SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Neste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfart

Neste, världens ledande producent av förnybart bränsle, och Lufthansa, ett av världens ledande flygbolag, förstärker sitt samarbete kring utvecklingen av förnybara lösningar för luftfart.
Som en del av samarbetet kommer Lufthansa att använda Nestes förnybara flygbränsle blandat med fossilt flygbränsle under flygningar som avgår från Frankfurt. Den första satsen förnybart flygbränsle levererades till Lufthansa tidigare i år.

”Vi är mycket glada över att fortsätta vårt samarbete med Lufthansa, ett företag som har stött ansvarsfulla företagspolicyer under årtionden och som är en pionjär när det gäller att testa förnybart flygbränsle. Neste och Lufthansa delar samma målsättning att öka hållbarheten i luftfart och att erbjuda lösningar som hjälper våra kunder att uppnå personliga målsättningar för att minska sitt koldioxidavtryck”, säger Peter Vanacker, Nestes verkställande direktör.

Samarbetet mellan Neste och Lufthansa startade redan 2011, när Lufthansa framgångsrikt testade Nestes förnybara flygbränsle under sammanlagt 1187 flygningar mellan Frankfurt och Hamburg. Lufthansa var det första flygbolaget som testade alternativt bränsle under reguljära flygningar i ungefär 6 månader som ett försök inom ramen för samarbetsprojektet ”BurnFair”.

Luftfart har en positiv inverkan på människors liv och det stöder tillväxten av företag och ekonomier. Samtidigt står luftfartsindustrin för cirka 3 % av människans globala koldioxidutsläpp. Luftfartsindustrin har redan satt upp ambitiösa målsättningar för att minska luftfartsrelaterade utsläpp och hållbart flygbränsle ses som en viktig del av lösningen.

Nestes hållbara flygbränsle tillverkas av förnybara avfalls- och restprodukter. Under sin livscykel, inklusive logistikens inverkan, har förnybart flygbränsle ett koldioxidavtryck som är upp till 80 % mindre än fossilt flygbränsle. Det är fullt kompatibelt med den befintliga jetmotortekniken och infrastrukturen för bränsledistribution när det blandas med fossilt jetbränsle. I USA och Europa är företagets årliga kapacitet för närvarande 100 000 ton.

Tack vare den kommande utvidgningen av raffinaderiet i Singapore kommer Neste att ha kapacitet att producera över 1 miljon ton förnybart flygbränsle år 2022.

Neste Corporation
Susanna Sieppi
vice vd, Communications (tillförordnad)

Om du vill ha mer information kan du ringa Nestes mediatelefon +358 50 458 5076 på vardagar 8.30–16.00 (EET), eller skicka e-post till media(at)neste.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa