SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HMS Networks utökar nästa generations gateways

med Anybus Communicator EtherCAT main device
HMS lanserar nu Anybus Communicator EtherCAT Main Device, en gateway som möjliggör kommunikation mellan EtherCAT-enheter till olika industriella nätverk och kontrollsystem.

Snabbt växande marknad för EtherCat
Under de senaste åren har EtherCAT snabbt vuxit i popularitet och är nu det tredje mest installerade industrinätverket inom fabriksautomation globalt sett och det främsta valet inom halvledarindustrin. Samtidigt som antalet enheter som använder EtherCAT fortsätter att öka, finns det en växande efterfrågan på högpresterande gateways som kan ansluta dessa enheter till andra stora industriella nätverk. Anybus Communicator EtherCAT Main Device svarar på efterfrågan genom att tillhandahålla en pålitlig lösning för att ansluta EtherCAT-enheter till PROFIBUS, EtherNet/IP, PROFINET eller Modbus-TCP-styrsystem.

Enkel sökning efter EtherCAT-enheter
Med Anybus Communicator kan användare snabbt och enkelt skanna EtherCAT-nätverket efter enheter direkt från webbanvändargränssnittet. Den identifierar automatiskt varje enhet och kartlägger data till kontrollsystemet, vilket eliminerar behovet av att manuellt söka efter och importera ESI-filer.

Nästa generations teknik
Precis som alla andra Anybus gateways står Anybus Communicator EtherCAT Main Device för pålitlig, säker och användarvänlig teknik:

Beprövad och snabb kommunikation med Anybus NP40 teknik

Den prisbelönta Anybus NP40 nätverksprocessorn för industriell kommunikation ser till att Anybus Communicator möter de högt ställda kraven på industriell prestanda, tillförlitlighet och säkerhet. Med ny hårdvara och mjukvara möjliggör gatewayen omedelbar dataöverföring – upp till 10 gånger snabbare än sina föregångare. Användare kan också utbyta betydligt mer data mellan nätverken eftersom denna gateway överför upp till 1 500 byte till och från anslutna PLC:er.

Robust och säker kommunikation
Anybus gateways är byggda av noggrant utvalda industrikomponenter och verifierade mot CE och UL industristandarder, designade för att hantera tuffa industriella miljöer.

För att skydda användare från cyberattacker har Anybus gateways en inbyggd fysisk säkerhetsbrytare som förhindrar obehöriga att göra konfigurationsändringar och säker boot-funktion för att stå emot attacker och infektioner från skadlig programvara.

Snabb installation och intuitiv konfiguration
Snabb installation och smidig konfiguration kan göras tack vare ett intuitivt användargränssnitt och lättförståelig dokumentation.

Installationen förenklas genom den kompakta designen med framåtriktade portar och DIN-montering på skena, vilket möjliggör installation av gatewayen nära anslutna enheter och minskar mängden kablar som krävs.

Användare kan lätt konfigurera gatewayen med hjälp av drag-and-drop-funktionerna i det webbaserade användargränssnittet, som är tillgängligt via en Ethernet-port på gatewayen. I användargränssnittet kan användaren också övervaka nätverkstrafik och diagnostisera problem. Hands-on assistans finns också, eftersom en QR-kod på produkten ger en steg-för-steg guide till installation och konfigurering.

"Vi är glada över att kunna lägga till Anybus Communicator EtherCAT Main Device Gateways till vår lista över nästa generation av gateways”, säger Fredrik Brynolf, produktchef för Anybus gateways på HMS Networks.

"Med enkel skanning för EtherCAT-enheter, intuitivt användargränssnittet och avancerad teknik, erbjuder våra EtherCAT-gateways ett enkelt och pålitligt sätt att ansluta EtherCAT-enheter till andra industriella nätverk och styrsystem”.

Anybus Communicators finns tillgängliga från lager som fristående enheter, färdiga att installera. Användare kan anpassa sina Communicators för att möta OEM- och varumärkesmärkningskrav. Portarna kan också vara förkonfigurerade och låsta för att användas som tätt integrerade kommunikationskomponenter i en automatiseringsenhet eller en maskin.

Mer information: https://www.anybus.com/landing-pages/anybus-communicator-campaign

HMS Industrial Networks AB
Box 4126
300 04 Halmstad
Sweden

Readers Inquires:
Martin Falkman, Product Manager
mfa@hms-networks.com

Telefon: +46 35 17 29 00
Fax: +46 35 17 29 09
sales@hms.se@hms-networks.com

Press Contact:
HMS Networks
Thomas Carlsson
Market Communications Manager
Global Marketing
thc@hms.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsningTräffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN