SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Högteknologiska II-VI skalar upp sin produktion i Sverige

Rekryterar 20 ingenjörer med TNG Tech
Med en allt större efterfrågan på företagets världsledande laserkomponenter – som används i stora datacenter och 5G-nät – expanderar nu II-VI i Järfälla och söker ett tjugotal nya ingenjörer. Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech – specialister på vetenskaplig teknik – och ingenjörsrekrytering.

Som en av världens mest erkända materialtillverkare av sammansatta halvledare finns det amerikanska bolaget II-VI (two-six) idag på 73 platser i 18 länder. Bland annat USA, Kina, Filippinerna, Japan, Australien, Tyskland och Schweiz.

På den svenska anläggningen i Järfälla sker utveckling och produktion av laser- och modulator-komponenter inom optoelektronik. Produkter som inte tillverkas någon annanstans inom företaget.

För att möjliggöra fortsatt utveckling av ett hållbart digitalt samhälle – där stora datacenter och utbyggnaden av 5G-nätet är viktiga delar – ökar ständigt efterfrågan på de komponenter som II-VI i Järfälla tillverkar. Därför skalar de nu upp och bygger ut sin utveckling och produktion och behöver utöka sitt team med 20 nya ingenjörer. Rekryteringarna sker i samarbete med TNG Tech –specialister på datadriven och fördomsfri ingenjörsrekrytering med fakta, vetenskap och metod i fokus.

Global koncern med goda utvecklingsmöjligheter
Avancerad spjutspetsteknologi i världsklass, i en dynamisk och internationell företagskultur med de mest kunniga personerna inom området. Så beskriver Patrik Evaldsson, Verkställande Direktör på II-VI i Järfälla, företaget som arbetsplats:

– Eftersom vi är världsledande inom mycket av den här teknologin och bedriver avancerad utveckling, letar vi ofta efter ingenjörer inte bara i Sverige utan över hela världen. Något som bidrar till en spännande kultur inom företaget.

Av de cirka 200 anställda kommer en stor andel från andra länder vilket bidrar till en mångkulturell och internationell miljö, med ett kunskapsutbyte både inom och utanför organisationen. För rätt person finns också gott om utvecklingsmöjligheter internt:

– Om du visar framsteg, är intresserad och brinner för det du gör, kan du ofta fortsätta utvecklas internt. Det kan handla om vidareutbildning, dels om att ta sig an nya roller. Vi är ju ett globalt bolag, så det finns även möjlighet att hitta roller inom andra delar av företaget runt om i världen.

Pär Johansson, affärsområdeschef och produktägare på TNG Tech:

- På TNG Tech är vi stolta över att samarbeta med II-VI som är världsledande och bedriver avancerad och unik tillverkning och utveckling av en produkt som är en förutsättning för dagens digitala infrastruktur. Jag är övertygad om att vi med vår mångåriga erfarenhet inom teknikrekrytering kommer hitta ingenjörer med rätt kvalitetssäkrad kompetens, potential och motivation för att vara med på resan och hjälpa II-VI fortsätta växa.

Läs mer om hur det här att jobba på II-VI i Järfälla och se alla lediga ingenjörsjobb här. För mer information kontakta Patrik Evaldsson, Verkställande Direktör II-VI Järfälla på patrik.evaldsson@ii-vi.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN