med och systemet tar mindre plats jämfört med den traditionella vvc-dragningen. Dessutom går de snabbt att installera eftersom VVS-montören monterar och isolerar ett rör istället för två.

Inliner har funnits inom Geberitkoncernen i flera år, men inte använts på den svenska marknaden förrän nu.

– Vi har blivit bättre på att berätta om fördelarna med våra Inliner-system och nu har intresset tagit fart. Vårt pilotprojekt Valla Torg har dessutom gett ringar på vattnet och vi har flera nya projekt på gång, bland annat ett större projekt i Linköping, säger Fredrik Jonasson.

För ytterligare information

Petra Nilsson
Marknadschef Geberit Sverige petra.nilsson@geberit.com +46 72 743 29 27

Fredrik Jonasson
District & Project sales, Geberit Sverige fredrik.jonasson@geberit.com +46 70 235 69 13

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884