SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hitachi nya bandgrävare ZX135US-7

Njut av bekvämligheten med Steg V - utan AdBlue®
Hitachi ger ägare och förare kontrollen över den senaste serien Zaxis-7 grävmaskiner. De nya ZX130-7 och ZX135US-7 steg-V-kompatibla modellerna ger dig som ägare möjlighet att öka vinsterna och minska kostnaderna. Förbättrad komfort och säkerhetsfunktioner gör att föraren kan känna sig bekväm i hytten samtidigt som han eller hon arbetar produktivt.

Öka vinsten
Modellerna ZX130-7 och ZX135US-7 grävmaskiner har ett nytt utseende och en imponerande bränsleekonomi som innebär att de har upp till 9 % lägre bränsleförbrukning än de tidigare modellerna, allt möjliggjort av Hitachis industriledande HIOS V hydraulsystem.

Med den nya Steg V-kompatibla motorn, som inte kräver SCR-system, minskas livscykelkostnaderna. Det innebär att det inte finns något behov av AdBlue och filterbyte eller tillhörande underhåll. Den helt nya ECO-mätaren ger också föraren möjlighet att kontrollera bränsleeffektiviteten och minska kostnaderna.

Via olika redskapslägen i monitorn kan olika redskap enkelt hanteras. Det ger föraren större kontroll och tack vare den stora mångsidigheten hos Zaxis-7-grävmaskiner kan din vinst höjas genom att de kan användas till flera olika projekt.

Förbättra förarkomforten
Föraren kommer att uppskatta att arbeta i en perfekt arbetsmiljö i Hitachis omdesignade, toppmoderna Zaxis-7. De utomordentligt rymliga ZX130-7 och ZX135US-7 erbjuder det bästa av komfort och kvalitet, samt några av marknadens lägsta bullernivåer och 16 % lägre vibration (ZX130-7) än föregående generation. Hytten i ZX135US-7 har en 15 cm bredare dörröppning och ett större innermått, med utökat benutrymme för större bekvämlighet.

Med den nya ergonomiska designen av kontrollpanel och brytare blir manövreringen enkel och föraren ges smidig åtkomst till kontroller. Den synkroniserade rörelsen mellan förarstol och spakkonsol ser till att föraren känner sig mindre trött mot slutet av arbetsdagen, och den förbättrade utformningen av pedalerna och generös takhöjd även med framrutan uppfälld gör hytten till Hitachis mest rymliga någonsin.

Utöka säkerheten
För att öka säkerheten ger Hitachi Zaxis-7 grävmaskiner en överlägsen sikt över arbetsplatsen. Kamerasystemet Aerial Angle ger en exceptionell 270-graders kameravy och förare kan välja mellan sex olika bildalternativ för att se maskinens närmaste omgivning. Ny LED-arbetsbelysning och en parallell vindrutetorkare med ökad svepyta ger föraren dessutom större trygghet att arbeta även i besvärliga situationer.

Öka drifttiden
Modellerna ZX130-7 och ZX135US-7 grävmaskiner har byggts för att hålla och har testats ytterst noggrant på Hitachis särskilda anläggningar i Japan. En rad olika nya komponenter har anpassats för att bli ännu mer driftsäkra, och förbättringar av undervagnen har gjorts för ökad hållbarhet.

Drifttiden har maximerats ytterligare genom att lättskött underhåll och rengöring har prioriterats. Som exempel kan nämnas att innanför den större sidoluckan på ZX135US-7 ryms ett större batteri, och större sidolucka ger enklare åtkomst till kylarnät och luftfilter.

Tillämpa maskinkommunikation
Hitachis många olika eftermarknadsstjänster hjälper dig som ägare att känna full kontroll över såväl fordonspark som arbetsbelastning. De kostnadsfria fjärrövervakningssystemen Owner´s site och ConSite skickar dagligen driftdata via GPRS eller satellit från grävmaskinen till Global e-service. Utöver det sammanfattar ConSite informationen i ett e-brev varje månad och ConSite Pocket-appen visar varningar i realtid vid möjliga problem.

En unik innovation övervakar därtill kontinuerligt både motor- och hydraulolja dygnet runt. Data överförs dagligen via två oljesensorer till Global e-Service och upptäcker om oljans kvalitet har sjunkit. Tack vare denna innovativa funktion kan du som kund känna dig säker på grävmaskinernas skick samtidigt som både underhåll och oplanerade driftsstopp minskar.

Skapa din vision
–Hitachis senaste Zaxis-7 grävmaskiner har designats och konstruerats för att hjälpa förare och ägare att skapa sin vision, säger Wilbert Blom, produktchef Grävmaskiner på Hitachi Construction Machinery (Europa).
–Vi är stolta över att presentera dem för våra kunder och vi vill ge dem makten att ta kontroll över sin värld, inte bara med våra produkter, utan även med våra medarbetare, lösningar och tjänster.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sussie Sörensson
Marknadsansvarig
Marknad och kommunikation
sussie.sorensson@delvator.se
+46702612537

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN