SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mercatus Engineering får ny ägarkonstellation

Spännande framtid till mötes
Mercatus går en spännande framtid till mötes - Knoll Maschinenbau GmbH och Space Advisory Stockholm AB blir nya delägare i Mercatus Engineering AB.

Sedan tidigt 1970-tal har Mercatus designat och levererat tekniska lösningar för rening och återvinning av industriella processvätskor. Den ökade miljömedvetenheten och de senaste årens fokus på vatten och vattenbrist har ökat tillväxttakten i bolaget som idag omsätter drygt 100 MSEK.

Vi är glada och stolta över att ha fått Knoll Maschinenbau GmbH och Space Advisory Stockholm AB som nya delägare. Två företag som genom engagemang, kompetens och internationella nätverk kommer bidra till Mercatus fortsatta expansion och tillväxt, säger styrelsens ordförande Kristina Alsér.

Knoll Maschinenbau GmbH är en mångårig samarbetspartner till Mercatus och Christer Fuglesang, som äger Space Advisory Stockholm AB har varit ledamot i styrelsen sedan 2017. Den nya ägarstrukturen innebär att Knoll Maschinenbau GmbH blir majoritetsägare, med familjen Alsér och Space Advisory Stockholm AB som delägare.

"Mercatus har varit en lojal kund och pålitlig partner till Knoll sedan 1970-talet. Med vårt engagemang vill vi förstärka det framgångsrika samarbetet och ser dessutom en stor potential inom området vattenreningsteknik, nationellt och internationellt", säger Jürgen Knoll, ägare Knoll Maschinenbau GmbH.

Matthias Knoll, VD och ägare till Knoll Maschinenbau GmbH, fortsätter, "För oss var det naturligt att förvärva en del av Mercatus som är marknadsledande i Sverige när det gäller skärvätskerening, spånhantering och processvätskerening. I över 40 år har vi arbetat framgångsrikt tillsammans och den nära kontakten under de många åren har svetsat ihop de båda företagen. Jag är övertygad om att båda sidorna kommer att ha stor nytta av varandra långt in i framtiden. "

Roland Längle, KNOLLs affärsutvecklingschef tillägger, "Vi gläder oss mycket över att som delägare få utveckla samarbetet med det innovativa och dynamiska Mercatus-teamet. Rent vatten berör oss alla och vattenrening är ett nytt område för oss på Knoll och där ser vi en stor potential för tillväxt. Mercatus har den nödvändiga kunskapen, rätt teknik och framför allt de rätta personerna för ämnet. Med vårt engagemang vill vi bidra till ytterligare tillväxt och expansion av Mercatus. Vi ser mycket fram emot denna spännande uppgift. "

”Efter att nära ha följt Mercatus i över två år som styrelseledamot är det med stor tillförsikt som jag nu går in som delägare via mitt företag Space Advisory Stockholm. Mercatus har spetsteknologi inom vårt viktigaste framtidsområde: miljön. Det är ett spännande företag med utmärkta medarbetare och det har stor potential”, säger Christer Fuglesang.

Mercatus VD, Pär Bragsjö lägger till: ”Jag känner mig trygg med den nya ägarkonstellationen, den familjära kulturen bibehålls samtidigt som den skapar goda förutsättningar för både teknikutveckling och internationalisering. Jag är glad att familjen Alsér fortsatt är aktiva delägare och att även de tidigare - Anders Adolfsén och Peter Bieberbach – kommer finnas med i verksamheten även i framtiden. Det skapar stabilitet och kontinuitet.”

Mercatus Engieering AB - Bäst på skärvätskerening, spånhantering och processvätskerening

Med de två produktgrenarna spånhantering/skärvätskerening för metallbearbetande och tillverkande industri och processvätskerening med membranteknik, indunstare och jonbytare för både industri, värme- och vattenreningsverk har vi en unik bredd i kompetens och erfarenhet. Från små mobila anläggningar till kompletta system för att sluta en hel process.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN