SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HCL Technologies förvärvar Confinale

Specialist på banktjänster och förmögenhetsförvaltning
HCL Technologies UK Limited, ett helägt dotterbolag under HCL Technologies (HCL) har undertecknat ett slutgiltigt avtal för ett uppköp av Confinale AG, ett Schweiz-baserat bolag specialiserat på digitala banktjänster och konsulttjänster inom förmögenhetsförvaltning, tillika Avaloq Premium Implementation Partner. Genom detta strategiska förvärv kommer HCL göra ett större avtryck på den globala marknaden för förmögenhetsförvaltning, med fokus på Avaloq-konsultation, implementering och hantering.

Confinale, grundat år 2012, fokuserar på IT-konsulttjänster i nyckelområden inom bank och förmögenhetsförvaltning. Bolaget har en av de största talangpoolerna med Avaloq-certifierade specialister i Europa och dess egenutvecklade produkter och lösningar gör det möjligt att implementera Avaloq-plattformen snabbare. Confinale är ett av endast fyra bolag med titeln Avaloq Premium Implementation Partner och arbetar genom sina kontor i Zürich, Zug, Genève, Düsseldorf och London med ledande banker och finansiella rådgivare.

Intellektuella rättigheter som ingår i affären kommer stödja HCL:s strategi för specialiserade vertikala lösningar och positionerar bolaget som en ledare inom end-to-end-implementation och livscykelhantering på Avaloq-plattformen. Detta bygger vidare på HCL:s tidigare expansion av bolagets globala partnerskap med Avaloq och dess förvärv av det tyska IT-konsultbolaget gbs tillsammans med apoBank i december 2021.

”Att bli del av HCL är ett spännande nytt kapitel för Confinale. Vi tror starkt på behovet för expertis inom banktjänster tillsammans med kompetens inom mjukvara och HCL är en perfekt partner i detta. Det är ett globalt bolag i dess sanna mening med ett starkt arv inom sektorn för finansiella tjänster. HCL:s räckvidd gör att vi kommer kunna fortsätta växa och samtidigt exponera vårt team mot nya lärdomar och möjligheter att innovera”, sade Roland Staub, CEO, Confinale.
“Inom global förmögenhetsförvaltning är inne i en betydande pågående disruptionsfas, vilket betyder att det finns plats för teknik-centrisk innovation. Detta förvärv stärker HCL:s utbud inom digital förmögenhetshantering och gör det möjligt för oss att expandera i hjärtat av den globala sektorn för investment banking. Vi välkomnar teamet från Confinale och ser fram emot att fortsätta driva digitala banktjänster framåt tillsammans med Avaloq”, kommenterade Rahul Singh, President of Financial Services and Digital Process Operations, HCL Technologies.

”Hos Avaloq välkomnar vi sammankomsten av två av våra strategiska nyckelpartners. Både HCL och Confinale har betydande kunskap inom finansiella tjänster och en djup förståelse om vår teknik. Vi ser kombinationen av bolagen som otroligt fördelaktig, då Confinale är starka inom implementation och har vunnit bland annat utmärkelserna för bästa implementationspartner under både år 2020 och 2021. Vi anser att denna sammanslagning kommer påskynda transformationen av digitala tjänster för förvaltning av förmögenheter för våra kunder samtidigt som det även kommer påskynda utrullningen av Avaloqs produkter och tjänster globalt”, sade Martin Greweldinger, Co-Chief Executive Officer, Avaloq.

Förvärvet väntas formellt färdigställas inom kort.

HCL Technologies (HCL) skapar framtidens tekniklösningar. HCL:s Mode 1-2-3-strategi baseras på djup branschexpertis, ett kundcentrerat mindset och en entreprenörskultur som företaget kallar Ideapreneurship™. Strategin gör det möjligt för företag att förändras i linje med framtidens möjligheter.

HCL erbjuder sina tjänster och produkter genom tre affärsenheter: IT and Business Services (ITBS), Engineering and R&D Services (ERS) och Products & Platforms (P&P). ITBS gör det möjligt för globala företag att förändra sina verksamheter med hjälp av HCL:s tjänster inom områdena applikationer, infrastruktur, digitala tjänster och nästa generations digitala transformationslösningar. ERS omfattar ingenjörstjänster och lösningar inom alla delar av produktutveckling och plattformsteknik. P&P tillhandahåller moderna mjukvaruprodukter till globala kunder utifrån deras teknologi och branschspecifika krav. Genom sina innovationslabb, sin globala leveransförmåga och sitt breda globala nätverk, levererar HCL heltäckande tjänster inom olika industrivertikaler, inklusive finansiella tjänster, tillverkning, teknologi, telekom, detaljhandel, life science och hälsovård, och offentliga tjänster.

 HCL är stolta över sin mångfald, sitt sociala ansvarstagande, sitt hållbarhetsarbete och sina utbildningsinitiativ. Under de 12 månaderna som slutade den 31 december 2021 hade HCL en omsättning på 11,18 miljarder USD. HCL har närmare 198 000 anställda i 52 länder.

För mer information, besök www.hcltech.com
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Geelmuyden Kiese
Jonas Klar
jonas.klar@gknordic.co

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nordkoreanskt kopplad hotaktörSolita välkomnar Anders Hedfalk Dell integrerar Gaudi3 i PowerEdge-servrarBusinessBike blir Lease a Bike i Sverige
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa