SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Martin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping Stations

Uniwater (tidigare Norvatek Invest), en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar, tillsätter Martin Evertsson som ny affärsområdeschef för affärsområdet Pumping Stations och vd för Norvatek AB.
Fredrik Jonsson, som är koncern-vd för Uniwater var tidigare även ansvarig för affärsområdet och vd för Norvatek AB, kommer nu att lägga allt sitt fokus på att fortsätta leda koncernens tillväxt.

Martin Evertsson har varit med sedan starten av Norvatek 2014 och har under den tiden varit marknadschef, key account manager och projektledare för Norvateks stora entreprenadprojekt. Nu tar han rollen som affärsområdeschef för för Uniwater Pumping Stations där bolagen Norvatek, Dala kommunalteknik och Rostfria VA-system ingår.

– Det ska bli ett spännande och utmanande uppdrag. Vi har tre fantastiska bolag inom affärsområdet Pumping Stations och mycket handlar om att samla kunskapen i bolagen och hitta de synergier som finns så att vi kan bli ännu bättre på att leverera bästa möjliga kvalitet till våra kunder. Som vd för Norvatek kommer jag fortsätta att utveckla vårt erbjudande till de stora entreprenaderna. Samtidigt ska jag naturligtvis fortsätta att fokusera på vår expansionsambition som grundar sig på Uniwaters vision, säger Martin Evertsson.

Fredrik Jonsson, som är koncern-vd på Uniwater, hade tidigare även rollen som vd för Norvatek och affärsområdeschef för Pumping Stations. Nu släpper han de rollerna och fokuserar helt på att arbeta med koncernövergripande frågor på Uniwater och den fortsatta expansionen.

– Martin Evertsson har en lång erfarenhet i branschen och har internt ett stort förtroende. Han kommer göra ett fantastiskt arbete med att föra våra bolag inom Pumping Stations närmare varandra och ta fördelar av den kunskap som finns i vår organisation. Samtidigt ser jag fram emot att kunna fokusera mer på arbetet som koncern-vd och fortsätta det expansionsarbete i Norden som vi påbörjade för ett par år sedan, säger Fredrik Jonsson.

För en vecka sedan bytte bolaget koncernnamn till Uniwater, från sitt tidigare namn Norvatek Invest. Med det började en ny etapp i koncernens utvecklingsresa. Koncernen har växt de senaste åren och ambitionen att omsätta en miljard kronor under 2022 ser Uniwater som ett realistiskt mål.

– Det händer mycket i vår bransch och vi vill vara med och driva branschen framåt. Det är därför vi satsar på bred front för att kunna ha ett så heltäckande erbjudande som möjligt till våra kunder. Idag är både digitalisering, hållbarhet och specialistkunskap inom VA kärnfrågor för oss och nycklar till att kunna expandera både i Sverige och övriga Norden, säger Fredrik Jonsson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Jonsson, koncern-vd på Uniwater AB, tfn +46 (0)70 320 27 40
Martin Evertsson, affärsområdeschef Uniwater Pumping Stations & vd på Norvatek AB,
tfn +46 (0)70 624 82 65
www.uniwater.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN