SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hultafors blir komplett knivleverantör

Nu breddar Hultafors sitt verktygssortiment ytterligare genom att lansera 13 nya brytbladsknivar med tillhörande blad. Genom lanseringen blir Hultafors nu en helhetsleverantör av knivar.
Lanseringen innefattar 13 nya brytbladsknivar i olika utföranden samt fyra olika blad.

– Vi har tagit ett helhetsgrepp om knivsegmentet och kan nu som enda leverantör på marknaden erbjuda ett komplett sortiment av knivar. Vårt fokus har varit att skapa ergonomiska produkter som underlättar både vid precisionsarbete samt vid mer generellt användande, säger Per Eriksson, produktutvecklingschef på Hultafors.

Utöver brytbladsknivar erbjuder Hultafors sedan tidigare både universalknivar och hantverkarknivar. Som vanligt har hantverkare från olika yrkeskategorier varit med i utvecklingsprocessen.

– När vi utvecklar våra produkter tar vi hjälp av de riktiga experterna, professionella hantverkare. Vi studerar hur de använder verktygen och lyssnar in vilka funktioner de eventuellt saknar för att identifiera deras behov, berättar Per.

Modeller för alla kniviga situationer
Hultafors sortiment av brytbladsknivar innefattar kompakta varianter, modeller med extra fokus på ergonomi samt modeller med fena, en favorit bland mattläggare då fenan går att använda till att trycka ner mattkanter. Samtliga modeller, utom den minsta, kommer i två utföranden för att skjuta fram bladet – antingen med autolock eller wheel lock funktion.

Knivblad för olika behov
Samtidigt som knivarna lanseras släpps också ett sortiment av knivblad för olika ändamål, bland annat ett riktigt bra allroundblad samt bladet Performance som erbjuder extra skärpa och slitstyrka.

– Olika uppgifter kräver olika typer av blad. Det är till exempel stor skillnad på att skära i plast och gips. Därför har vi tagit fram fyra knivblad med olika styrkor för att alla ska kunna välja ett blad som passar uppgiften de ska lösa, berättar Per.

Anpassningsbara för höger och vänsterhänta
Brytbladsknivarna som lanseras är symmetriska vilket innebär att de går att anpassa för både höger- och vänsterhänta användare.

– Eftersom knivarnas utformning är symmetrisk är det enkelt att montera bladet åt båda hållen. På så vis kan vänsterhänta hantverkare anpassa kniven istället för att själva behöva anpassa sin användning, säger Per.

För ytterligare information kontakta:
Håkan Carlsson, Commercial Manager på Hultafors Group,
+46 (0)33 723 74 31, hakan.carlsson@hultaforsgroup.com

För marknadsföringsfrågor kontakta:
Kristoffer Lundgren, Marknadskoordinator på Hultafors Group Sverige,
+46 725 29 39 40, kristoffer.lundgren@hultaforsgroup.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN