SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Längre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHL

STIHL fortsätter att utveckla sitt produktutbud mot professionella som arbetar i
naturen.
Senast i raden av effektiva och lättanvända arbetsverktyg är de batteridrivna stamkvistarna HTA 66 och HTA 86.

Lagom till trädgårdssäsongen 2021 presenterar STIHL de uppgraderade stamkvistarna HTA 66 och HTA 86 som har delvis nytt utseende men framförallt flera praktiska uppdateringar jämfört med sina föregångare. De batteridrivna redskapen är utformade för en bekväm och mer ergonomisk arbetsdag.

Stamkvistaren HTA 86 har ett teleskopiskt skaft med en maximal räckvidd på 3,9 meter – för högt placerade kvistar och grenar. HTA 66 är något kortare med en total räckvidd på 2,4 meter. Båda modellerna är försedda med en robust grenkrok, placerad under svärdet för enkel fattning av lösa grenar och kvistar.

– Det här är två lätta men kraftfulla redskap för sågning och beskärning av exempelvis fruktträd och för trädvård. Batteriets placering, i linje med skaftet, ger en bra balans och ett lägre lutningsmoment vilket ger en bättre arbetsställning.

Att tyngdpunkten ligger baktill, långt från svärdet, underlättar också för användaren, säger Mats Gustafsson, Nordisk produktchef, STIHL Norden.

Stamkvistarna är utrustade med den lätta men borstlösa EC-motorn, ett 30 cm långt svärd och sågkedjan 1/4" PM3 för exakt ansättning och hög skäreffekt. Arbetsredskapen tillhör batterisystemet AP och kan fördelaktigt användas med samma batteri som många andra verktyg från STIHL.

– En annan fördel med HTA 86 är att det kvadratiska riggröret som förhindrar att skaftet vrids eller böjs. Skaften på båda modellerna är dessutom klädda med gummi som ger bra halkskydd och säkert grepp.

Båda modellerna har steglös hastighetskontroll och trepunktsfattning som ger ett säkert startförfarande och passar lika bra för vänster- som högerhänta användare. Transparent oljetank och verktygslöst tanklock är andra detaljer som underlättar för användaren.

Stamkvistarna levereras med en sele och kan kompletteras med bärsystemet RTS för längre arbetspass. RTS justeras enkelt efter användarens kroppslängd vilket ytterligare underlättar arbetet och förbättrar ergonomin.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Gustafsson, produktchef STIHL Norden, 0302-248 00, mats.gustafsson@stihl.se
Gunilla Eriksson, presskontakt STIHL Sverige, 0302-248 08, gunilla.eriksson@stihl.se

Läs mer på www.stihl.se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN