SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mastercam 2021 levererar effektiva nyheter för ökad produktivitet och minskade produktionskostnader

Nyligen släpptes den svenska versionen av nya Mastercam 2021, vilken innehåller en rad nya funktioner och förbättringar som sparar tid och strömlinjeformar hela processen - från jobbplanering till färdigt jobb.
Mastercam, som är världens ledande CAD/CAM-programvara, har utvecklats och optimerats i decennier. Ett arbete som aldrig avstannar. Företaget har ständigt örat mot marken för att ligga steget före gällande teknisk utveckling, branschtrender och inte minst – leverera lösningar på feedback från kunder.
Nya Mastercam 2021 fokuserar på att öka maskinbearbetningens produktivitet och minska de totala produktionskostnaderna bl.a. genom förbättringar för snabbare och mer flexibel fleraxlig fräsning, förbättringar i svarvning och svarvrelaterade applikationer, ökning i hastighet, säkerhet och mycket mer. Alla förbättringar i versionen har utvecklats som ett direkt svar på den globala tillverkningsindustrins behov.

Mastercam 2021 strömlinjeformar tillverkningsprocessens alla steg
”- Mastercam utvecklas genom att vi lyssnar på våra användare och genom att skapa lösningar på deras problem”, berättar Meghan West, VD på CNC Software, företaget bakom Mastercam. ”- Vi anpassar oss efter marknadens förändrade behov och säkerställer att kundupplevelsen hela tiden är så bra den bara kan, samtidigt som vi löpande utvecklar för att förbättra automatisering, effektivitet och precision. Man kan helt enkelt lita på att vår teknologi stärker produktiviteten – hela vägen från jobbplanering till färdigt jobb”.

Snabbare och mer flexibel fleraxlig programmering
Eftersom allt fler verksamheter är beroende av strömlinjeformad fleraxlig bearbetning i en uppspänning, har Mastercam 2021 lagt till nya tekniker och strategier för detta. Utökade ”Multiaxis Pocketing” kombinerar effektiv bearbetning av fickor med fokus på ”Accelerated Finish”-verktyg, vilket automatiskt bibehåller rätt verktygskontakt inom dina definierade parametrar.

Mastercam ger dig nu möjligheten att analysera och ändra UV-riktningen på ytmodeller, vilket utökar kraften och flexibiliteten för verktygsbanor vid fleraxlig ”flowline” fräsning .
Nya ”3+2 Automatic Roughing” skapar automatiskt verktygsbanor för 3-axlig grovbearbetning i flera plan genom att utvärdera modellen, skapa en verktygsbana, beräkna vad som återstår och repetera processen tills grovbearbetningen är klar.

Framsteg inom svarvning och svarvrelaterade applikationer
I Mastercam Svarv 2021 finns en ny verktygsbana Egendefinierad gängprofil.

Mastercam Millturn 2021 utökar och förenklar stödet för chuckar och chuckbackar. Mill-Turn stödjer nu hylschuckar som en egen maskinkomponent, vilket kraftigt ökar stödet för olika maskinkonfigurationer. Mill-Turn Simulation har adderats till Mastercam Simulator-gränssnittet så att du kan köra Mill-Turn-simulering med samma gränssnittsverktyg som Mastercam Simulator.

Dessutom, Mastercams Längdsvarvsslösningar kombinerar nu Mastercam Fräs och Mastercam Svarv med specialiserade postprocessorer. Detta adderar maskinspecifika inställningar i Mastercam-gränssnittet och levererar exakt G-kod för ett stort antal Längdsvarvar.

NC-programmering: hastighet, säkerhet och precision.
Advanced Drill - en ny verktygsbana i Mastercam 2021 - är en anpassningsbar multisegmenterad borrcykel som är användbar för punktborrning, djupborrning och

När du använder verktyg med en spetsvinkel, borrar den nya Chamfer Drill-verktygsbanan hål efter beräkning av rätt djup baserat på önskad bredd eller djup. Den låter dig dessutom välja hål med olika diametrar eller storlekar, eller som ligger i olika plan och bearbetar dem i en enda operation med ett enda verktyg. När du skapar en begränsningsram i Mastercam 2021 tillåter det nya Wrap-alternativet att du skapar minsta möjliga begränsningsram. Med nya Check Tool Reach-funktionen kan du kontrollera ditt verktyg och hållaren mot den valda Geometrin för att se vart verktyget kan nå och inte.

Nyfiken på mer?
Olika verktyg är givetvis olika viktiga för enskilda användare och verksamheter. Besök därför gärna whatsnew.mastercam.com där du hittar filmer, övningar och en ingående presentation av den nya versionens alla förbättringar.

Följ också gärna Mastercam Sverige/AME AB i sociala medier där du kontinuerligt kan ta del av Mastercams egna tips och tricks, smarta genvägar och utbildningsfilmer.

Kontaktinformation

AME AB

031-41 17 00
Ej aktiverad
Postadress
Järnringen 58
43330 Partille
Besöksadress
Järnringen 58
43330 Partille
Region
Kungsbacka
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
556293-7192
Grundat: 1986
Anställda: 10
Välkommen till AME Advanced Mechanical Engineering AB!

Vi kan CAM
Allt sedan starten 1986 har vi bara koncentrerat oss på en enda sak: Att vara en så bra CAM-partner som möjligt och förse den mekaniska industrin med effektiva CAD/CAM verktyg för konstruktion och produktion. Vi har över 25 års erfarenhet i branschen och är distributörer av Mastercam i Sverige och Norge.



Kunnig personal
Alla medarbetare på AME har lång och gedigen erfarenhet av CAM och ett brinnande intresse av att du skall få största möjliga utbyte av dina program och maskininvesteringar. Vi gör alltid vårt yttersta för att hjälpa dig förbi eventuella problem du stöter på.



Fjärrstyrd support
En speciell trygghet är vår fjärrstyrda support som innebär att vi på distans går in i ditt CAM-system och tar över ditt tangentbord för att visa dig hur du löser eventuella problem, samtidigt som du själv följer med vad som händer på din skärm.


Utbildning
Hos oss går du allt från grundläggande utbildningar till avancerade och skräddarsydda efter dina behov och din erfarenhetsnivå. Utbildningen genomförs antingen på vårt kontor eller på ditt företag. För att kunna testa olika lösningar har vi en egen maskin i vår verkstad, så du kan vara säker på att det fungerar även i praktiken på dit företag.


Välkomna att kontakta oss!

Agenturer

KeyCreator, Sverige (Generalagent)
KeyCreator är ett avancerat hybridmodelleringsprogram, d.v.s du kan arbeta med trådmodeller, ytmodellering och solider i samma ritning. Detta innebär att du kan blanda de olika metoderna efter behov, och allt sparas i samma fil! Du använder de verktyg som passar bäst. Tillsammans skapar dom din detalj. Större delen av det ritningsmaterial som produceras idag byggs fortfarande i 2D. Samtidigt får fler och fler förfrågningar på 3D detaljer. Då gäller det att ha ett system som kan utvecklas med tiden och som kan motsvara de allt högre kraven som ställs på dig som konstruktör. KeyCreator är utvecklat som ett äkta 3D CAD program redan från första versionen. En sann 3D databas, enkla verktyg för att rita i 3D kännetecknar KeyCreator. Med KeyCreator ligger du steget före! KeyCreator utvecklas av Kubotek USA. (tidigare CADKEY Inc.)
MASTERCAM, Sverige (Generalagent)
Mastercam® är ett PC-baserat, CAM/CAD system (Computer Aided Manufacturing / Computer Aided Design). Mastercam är det ledande CAM/CAD systemet i världen. Enl CIM data Mastercam erbjuder full 2D och 3D hantering för framställning av mekaniska ritningar och kod till CNC (Computer Numerical Control) maskiner för fräsning, svarvning, trådgnistning EDM, laser och andra bearbetningsmaskiner. Vi rekommenderar att du går en utbildning för att snabbast komma igång med Mastercam. Mastercam köper du av oss eller via någon av våra återförsäljare. MasterCAM utvecklas av CNC Software, Inc.

Filer

AME Broschyr

Certifieringar

AAA

Kontakter

Torbjörn Kvick
Delägare
031-41 17 00
Jan Bohman
Delägare
031-41 17 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd