SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Installationsservice för krävande rörsinstallation

God övervakning och kvalitetsdokumentation
Solomon Ab erbjuder rörinstallation och svetsningstjänster i utmanande miljöer, samt konsulttjänster, övervakning och kvalitetsdokumentation av röranläggningar.

– Ansvar och kvalitetstänkande går i täten för all vår verksamhet och vi har ytterst effektiv självkontroll. Bland annat testar vi våra arbetstagare och ger dem ranking innan vi skickar dem ut på fältet, så att vi kan säkerställa att kunderna erhåller bästa möjliga expertis, säger Pekka Pesonen, teknisk expert och försäljningsansvarig vid Solomon.

Rörinstallation för energibranschen och storindustrin
Solomons kunder består främst av energibolag och industrianläggningar.

– På Solomon känner vi till energibranschens och industrins höga krav och standarder. Högtrycksrör och rörsystem som fungerar i extrema förhållanden kräver särskild expertis. Vår erfarna personal har levererat svetsjobb och välfungerande installationer till flera ledande storföretag.

God övervakning och kvalitetsdokumentation optimerar rörens funktion
Solomon erbjuder specialiserade helhetslösningar för kontinuerlig övervakning, service och -kvalitetsdokumentation. Adekvat kontroll säkrar en effektiv övervakning av tungt belastade rörledningar och förlänger rörens livslängd.

– Med god dokumentation som bokför rörens skick, underlättar man tajmning av service. På Solomon sköter vi övervakning av rörsystemen med stor precision, så att rörnäten fungerar klanderfritt och underhålls så kostnadseffektivt som möjligt, konstaterar Pesonen.

Solomons långa erfarenhet och rigorösa utvecklingsarbete har lett till bred sakkunskap och god förmåga att anpassa sig till varierande behov.

– Vi kan möta kraven för även de allra nyaste rörlösningarna effektivt enligt kundens behov. På kundens önskan sköter vi också enskilda funktioner som endast övervakning, men vår specialitet i framtiden är heltäckande service från installation till kvalitetskontroll, säger Pesonen.

Blickarna mot Sverige
De senaste åren har präglats av kraftig tillväxt. På 10 år har Solomon vuxit från ett enmansföretag som levererat arbetskraft till industrin till en betydande aktör inom rörinstallation och -service. För att möta nya krav håller man bland annat på att ta i bruk ISO 3834-standarden för svetsarbete.

Solomon har kunder som energibolaget Fortum och skogsföretagen UPM och Stora Enso i Finland, teknologiföretaget Kraftlagen München i Tyskland och gasbolaget Naturkraft i Norge. Målet är att knyta nya internationella kontakter.
– Vi vill ytterligare stärka vår närvaro i Norden och vi ser fram emot att få fler samarbetspartners i Sverige, säger Pesonen.

Text: Pia Iisaho

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN