SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Guide för att välja kontorsstol

Rätt kontorsstol kan vara guld värd – för kroppen och för arbetsdagen. Men vilken stol passar bäst för just dina behov? Helst ska den följa dina rörelsemönster och hjälpa dig att sitta korrekt, oavsett om du sitter ner en eller åtta timmar per dag. Vi har listat några faktorer som är bra att tänka på när du ska välja kontorsstol.
Sittid
Den rekommenderade sittiden har en stor inverkan på kontorsstolens komfort. Desto längre sittid, desto högre ergonomifunktion har stolen.

4 timmar – Enklare kontorsstolar för dig som ofta är på språng och endast sitter korta stunder.
8 timmar – Bekväma och ergonomiska stolar för dig som sitter ner under majoriteten av arbetsdagen.
12 timmar– Exklusivare alternativ med optimal sittkomfort under många timmar i sträck.
24 timmar – Stolar för långvarigt bruk i kontrollrum, larmövervakningscentraler och andra miljöer med höga krav på inställningsmöjligheter och hållbarhet.

Vanliga funktioner
De flesta kontorsstolar har olika inställningsfunktioner som går att justera för bästa komfort och stöd.

Justerbar sitthöjd – En grundläggande funktion för att få bra stöd med fötterna mot golvet.
Ställbart sittdjup – Med ett sittdjup som passar din lårbenslängd hamnar du i rätt läge mot stolsryggen för bästa stöd.
Ställbar rygghöjd – Gör det möjligt att ställa in ryggstödet i en position som passar din ländrygg.
Vinklingsbar sits – En vinklad sits öppnar höftleden och gynnar blodcirkulationen i benen.

Mekanismer
Många kontorsstolar är utrustade med ergonomiska mekanismer utöver de vanliga inställningsmöjligheterna. Det går att koppla på och av mekanismerna och låsa dem i fasta eller valfria positioner.

Permanent kontakt – Ryggvinkeln och ryggstödet följer överkroppens rörelser. Det ger ett bra stöd och uppmanar till en korrekt sittställning.
Gunga – Ryggstödet och sitsen behåller samma vinkel till varandra vid gungning. Gungmotståndet går att ställa in efter vikt.
Synkron – Ryggvinkeln och sitsvinkeln rör sig synkront i förhållandet 1:2. Det innebär att sitsen ändras i ett steg och ryggstödet i två steg vid gungning. Mekanismen gör det enkelt att hitta en bekväm sittställning och passar särskilt bra på arbetsplatser där flera personer använder samma stol.
Multisynkron – Rygg- och sitsvinkeln rör sig synkront i förhållandet 1:2 med möjlighet att frikoppla sitsen. Det gör det lätt att sträcka ut kroppen så att blodcirkulationen till ben och fötter förbättras.
Freefloat – Rygg- och sitsvinkeln rör sig oberoende av varandra och går att låsa separat i önskad position. Till exempel går det att låsa ryggstödet och låta sitsen följa kroppens rörelser, eller vice versa. Det gör att du kan hitta en optimal sittställning med möjlighet att öppna upp höftleden, vilket främjar blodcirkulationen.

Klädselns slitstyrka
Martindale är ett mått på hur slitstark stolens klädsel är. Desto högre Martindale-värde ett material har, desto högre är dess tålighet mot förslitning. Kontorsstolar som bara används några få timmar per dag bör ha ett Martindale-värde på minst 30 000. För stolar som används under större delen av arbetsdagen bör värdet vara minst 50 000.

Aktiva stolar är ett smart alternativ
Balanspallar och sadelstolar är exempel på stolar som aktiverar rygg- och bålmuskulaturen och sätter fart på blodcirkulationen. Dessa så kallade aktiva stolar är ett utmärkt komplement till den vanliga kontorsstolen, särskilt för dig som sitter ner under många timmar per dag.
Kontaktinformation
Postadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Besöksadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
556190-7329
Grundat: 1975
Anställda: 206
Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

AJ Kundservice
035-180 500

Filmer

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN