SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

KAN etablerar sig i Stockholm – förvärvar digitala byrån Winston

Efter att ha etablerat sig som södra Sveriges största digitala byrå vänder KAN nu blicken norrut. Genom förvärvet av den prisbelönta digitalbyrån Winston kommer KANs verksamhet och varumärke framöver även att vara representerat i Stockholm.
Egmontägda KAN är idag den största digitala byrån i södra Sverige med en tillväxtkurva som pekat stadigt uppåt sedan starten 2005. Även under coronaåret 2020 har byrån gått starkt och växt med 20 nyanställda medarbetare till följd av ökad kundtillströmning. Med förvärvet av Winston passerar man siffran 100 i både antal medarbetare och omsättning (MKR), och tar på allvar klivet in på Stockholmsmarknaden.

– Winston har profilen, kunnandet och människorna som gör dem till en perfect match för oss. De har precis som vi byggt upp en stabil verksamhet med tydligt fokus på kundnytta och mätbara resultat. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda det som allt fler kunder efterfrågar – nämligen strategi, kundupplevelser, rörlig media, digital design och utveckling säger KANs VD Per Harrysson.

Winston är en digital fullservicebyrå som grundades 2003. Erbjudandet kretsar till stor del kring digitala användarupplevelser och innefattar bland annat tjänster som analys- och strategiarbete, konceptutveckling, UX-design och teknisk utveckling. Winston har flertalet gånger varit nominerade och även vunnit tävlingen "Årets Byrå”. På kundlistan återfinns RFSU, Lärarförbundet, Rikshem, Statens fastighetsverk, Trygghetsrådet och Jernhusen.

– Vi är väldigt glada och förväntansfulla över att bli en del av KAN, som har ett långsiktigt fokus och höga tillväxtambitioner. Samgåendet ger oss möjlighet att addera ännu mer värde för våra kunder, eftersom vi får fler högkompetenta kollegor som kan hjälpa till med att skapa framgångsrika digitala affärer, säger Mårten Boman, grundare och VD på Winston.

Affären innebär att KAN förvärvar samtliga ägarandelar i Winston av de tidigare ägarna Mårten Boman och Tony Hietapakka.

Winstons tolv anställda medarbetare fortsätter som tidigare med oförändrat fokus på befintliga kunduppdrag. Även Mårten Boman blir kvar i verksamheten.

– Förvärvet av Winston markerar en ny milstolpe i vår tillväxtresa och ger oss goda möjligheter att bygga en stark position även i Stockholm. Att ständigt utvecklas är en av våra viktigaste drivkrafter och vi kommer fortsätta att följa vår fastlagda strategi – att växa organiskt och genom förvärv, både i och utanför Skåne, avslutar Per Harrysson.

Fotnot: KAN är sedan tidigare delvis etablerade i Stockholm genom dotterbyrån OKTO, som startade 2019. Till skillnad mot Winston, som blir en integrerad del av KAN, verkar OKTO som ett eget varumärke.

För mer information, pressbilder m.m. vänligen kontakta:
Per Harrysson, VD KAN, per.harrysson@kan.se, 070 215 91 71

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN