SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga

Vi står alla inför en extraordinär utmaning som vi bara kan bemästra tillsammans. För oss som tillverkare innebär detta att vi vidtar många åtgärder för att garantera säkerheten för våra kunder och leverantörer och framför allt våra anställdas hälsa över hela världen.
KIPP fortsätter att producera på hemorten Sulz am Neckar. Tack vare vår höga nivå av vertikal integration och ett ökat lager kan vi garantera fortsatt god leverans.

Vår webbshop är tillgänglig för dig dygnet runt och vårt försäljningskontor i Karlstad håller vanliga öppettider. Detta innebär att dina beställningar behandlas snabbt av oss och lämnar vårt logistikcenter snarast.

KIPP står för sin etablering i Tyskland och för människorna i vår region. Detta gäller särskilt i svåra tider. Vi önskar alla affärspartners och alla som hjälper till under denna Coronakris att fortsatt vara uthålliga och att fortsatt få vara vid god hälsa.


Handtag och knoppar används bland annat för manuell fixering och fastklämning. Låsknopparna är mycket greppvänliga. Det finns många modeller för olika utrymmeskrav och spännkrafter som kan placeras synligt. Idealiska för maskinbyggnad, verktygstillverkning, anläggningskonstruktion, testutrustning och medicinsk utrustning.

Låsspakar är avsedda för manuell justering vid fixering och fastspänning. Excenterspännarna passar perfekt för snabb fixering. Produktgruppen finns i många modeller, material och färger. Dessa klassiska produkter används inom maskinbyggnad, verktygstillverkning och anläggningskonstruktion.

Handrattarna är till för att positionera och justera axlar och spindlar. Användning av vevar rekommenderas vid långa justeringsvägar. Med positionsvisare kan justeringsvägen mätas. Handrattarna används för testutustning, skeppsbygge, ställningsbygge samt inom maskinbyggnad och anläggningskonstruktion.

Gångjärn kan användas för att fästa dörrar, luckor, huvar och hus i maskinbyggnad och anläggningskonstruktion.

Maskinfötter, Justerbara fötter används inom maskinbyggnad, framför allt när maskinen står på en yta som inte är plan. De justerbara fötterna utjämnar ojämnheter i underlaget och garanterar optimal höjdjustering med hög stabilitet (för nivåutjämning).

Till justerbara fötter används ofta så kallade plattor i kombination med en lämplig gängad spindel. Plattorna är tillverkade i plast, zinkgods eller rostfritt stål. I vårt sortiment finns många varianter och möjligheter. Man kan till exempel välja kompletta justerbara fötter med sexkantig och rund form eller med räfflad kant. Dessutom finns förutom de klassiska maskinfötterna även ledade plattor med vibrationsdämpning och ofta en modulär glidskyddsplatta för de flesta fötter.

Glidskyddsplattan kan ta upp lätta tvärkrafter så att foten inte glider.

Snabbspännare från KIPP kan grovt delas in i tre olika modeller:

- Horisontella snabbspännare
- Vertikala snabbspännare
- Skjutstångsspännare

Snabbspännarna kallas ofta knäledsspännare eller kraftspännare. På de horisontella spännarna sitter spaken i vågrät och på de vertikala spännarna i lodrät utgångsposition. Handtagsdelen är av plast. Handtaget är oljebeständigt och greppvänligt.

Spännhöjden för de horisontella och vertikala snabbspännarna från KIPP kan justeras med en tryckskruv. Därför kan de anpassas steglöst inom ett område på 35 mm med nästan bibehållen spännkraft. Snabbspännarnas spännkraft kan anpassas med upp till 2 500 N efter kraven med en ställskruv som sitter under spaken.

Knäledsspännarna från KIPP finns i utföranden med vågrät eller lodrät fot. Så kan kraftspännarna utan problem monteras på ett lämpligt sätt. Tryckspindeln kan dessutom justeras manuellt beroende på situationen. Hos KIPP hittar du snabbspännare både stål och i rostfritt stål.

Skjutstångspännarna utmärker sig däremot genom sin kompakta form och höga hållkrafter. De är dessutom mycket enkla och lätthanterliga. Skjutstångspännarna har linjär kraftverkan.

Snabbspännarna från KIPP är högkvalitativa, robusta och därmed även särskilt lämpliga för användning inom maskinbyggnadssektorn.

Gå in på vår hemsida för att se hela vårt produktsortiment, ladda ner katloger eller beställ direkt i vår webbshop

Kontaktinformation
Postadress
Skrantahöjds Vägen 40f
69146 Karlskoga
Besöksadress
Skrantahöjds Vägen 40f
69146 Karlskoga
Region
Karlskoga
Örebro län
Sverige
Organisationsnummer:
559071-4662
Grundat: Ej angivet
Anställda: 650
Välkommen till Kipp Scandinavia AB

Kipp är en tysk tillverkare och leverantör, vi har varit en kvalitetspartner till industrin i över 100 år.
Som er leverantör kan vi erbjuda ett omfattande produktsortiment med mer än 65 000 artiklar inom områdena standardelement, spännteknik och manöverdelar.

Vårt säte- maskinpark och vårt lager förlagt i Tyskland. Vi har stor egentillverkning och kan även gör specialanpassade lösningar till våra kunder. Det garanterar snabba reaktionstider och kortare transporter och höga kvalitetskontroller. Vi arbetar hela tiden med produktutveckling där vi förfinar utan att låta kvaliteten förändras. För oss är det viktigt att alltid hålla en hög standard och för att säkra kvaliteten utförs kontinuerliga kvalitetskontroller av såväl produktion, förpackning och leverans.

Vi fokuserar på miljön i vår produktion och gör även en del förnyelsebara produkter som kan återvinnas och återanvändas.

Vi har ett helt nytt lager- och logistikcentrum sedan 2023 vilket ger trygg och snabb levaranssäkerhet, vilket är viktigt då vi har kunder i hela världen.

På vår hemsida kan ni enkelt hitta produkter och beställa direkt via vår webshop.
Vi erbjuder även CAD-ritningar för alla våra produkter.

Vårt svenska försäljningskontor ligger i Karlskoga. Vi har öppet alla vardagar och där kan ni prata med våra tekniska säljare, fråga om produkter, be om offert och även lägga order direkt via telefon eller mejl. Vi har alltid korta svarstider.

Välkomna in på vår hemsida för få veta mer om oss och om våra produkter: www.kipp.se

Kontakter

Petronella Greek
Marknad & försäljning i Sverige
072-555 66 95

Filmer

Kipp Exenterspännare

Kipp Exenterspännare
Kipp Nollpunktssystem
Kipp Nollpunkts spännsystem UNI lock
Kipp bygelhandtag ovala, löstagbara
Kipp Uni lock
Kipp gänginsatser och monteringsverktyg
Kipp självjusterande pendelstöd
Kipp Handrattar
Kipp NOVOnox Hygienic

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa